Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Gruppetest 5 trådløse hørepropper

Musik i øre­gangen og sved på panden

Endnu et år og endnu et nytårsforsæt, der skal indfries. Det hele bliver lettere med musik i ørerne.

Endnu en gang har du lovet dig selv, at dette bliver året, hvor du får trukket dit korpus hen til det lokale fitnesscenter og svedt nogle af de genstridige kilo af. Det holdt måske ikke sidste år, men i år skal det være anderledes. En mulig hjælp til at indfri løftet til dig selv kan være ny hovedtelefoner, som via en dunken i øregangen kan være med til at give dig det virtuelle los bagi, som du har behov for.

Eftersom de fleste mobiltelefoner i dag har droppet udgangen til de kablede hovedtelefoner, giver det sig selv, at de skal være trådløse. Her er flere løsninger at vælge imellem. Nogle foretrækker modeller, der dækker ørerne, mens andre har det bedst med de små propper, som sidder dybt i øregangen. Om du er til det ene eller det andet, er en en smagssag, men også et spørgsmål om intensitet, og hvor meget du sveder.

Er du typen, der lunter af sted på et løbebånd, kan du fint have en model på, der dækker ørerne, men giver du den gas og sveder, så det kan ses på den opståede pøl på gulvet, bør du overveje propper i stedet. Her bliver kopperne, der dækker hele øret, slet og ret for varme, ligesom de sjældent er lavet til at kunne tåle den uundgåeligt øgede svedproduktion.

Netop svedproduktionen er da også en af de ting, der adskiller fitness-hovedtelefoner fra normale trådløse hovedtelefoner. Er modellen lavet specifikt til sport, er den også mere modstandsdygtig over for sved og skidt.

Heldigvis er markedet for trådløse fitness-hørepropper stort og varieret. Priserne svinger fra ca. 500 kroner og op til et par tusind. Vi har med vores test forsøgt at ramme mellemsegmentet, da du efter vores mening her kan få mest for pengene. Inden du går ud og investerer, er der dog et par ting, du bør være opmærksom på.

Annonce

Pasformen

Det vigtigste ved træningspropper er pasformen. Fordi sættet skal bruges, mens du er fysisk aktiv, skal de blive siddende i ørerne. Hertil er flere sæt udstyret med en bøjle, der går rundt om øret, ligesom flere modeller har små silikonevinger på selve proppen, der sætter sig i spænd inde i øret.

Det er samtidig vigtigt, at propperne ikke sidder for langt og tæt inde i øregangen. Selv om in-ear hovedtelefoner generelt skal have et tæt “fit”, er det ikke altid lige behageligt, når man træner. Her er det stadig en fordel at kunne høre, hvad der foregår omkring én, særligt hvis man har dem på, når man løber ude i trafikken.

Lydkvaliteten

Det er dog ikke nok, at propperne sidder ordentlig fast. De skal naturligvis også helst spille godt. Når vi går længere ned i pris, kan dette blive et problem, og de forskellige lydprofiler tiltaler måske ikke alle. Nogle modeller har eksempelvis en tungere bas. Vil man blot have sat et tempo, behøver en fladere lyd dog ikke at betyde det store.

Betjening og ekstra funktioner

Næste punkt, man bør overveje, er betjeningen. Selv om de testede modeller er trådløse, er der stadig en ledning mellem højre og venstre prop. På den sidder en kontrolenhed til at styre lydstyrke, tænde og slukke samt pause og skifte nummer. Nogle fylder og vejer ikke ret meget, mens andre er store og tunge.

Sidst er det værd at se på potentielle ekstrafunktioner. Nogle modeller tilbyder tilpasning af lyden i en dedikeret app, og nogle har indbygget pulsmåler. Er det noget, du har brug for og er villig til at betale ekstra for? Og er det overhovedet pengene værd?

Annonce

Nyt er ikke nødvendigvis bedre!

Fordi der findes uendelig mange trådløse hovedtelefoner på markedet, er det ikke nødvendigvis nogen fordel at købe den nyeste model, hvis man er så heldig at finde en ældre på tilbud. Du kan derfor fint nøjes med sidste års model, hvis du finder den på udsalg.

Overvej også …

I denne test har vi udelukkende fokuseret på trådløse hovedtelefoner med kabel mellem propperne. Flere producenter tilbyder andre og nye muligheder i form af helt trådløse hovedtelefoner, også kaldet Truly Wireless, hvilket du også ser flere og flere benytte i centrene.

De kan også være værd at overveje, da de giver endnu større bevægefrihed. Prisen er til gengæld ofte ret høj og batterilevetiden dårligere.

<
>
(Foto: Producent)

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Produkter i denne test

Libratone Track+

Alt for kort batterilevetid

Track+ ser godt ud og spiller godt – en skam, at de ikke spiller længere.

Lækkert design, god lydkvalitet og indbygget støjreduktion.
Batterilevetiden er alt for dårlig.

Sennheiser CX Sport

Skinnet bedrager

De ligner noget billigt skrammel, men overrasker positivt.

God og velbalanceret lydprofil. De sidder fast og behageligt.
Batterilevetiden er alt for kort. Designet skriger discount.

JBL Reflect Fit

Bøjlen knækkede

Sidder lidt for tæt om halsen, men spiller godt.

Gode propper, der sidder godt fast i ørerne. JBL’s signaturlyd er behagelig til sport. Lang batterilevetid.
Bøjlen sidder meget stramt om halsen. Bøjlen knækkede. Mikrofonen sidder på indersiden af bøjlen.

Audiofly AF100W MK2

Slet ikke så dumme

AF100W MK2 spiller godt, men savner lidt bas.

Fin batterilevetid og glimrende lydkvalitet.
Der mangler lidt bas, og bøjledesignet bør gentænkes eller justeres en smule.

Jaybird Tarah Pro

Imponerende batterilevetid

Jaybird har fat i den lange ende.

Laaang batterilevetid, god lydkvalitet og lækkert design.
Prisen er lidt høj.
Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.