Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Neumann NDH 30

Studielyd til hjemmebrug

Neumann overrasker med en usædvanlig afbalanceret allrounder i NDH 30.

Skrevet af / 10/06/2024 - 12:05
Neumann NDH 30
Lasse Svendsen

Det er ikke overraskende, at Neumanns hovedtelefoner lyder så godt – de kommer trods alt fra en producent, der har specialiseret sig i lydudstyr til studiebrug. Vi troede, at de ville lyde ligesom en monitor. Meget præcis, men lidt tør, måske slet ikke noget, som musikelskere ville foretrække. Men det gør de ikke.

Ligesom de andre hovedtelefoner i testen er disse også åbne, og kopperne er store nok til at passe fint rundt om øret, og komforten er god. Den dynamiske enhed er kun 38 mm, men vi bemærkede ikke, at det lød tyndt eller tamt i bassen. Tværtimod, faktisk. Vi fandt også ud af, at de er relativt nemme at drive og fungerer perfekt direkte fra hovedtelefonstikket på en Mac. Men da vi tilsluttede dem til Hegel-forstærkeren, blev lydbilledet både løftet og åbnet betydeligt. Kablet er i øvrigt aftageligt, og hovedtelefonerne er blandt de få i denne test, der faktisk kan foldes sammen, så de er lettere at transportere.

Neumann NDH 30 folded
(Foto: Neumann)

Lyden af Neumann NDH 30

Man ved, at det virker, når man får gåsehud, når man lytter til musik. På “Exile” lyder det virkelig, virkelig godt. Lyden er velafbalanceret og kompleks. Den lyder rigtig godt, uanset hvad du spiller, og du kan se, at det er en rigtig god allround-hovedtelefon. For den fungerer på en måde til alt. På Jan Gunnar Hoff-ensemblet lyder den ikke som en dynamisk hovedtelefon, hvilket viser, at den har kvaliteter, som for eksempel Sony ikke har.

– På “Polarity” bemærker man, at transienterne er lidt dæmpede, den er ikke så hurtig som en planarmagnetisk hovedtelefon, men lydbilledet er åbent med smuk lyd fra toppen og hele vejen ned.
– Med andre ord er jeg villig til at give afkald på en smule sprødhed i lydbilledet for at få den dejlige, varme lyd, som også gør det lidt mere behageligt at lytte til musik,” siger Geir.

 

Læs også Uengagerende første forsøg Legendarisk mikrofonproducent formår ikke at fænge med deres første hovedtelefonmodel.

Lizzos sang er en fornøjelse med Neumann-hovedtelefonerne, hvor guitaren sidder som et pletskud i lydbilledet. Der er god punch og dynamik, og samtidig leverer Neumann en dejlig, solid bas – det er simpelthen sjovt at lytte til. Måske kunne der være tilføjet luft her, men det er ikke vigtigt i denne type musik. Her er det vigtigere, at man er engageret, at man synes, det er dansabelt, og det er det bestemt. Der er ikke noget, der stikker ud, hverken lydmæssigt eller farvemæssigt. Samtidig er der heller ikke noget, der mangler.

Neumann NDH 30 white background
(Foto: Neumann)

Konklusion

Neumann NDH 30 er de bedste allround-hovedtelefoner i testen. De mangler lidt i transientrespons, men de er så velafbalancerede og så åbne og dynamiske, at de er velegnede til alt, hvad du kan forestille dig at bruge dem til. Det er ikke kun i et indspilningsstudie, at de kommer til deres ret. Læn dig tilbage og lyt til noget, du har glædet dig til, sæt hovedtelefonerne på hovedet og nyd noget af den bedste lyd, du kan få til prisen.

Karakter
Neumann NDH 30
Premium

Lyd & Billede mener

Smuk balance og god dynamisk kontrast. Spiller bas med kontrolleret autoritet, klangfuld mellemtone og transparent lydbillede. Lidt afslappet på de hurtigste transienter.

Også i denne test:

6 førsteklasses hovedtelefoner

Sennheiser HD 650

Stadig med i toppen

Sennheiser HD 650 begynder at nærme sig klassikerstatus. Selv efter 20 år på markedet står den sig godt i forhold til nyere konkurrenter.

God lyd i hele frekvensområdet, uden overdrivelse. Behagelig at have på i lang tid. Fremragende bygge- og materialekvalitet. Rimelig pris.
Lidt tilbageholdende dynamik. Mellemtonen kunne være mere fremtrædende.
Læs hele testen

Sony MDR-MV1

Sikke en dynamik!

Sony MDR-MV1 leverer varen til både almindelige lydentusiaster og professionelle lydteknikere, som ønsker ærlige hovedtelefoner, der er nemme at betjene.

Superkomfortable hovedtelefoner med ærlig musikgengivelse. Nemme at betjene.
Indtrykket af byggekvalitet er ikke helt i overensstemmelse med prisen. Ikke så fintmasket lyd som hos nogle konkurrenter.
Læs hele testen

Hifiman Edition XS

Som et nypudset vindue

Hifiman tilbyder den mest detaljerede og åbne lyd i sin prisklasse.

Fokuseret og detaljeret lyd med masser af luft og fine nuancer. Smuk klangfarve og en stemmeføring, der giver os gåsehud.
Mangler lidt dynamisk kontrast.
Læs hele testen

Audeze MM-100

Lidt tam studieven

Audeze MM-100 er beregnet til studiebrug med en neutral og åben lyd. Vi vil bare gerne have lidt mere dynamik.

Præcis og detaljeret. Lyder godt. God komfort.
Noget tam dynamik. Krop og punch i bassen kommer kun frem med en god forstærker.
Læs hele testen

FiiO FT5

Forbløffende afbalanceret lyd

FiiOs første åbne planar-hovedtelefon, FT5, er så tæt på perfekt, at vi næsten blev overraskede.

Usædvanligt fyldigt og dynamisk lydbillede. Spiller bas med en autoritet, der er sjælden for denne type hovedtelefoner. Solidt bygget og behagelig at have på. Godt udstyret.
Ikke så luftig og åben i toppen.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Scroll to Top