Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sennheiser HD 650

Stadig med i toppen

Sennheiser HD 650 begynder at nærme sig klassikerstatus. Selv efter 20 år på markedet står den sig godt i forhold til nyere konkurrenter.

Skrevet af / 10/06/2024 - 12:05
Sennheiser HD 650
Geir Gråbein Nordby

Sennheiser HD 650 har en ikonisk status inden for hi-fi. Den blev lanceret i 2003 som en opgraderet version af HD 600 fra 1997 med en lidt varmere lyd. I 2019 udkom en alternativ version med lavere impedans, HD 660 S. Men HD 650 er stadig til salg og i produktion.

Det er der gode grunde til. HD 650 er håndplukket i par, så tolerancen mellem venstre og højre enhed er maksimalt 1 dB. Hovedtelefonerne har store, behagelige ørepuder i velour og en justerbar hovedbøjle i læder, som smyger sig om hovedet uden at trykke. Med andre ord følte Lasse ikke noget pres, men Gråbein følte et lille pres under hvert kæbeben. Heldigvis er hovedbøjlen lavet af aluminium, som kan bøjes lidt for at justere pasformen.

Sennheiser HD 650 cropped
Selv efter 20 år på markedet holder Sennheiser HD 600 stand mod den hårde konkurrence.

Lyden af Sennheiser HD 650

HD 650 leverer en fyldig og velafbalanceret bas, som passer godt til Lizzos rytmer. “About Damn Time” mangler kun den sidste dynamik og energi i mellemtonen for virkelig at skille sig ud. Rytmesektionen er gengivet lidt forsigtigt. Der er god energi i den, men fornemmelsen af hastighed kunne være bedre.

Læs også Hovedtelefoner for musikelskere De ser ud som før, men lyden er bedre end nogensinde i Sennheisers nyeste hovedtelefoner.

Den lidt tilbageholdende dynamik går igen i Hoff Ensemble, hvor Jan Gunnar Hoffs flygel lyder meget flot, men mangler nogle tonale nuancer. Kontrabassen er ikke så klar som hos de bedste planarmagnetiske konkurrenter, og slagtøjet mangler lidt spænstighed.

Men du godeste, hovedtelefonerne lyder generelt rigtig godt. Det er en lyd, vi virkelig godt kan lide, og balancen i lydbilledet er svær at argumentere imod. Lyt bare til Taylor Swifts stemme på “Exile”. Fyldig, varm og luftig. Fuglekvidder i baggrunden i begyndelsen af sangen kommer fint frem. Rummet er ganske vist mindre end med HiFiMAN og Neumann, og Sony har også kvaliteter i mellemtonen og en rumfornemmelse, hvor Sennheiser må se sig slået.

Sennheiser HD 650 lifestyle
(Foto: Sennheiser)

Konklusion

Sennheiser HD 650 var revolutionerende, da den kom frem, og den er stadig stærk. Den giver en afbalanceret, neutral og klangfuld gengivelse af musik på tværs af genrer. Dynamikken er lidt dæmpet, og lydbilledet er ikke helt så stort som de bedste. Men med sin gode komfort, fordelagtige pris og ikoniske status er HD 650 stadig et godt valg for dem, der vil have førsteklasses åbne hovedtelefoner.

Karakter
Sennheiser HD 650
Premium

Lyd & Billede mener

God lyd i hele frekvensområdet, uden overdrivelse. Behagelig at have på i lang tid. Fremragende bygge- og materialekvalitet. Rimelig pris. Lidt tilbageholdende dynamik. Mellemtonen kunne være mere fremtrædende.

Også i denne test:

6 førsteklasses hovedtelefoner

Sony MDR-MV1

Sikke en dynamik!

Sony MDR-MV1 leverer varen til både almindelige lydentusiaster og professionelle lydteknikere, som ønsker ærlige hovedtelefoner, der er nemme at betjene.

Superkomfortable hovedtelefoner med ærlig musikgengivelse. Nemme at betjene.
Indtrykket af byggekvalitet er ikke helt i overensstemmelse med prisen. Ikke så fintmasket lyd som hos nogle konkurrenter.
Læs hele testen

Hifiman Edition XS

Som et nypudset vindue

Hifiman tilbyder den mest detaljerede og åbne lyd i sin prisklasse.

Fokuseret og detaljeret lyd med masser af luft og fine nuancer. Smuk klangfarve og en stemmeføring, der giver os gåsehud.
Mangler lidt dynamisk kontrast.
Læs hele testen

Audeze MM-100

Lidt tam studieven

Audeze MM-100 er beregnet til studiebrug med en neutral og åben lyd. Vi vil bare gerne have lidt mere dynamik.

Præcis og detaljeret. Lyder godt. God komfort.
Noget tam dynamik. Krop og punch i bassen kommer kun frem med en god forstærker.
Læs hele testen

FiiO FT5

Forbløffende afbalanceret lyd

FiiOs første åbne planar-hovedtelefon, FT5, er så tæt på perfekt, at vi næsten blev overraskede.

Usædvanligt fyldigt og dynamisk lydbillede. Spiller bas med en autoritet, der er sjælden for denne type hovedtelefoner. Solidt bygget og behagelig at have på. Godt udstyret.
Ikke så luftig og åben i toppen.
Læs hele testen

Neumann NDH 30

Studielyd til hjemmebrug

Neumann overrasker med en usædvanlig afbalanceret allrounder i NDH 30.

Smuk balance og god dynamisk kontrast. Spiller bas med kontrolleret autoritet, klangfuld mellemtone og transparent lydbillede.
Lidt afslappet på de hurtigste transienter.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Scroll to Top