Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: FiiO FT5

Forbløffende afbalanceret lyd

FiiOs første åbne planar-hovedtelefon, FT5, er så tæt på perfekt, at vi næsten blev overraskede.

Skrevet af / 10/06/2024 - 12:05
FiiO FT5
Lasse Svendsen

Med en enorm planarmagnetisk membran, der måler hele 90 mm i diameter, leverer hovedtelefonerne en usædvanlig fyldig bas for hovedtelefoner af denne type. FT5 er overbevisende bygget, overvejende i solidt aluminium, med store åbne kopper, der sidder behageligt på hovedet. Den store membran har i alt 20 magneter, som driver en tynd film med en tykkelse på kun 6 µm. Resultatet er en fantastisk dynamik, lynhurtige transienter og et fokuseret lydbillede.

Hovedtelefonerne er relativt nemme at betjene og leveres med et flot læderetui, ørepuder i læder og velour med adaptere til alle typer stik. De kan ikke foldes sammen, men ophængningen omkring ørekopperne er meget fleksibel, og det er nemt at finde en justering, der passer til de fleste hovedformer.

fiio-ft5 white background-resized
(Foto: FiiO)

Lyden af Fiio FT5

– Det er en fantastisk følelse, sagde Geir, mens musikken flød gennem hans hovedtelefoner. – Der er god dynamik her, med god saft i bassen. Det er nemt at følge rytmen, og vokalen er veldefineret i lyden. Det fungerer godt på Lizzo, men FT5 er ikke så åben i toppen som Hifiman, og den mangler lidt i de finere nuancer. Men det er engagerende at lytte til Fiio, og når bassen kommer ind, bidrager den fyldige basgengivelse til en god oplevelse.

Læs også Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!

I balladen med Taylor Swift og Bon Iver er der ikke meget at udsætte på lyden. Den er afbalanceret, og vokalerne og instrumenterne lyder frie, selv om Geir måske kunne ønske sig lidt mere luft. Jan Gunnar Hoffs klaverlyd er fyldig og har et dejligt strejf af varme i lyden, hvilket også gør vokalen behagelig at lytte til. Bon Ivers vokal har også masser af kød på knoglerne, og fuglekvidren uden for vinduet er klart defineret på “Exile“. – Jeg kunne godt have haft endnu mere åbenhed i det øverste register, og jeg ville gerne have haft mere bredde i koret, bemærkede Geir.

En lidt federe kontrabaslyd ville have været rart, men både klaver og slagtøj gengives med god dynamisk kontrast, og slagtøjet lyder i det hele taget rigtig godt og skaber en rigtig god oplevelse af rytme og drive. Der er lidt kortere afstand mellem væggene her end f.eks. på Hifiman, men alt andet er så godt, at det bliver lidt af en bagatel.

FiiO_FT5_Planar_Magnetic_Headphones
(Foto: FiiO)

Konklusion

Med et lidt mere åbent og luftigt lydbillede i toppen kunne vi måske have rullet endnu en stjerne ud til Fiio FT5. Der er så meget, der er godt her, og så lidt at pille ved, at vi begge kunne leve fint med FT5, selv om der er andre kvaliteter, der også er gode i hovedtelefonerne fra Neumann og Hifiman. Den store membran giver lyden lidt mere vægt og dynamik i bassen end normalt for en planarmagnetisk hovedtelefon. Det er en kvalitet, du ikke finder i lignende hovedtelefoner i denne prisklasse.

Karakter
FiiO FT5
Premium

Lyd & Billede mener

Usædvanligt fyldigt og dynamisk lydbillede. Spiller bas med en autoritet, der er sjælden for denne type hovedtelefoner. Solidt bygget og behagelig at have på. Godt udstyret. Ikke så luftig og åben i toppen.

Også i denne test:

6 førsteklasses hovedtelefoner

Sennheiser HD 650

Stadig med i toppen

Sennheiser HD 650 begynder at nærme sig klassikerstatus. Selv efter 20 år på markedet står den sig godt i forhold til nyere konkurrenter.

God lyd i hele frekvensområdet, uden overdrivelse. Behagelig at have på i lang tid. Fremragende bygge- og materialekvalitet. Rimelig pris.
Lidt tilbageholdende dynamik. Mellemtonen kunne være mere fremtrædende.
Læs hele testen

Sony MDR-MV1

Sikke en dynamik!

Sony MDR-MV1 leverer varen til både almindelige lydentusiaster og professionelle lydteknikere, som ønsker ærlige hovedtelefoner, der er nemme at betjene.

Superkomfortable hovedtelefoner med ærlig musikgengivelse. Nemme at betjene.
Indtrykket af byggekvalitet er ikke helt i overensstemmelse med prisen. Ikke så fintmasket lyd som hos nogle konkurrenter.
Læs hele testen

Hifiman Edition XS

Som et nypudset vindue

Hifiman tilbyder den mest detaljerede og åbne lyd i sin prisklasse.

Fokuseret og detaljeret lyd med masser af luft og fine nuancer. Smuk klangfarve og en stemmeføring, der giver os gåsehud.
Mangler lidt dynamisk kontrast.
Læs hele testen

Audeze MM-100

Lidt tam studieven

Audeze MM-100 er beregnet til studiebrug med en neutral og åben lyd. Vi vil bare gerne have lidt mere dynamik.

Præcis og detaljeret. Lyder godt. God komfort.
Noget tam dynamik. Krop og punch i bassen kommer kun frem med en god forstærker.
Læs hele testen

Neumann NDH 30

Studielyd til hjemmebrug

Neumann overrasker med en usædvanlig afbalanceret allrounder i NDH 30.

Smuk balance og god dynamisk kontrast. Spiller bas med kontrolleret autoritet, klangfuld mellemtone og transparent lydbillede.
Lidt afslappet på de hurtigste transienter.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Scroll to Top