TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST: Jabra Elite 7 Pro

Avancerede og gode

Jabra Elite 7 Pro er gode med mange fikse funktioner i en avanceret app.

Karakter
Jabra Elite 7 Pro
forfatter
Publiceret 08/12/2021 - 15:58
Lyd & Billede mener
Avanceret, men alligevel enkel opsætning i app’en. Her får man både en høretest og mulighed for at indstille optimal støjreduktion. Lyden er også god.
Vi savner noget mere luft i toppen.
Specifikationer
  • Type: Helt trådløse hørepropper
  • Bluetooth: 5.2
  • Aktiv støjreduktion (ANC): Ja
  • Resistens: IP57
  • Codecs: AAC, SBC
  • Batteritid: 8 timer + 22 timer fra etui
  • Vægt: 10,8 g + 44 g etui
  • Opladning: USB-C
  • Web: jabra.dk

Jabra Elite 7 Pro er ret avancerede. App’en fortæller én, om øredutterne sidder tæt og dermed giver den bedst mulige støjreduktion. Derefter kan man justere optimal støjreduktion med en virtuel skydeknap. Efter at det er indstillet, er det tid til at gennemgå en hurtig høretest for at afgøre, hvor godt man hører forskellige frekvenser, og så justeres lyden (lidt) derefter.

Ud over aktiv støjreduktion (ANC) har Jabra Elite 7 Pro også lydgennemslip, som lader én høre verden udenfor. Det fungerer godt og er noget, jeg ofte selv bruger.

Jabra Elite 7 Pro lifestyle(3)-L&B scaled
(Foto: Jabra)

Lyden af Jabra Elite 7 Pro

Hørepropperne lyder ret godt på næsten alle slags musik. Hvis man ikke kan lide en helt flad frekvensrespons, vil man måske synes, at det lyder lidt kedeligt, og selv synes jeg, at der mangler lidt fut i mellemtonen. Men bas og overtoner er gode, og det eneste, jeg skulle gøre, var at hæve midten af mellemtonen en lille tand i equalizeren i app’en.

Så lyder det meget fint på klassisk, hvor vokaler og instrumenter får et rigtig godt fokus i mellemtonen. Jeg ville gerne have lidt mere luft i overtonerne, men generelt er jeg tilfreds.

Hvis produktionen er lidt flad og tam i bassen, hvilket gælder for meget pop og rock, så synes jeg, at lydindstillingen Smooth lyder fint. Rundere, varmere og med mere fyldig bas. Der er mange andre indstillinger, og mange vil nok kunne lide Bass Boost-funktionen.

Jabra Elite 7 Pro-L&B scaled
(Foto: Jabra)

Talekvaliteten gennem Elite 7 Pro er også ret god. Min stemme kommer klart og tydeligt igennem, men der er noget digital kompressionsstøj i baggrunden. Det er dog væsentlig mindre end på Belkin SoundForm Freedom. Konsonanter er ikke så tydelige som på Sennheiser CX Plus, så man skal koncentrere sig lidt mere her.

Læs også Et lillebitte ANC-flagskib i øret Jabras største hørepropmodel fylder ikke ret meget. Men den er fyldt med gode løsninger.

Kort om støjreduktionen: Hørepropperne har passiv støjdæmpning over gennemsnittet, og man mærker ikke den store forskel, når man slår den aktive støjreduktion til. Lavfrekvent støj dæmpes lidt mere, men til gengæld opstår der en tydeligt hørbar højfrekvent støj. Da lyden samtidig får dårligere dynamik og baskontrol, bør ANC bruges med måde.

Også i denne test:

Belkin SoundForm Freedom

Man har lov til at forvente mere

Belkin SoundForm Freedom er sådan set okay, men koster for meget.

Lang batterilevetid, stabil forbindelse og okay talekvalitet. iPhone-brugere kan finde forsvundne hørepropper med Find-app’en.
Lyden er middelmådig, og uden støjreduktion eller app er der ikke meget, der kan retfærdiggøre prisen.

LG Tone Free FP8W

LG overrasker positivt

Med Tone Free FP8W beviser LG, at man skal tage dem seriøst, når det gælder lyd.

God og brugervenlig app, okay støjreduktion og mulighed for rigtig god lyd på musik.
Støjreduktionen har digitale artefakter i støjgulvet. Pasformen er ikke så tæt som med visse andre. Middelmådig samtalekvalitet.

Sennheiser CX Plus True Wireless

Næsten komplet fra Sennheiser

Sennheiser har taget et par gode hørepropper og gjort dem bedre med støjreduktion.

Glimrende lydkvalitet og udmærket støjreduktion. Sidetone gør, at man kan høre sig selv under samtaler.
Ikke den tætteste pasform.

Technics EAH-AZ60

Fabelagtige Technics

Technics demonstrerer en enorm selvsikkerhed med EAH-AZ60.

Rigtig god lyd og støjreduktion. Understøtter også den glimrende LDAC-codec for endnu bedre lyd.
Lyden bør justeres i app’en.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, støj! Sony overgår sig selv med de nye WH-1000XM5. Klasseledende støjreduktion, bedre lyd og bedre komfort end nogensinde.
Shure giver gylden lyd til lavpris Shure Aonic 40 går efter deres egen storebror, og på enkelte områder har den billigere model overtaget.
PSB-hovedtelefoner tilpasser sig din hørelse PSB M4U 8 MKII har digital støjreduktion og tilpasser sig brugerens hørelse. Men de er ikke uden svagheder.
Verdenspremiere: Sennheiser har gjort det igen Sennheiser har endnu en gang forbedret deres bedste trådløse hørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sand fornøjelse.
Din sidste hovedtelefonforstærker Med T+A HA 200 til at styre lyden får hovedtelefonerne en opgradering af de sjældne. Denne forstærker er så god, at det nærmest ikke er til at fatte!
B&O-hørepropper til at savle over Med Beoplay EX lover Bang & Olufsen deres mest alsidige trådløse hørepropper hidtil.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend