data-srcset
Gruppetest5 trådløse hørepropper

Musik i øre­gangen og sved på panden

Endnu et år og endnu et nytårsforsæt, der skal indfries. Det hele bliver lettere med musik i ørerne.

Endnu en gang har du lovet dig selv, at dette bliver året, hvor du får trukket dit korpus hen til det lokale fitnesscenter og svedt nogle af de genstridige kilo af. Det holdt måske ikke sidste år, men i år skal det være anderledes. En mulig hjælp til at indfri løftet til dig selv kan være ny hovedtelefoner, som via en dunken i øregangen kan være med til at give dig det virtuelle los bagi, som du har behov for.

Eftersom de fleste mobiltelefoner i dag har droppet udgangen til de kablede hovedtelefoner, giver det sig selv, at de skal være trådløse. Her er flere løsninger at vælge imellem. Nogle foretrækker modeller, der dækker ørerne, mens andre har det bedst med de små propper, som sidder dybt i øregangen. Om du er til det ene eller det andet, er en en smagssag, men også et spørgsmål om intensitet, og hvor meget du sveder.

Er du typen, der lunter af sted på et løbebånd, kan du fint have en model på, der dækker ørerne, men giver du den gas og sveder, så det kan ses på den opståede pøl på gulvet, bør du overveje propper i stedet. Her bliver kopperne, der dækker hele øret, slet og ret for varme, ligesom de sjældent er lavet til at kunne tåle den uundgåeligt øgede svedproduktion.

Netop svedproduktionen er da også en af de ting, der adskiller fitness-hovedtelefoner fra normale trådløse hovedtelefoner. Er modellen lavet specifikt til sport, er den også mere modstandsdygtig over for sved og skidt.

Heldigvis er markedet for trådløse fitness-hørepropper stort og varieret. Priserne svinger fra ca. 500 kroner og op til et par tusind. Vi har med vores test forsøgt at ramme mellemsegmentet, da du efter vores mening her kan få mest for pengene. Inden du går ud og investerer, er der dog et par ting, du bør være opmærksom på.

Pasformen

Det vigtigste ved træningspropper er pasformen. Fordi sættet skal bruges, mens du er fysisk aktiv, skal de blive siddende i ørerne. Hertil er flere sæt udstyret med en bøjle, der går rundt om øret, ligesom flere modeller har små silikonevinger på selve proppen, der sætter sig i spænd inde i øret.

Det er samtidig vigtigt, at propperne ikke sidder for langt og tæt inde i øregangen. Selv om in-ear hovedtelefoner generelt skal have et tæt “fit”, er det ikke altid lige behageligt, når man træner. Her er det stadig en fordel at kunne høre, hvad der foregår omkring én, særligt hvis man har dem på, når man løber ude i trafikken.

annonce

Lydkvaliteten

Det er dog ikke nok, at propperne sidder ordentlig fast. De skal naturligvis også helst spille godt. Når vi går længere ned i pris, kan dette blive et problem, og de forskellige lydprofiler tiltaler måske ikke alle. Nogle modeller har eksempelvis en tungere bas. Vil man blot have sat et tempo, behøver en fladere lyd dog ikke at betyde det store.

annonce

Betjening og ekstra funktioner

Næste punkt, man bør overveje, er betjeningen. Selv om de testede modeller er trådløse, er der stadig en ledning mellem højre og venstre prop. På den sidder en kontrolenhed til at styre lydstyrke, tænde og slukke samt pause og skifte nummer. Nogle fylder og vejer ikke ret meget, mens andre er store og tunge.

Sidst er det værd at se på potentielle ekstrafunktioner. Nogle modeller tilbyder tilpasning af lyden i en dedikeret app, og nogle har indbygget pulsmåler. Er det noget, du har brug for og er villig til at betale ekstra for? Og er det overhovedet pengene værd?

Nyt er ikke nødvendigvis bedre!

Fordi der findes uendelig mange trådløse hovedtelefoner på markedet, er det ikke nødvendigvis nogen fordel at købe den nyeste model, hvis man er så heldig at finde en ældre på tilbud. Du kan derfor fint nøjes med sidste års model, hvis du finder den på udsalg.

