Sennheiser Momentum In-Ear

Lækre og engagerende

Både formgivning og lyd skiller sig ud og passer derfor ikke til alle kræsne lyttere.
Lyd & Billede mener
Smart, solid transportæske af god kvalitet samt fire par propper. Anderledes og lækkert design. Til den rigtige musik er de meget medrivende og fede at lytte med.
Ikke egnet til al musik, da diskanten er noget skinger, og bassen kan blive for overdrevet.
Specifikationer
  • Elementer: (ikke opgivet)
  • Frekvensområde: 15 Hz – 22 kHz
  • Impedans: 18 ohm
  • Følsomhed: 118 dB
  • Vægt: 16 g
forfatter

Hovedtelefonerne Momentum var et frisk pust i Sennheisers ellers traditionelle udbud, og vi kårede dem til Årets Bedste hovedtelefoner sidste år. Nu er de også kommer som hørepropper, og det lækre design fortsætter. Det er høretelefoner, der er lavet til at blive set. Selv om det udvendige er af plast, virker det som god kvalitet, og de har trækaflastning for at holde bedre. Selv etuiet er en klasse bedre end konkurrenternes, med kabelspole og opbevaring til ekstra propper. Plus for at man får hele tre ekstra par med.

Takket være den vinklede form og udvalget af propper sidder de behageligt i ørerne. Og på grund af den lave vægt er der ingen problemer med, at de falder ud. Med den gummierede ledning er der heller ikke er de store problemer med sammenfiltring.

Kontrol/mikrofon sidder lige under hagen og har tydelige knapper til at justere volumen og starte eller pause musikken. Der er to modeller, som fungerer med henholdsvis Apple og Android smartphones.

Overraskende nok er lydprofilen på disse in-ear høretelefoner anderledes end på deres storebrødre. Der er meget mere vægt på basgengivelsen, som er potent og markeret. Det gør, at de lyder fantastisk med elektronisk musik og meget medrivende med både rock og hitlistemusik.

Ulempen er, at det kan blive lidt for meget af det gode til akustisk musik, og her mærker man også, at diskanten kan være lidt for skinger. De er derfor ikke allround-propper og har således en mere snæver målgruppe.

Konklusion
Alene udseendet afslører, at Sennheiser Momentum In-Ear er hørepropper, der ikke er lavet til de forsigtige og lavmælte. Det er derfor ikke de rigtige høretelefoner, hvis man vil sidde ned og høre jazz eller akustisk musik.

Basgengivelsen er dyb og kraftig, og det gør det fedt at lytte til elektronisk og medrivende rytmisk musik. Til den målgruppe leverer de den helt rigtige lyd. Kvalitetsfølelsen er god, og vi kan lide, at man får så mange propper med samt et fremragende etui til transport.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Bose SoundTrue In-Ear

Komfortable og velsiddende

Selv om de ikke går helt ind i øret, sidder disse høretelefoner bomsikkert og giver overraskende tung bas.

Smarte og bekvemme øresnegle, der bliver siddende. Fremragende byggekvalitet og velgjort kontrol/mikrofon.
På grund af konstruktionen lækker de meget lyd og mangler bastryk. Passer ikke til alle musikstile eller kræsne lyttere.

Audio-Technica ATH-CKX9iS

Mislykkede ambitioner

Smart konstruktion, men hverken komfort eller lyd opfylder målsætningen.

Kontrol/mikrofon, der virker med alle typer mobiltelefoner. Sidder godt, selv om man er aktiv.
Det kræver øvelse at sætte dem i på den rigtige måde, og komforten er ikke den bedste. Tvivlsom kvalitetsfølelse. Diskanten ødelægger den ellers fremragende lyd.

Beyerdynamic MMX 102 iE

Raffineret vellyd

Ukomplicerede kvalitetshørepropper, der spiller rent og medrivende uden at blære sig.

Adapter til computeren medfølger, så de kan bruges til Skype. Meget solide med en fremragende kvalitetsfølelse. Lydkvaliteten slår det meste i prisklassen.
Ingen volumenknap på kontrol/mikrofon. Hylsteret er en simpel stofpose.

Vain Sound No2

Smarte og stilfulde

Praktiske funktioner og elegant design, men desværre holder lyden ikke samme niveau.

Pæn og naturligt kludderfri ledning. Sobert design og god byggekvalitet. Smart magnetfæste holder hørepropperne sammen.
Ingen volumenknap på kontrol/mikrofon. Rå lyd uden finesse og detaljer.

Marshall Headphones Mode EQ

Basdunk med attitude

Et par rock-hørepropper, hvor man kan vælge, om man vil have meget eller ekstra meget bas.

Sejt design, der fint afspejler mærket. Mulighed for at vælge, hvor meget bas-boost man foretrækker.
Kontrol/mikrofon mangler både volumenknap og mulighed for at skifte sang. Intet etui medfølger, og kvalitetsfølelsen er ikke i top.

JBL Synchros S100a

Bastunge og praktiske

Med meget tilbehør og heftig bas kan disse JBL være det rigtige valg til tung musik.

Kraftig bas til dem, der kan lide det. Der medfølger mange propper, inklusive skumpropper. Solide og velbyggede med kludderfri ledning.
Passer ikke til alle musikgenrer og mangler raffinement i lyden. Plasticagtig kontrol/mikrofon, der ikke passer i stil med resten.

Samsung Level In EO-IG900

Generøse og tiltalende

Samsungs dyreste høretelefoner har store ambitioner, men når ikke helt i mål.

Hele syv par propper i forskellige størrelser og materialer samt et praktisk etui. Lyder rigtig godt på normal volumen.
Kontrol/mikrofon virker kun fuldt ud med Android smartphones. De føles ikke så eksklusive, som de burde til prisen. Ledningen har ikke trækaflastning.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.