Overvej også …

I denne test har vi udelukkende fokuseret på trådløse hovedtelefoner med kabel mellem propperne. Flere producenter tilbyder andre og nye muligheder i form af helt trådløse hovedtelefoner, også kaldet Truly Wireless, hvilket du også ser flere og flere benytte i centrene.

annonce

De kan også være værd at overveje, da de giver endnu større bevægefrihed. Prisen er til gengæld ofte ret høj og batterilevetiden dårligere.

<
>
(Foto: Producent)
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Produkter i testen
 data-srcset
Jaybird Tarah Pro
Jaybird har fat i den lange ende.

Jaybird fortsætter med at forfine og forbedre deres trådløse hovedtelefoner, og med Tarah Pro har de måske lavet deres bedste hørepropper til dato.

Tager vi det indlysende først, får du her op til imponerende 14 timers strøm på en opladning. Dertil har sættet flere smarte detaljer, som også er med til at hæve niveauet. Selve kablet er betrukket med flettet stof. Det giver bare en anden kvalitetsfornemmelse end plastic eller gummi. Dertil har propperne indbyggede magneter, så du kan sætte dem sammen, når de hænger om halsen, hvilket også slukker for dem. Det minder meget om B&O’s H5, dog her i en mere vellykket udgave.

En helt ny funktion kaldet Switch Fit betyder, at du hurtigt kan skifte måden, du bærer dem på, fra under til over øret ved blot at dreje på driverne. Det er ret smart. De er naturligvis vandtætte og leveres med en magnetisk oplader.

De spiller også godt

Som vi efterhånden er vant til fra Jaybird, lyder deres hovedtelefoner ganske godt med fine detaljer i top og mellemtone, mens de også kan sparke fra sig i de dybere registre. Dette er naturligvis også tilfældet med Tarah Pro, der ligesom de øvrige modeller kan tilpasses yderligere i den medfølgende app, så de passer bedst muligt til din personlige musiksmag. En ny funktion gør det desuden muligt at lave en personlig profil, hvor app’en guider dig ud fra prædefinerede toner.

Konklusion

Jaybird Tarah Pro er måske de bedste fitness-hørepropper på markedet netop nu. Du får en imponerende lang batterilevetid, et lækkert design med flere smarte detaljer, god pasform og en fremragende lydkvalitet, der kan tilpasses til din personlige smag via den medfølgende app.

Det eneste lille minus er prisen, som er lidt høj. Dertil kan vi kun sige, at kvalitet koster, og vi har ingen problemer med at give Tarah Pro en varm anbefaling.

picture1
<
>
(Foto: Producent)
annonce
Fakta
 • Produkttype: Bluetooth-hørepropper
 • IPX-certificering: IPX7
 • Ekstrafunktioner: Switch Fit
 • Vægt: 20 g
 • Batteri: 14 timer
 • Web: jaybirdsport.com
Pris: 1299 kr
PlusLaaang batterilevetid, god lydkvalitet og lækkert design.
MinusPrisen er lidt høj.
 data-srcset
Libratone Track+
Track+ ser godt ud og spiller godt – en skam, at de ikke spiller længere.
 data-srcset
Sennheiser CX Sport
De ligner noget billigt skrammel, men overrasker positivt.
 data-srcset
JBL Reflect Fit
Sidder lidt for tæt om halsen, men spiller godt.
 data-srcset
Audiofly AF100W MK2
AF100W MK2 spiller godt, men savner lidt bas.

  Alternativer til 5 trådløse hørepropper

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  De bedste trådløse til prisen

  Den nye 2020-model af Apples Wireless Powerbeats er perfekt til træning og kræsne ører.

   data-srcset

  Bravo, Sennheiser!

  Sennheiser når helt til tops med deres nyeste udgave af Momentum True Wireless.

   data-srcset

  Hovedtelefoner med luksusfølelse

  Bowers & Wilkins har ikke sjusket med byggekvaliteten på deres nye trådløse topmodel, PX7, der også har støjreduktion.

   data-srcset

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.