Search
Generic filters

TEST : 12 trådløse hovedtelefoner med elektronisk støjreduktion

Topopgør blandt støjdræbere

Hvem er kongen af støjreducerende premium-hovedtelefoner? Der kommer nye tronprætendenter hver måned – men kan de erobre tronen?

At rejse er at leve – men flyturen er dødens pølse! Ventetider og dårlig benplads kan man ikke gøre meget ved, men med teknologiens hjælp kan du blive fri for i hvert fald én af de udmattende belastninger ved rejsen: Støjen!

Hovedtelefoner med elektronisk støjreduktion (ANC) er blevet det helt store hit, og hovedtelefonproducenterne har kvitteret med at sende en overdådig mængde modeller på markedet. Som bliver revet væk. Og det er ikke de billigste modeller, der er mest rift om.

ANC-hovedtelefoner i premiumklassen er populære. De bruges ikke kun til flyrejser, men også på togturen og i storrumskontoret, hvor kollegernes evindelige pludren gør det svært at koncentrere sig.

Vi har i denne artikel samlet et dusin af de bedste støjreducerende hovedtelefoner, vi har testet på det seneste, og sat dem op imod hinanden. Ingen af dem er dårlige – men hvem er i sidste ende bedst?

 

Trådløse hovedtelefoner med kabel

De første støjreducerende hovedtelefoner var kablede, men i dag er samtlige trådløse med Bluetooth-forbindelse. Det er praktisk til den daglige brug.

annonce

Da de fleste flyselskaber forbyder radiosendere i kabinen, er det vigtigt, at hovedtelefonerne også kan bruges med kabel. Et gammeldags analogt kabel med 3,5 mm minijack (af nogle fejlagtigt kaldet AUX-kabel) giver adgang til underholdningssystemet på lange flyrejser. Men da de fleste mobiltelefoner i dag mangler hovedtelefonudgang, tilbyder mange desuden direkte digital forbindelse til mobilen via USB.

annonce

 

Støj og antistøj

Men hvordan kan det overhovedet lade sig gøre at fjerne fysisk støj fra omgivelserne med elektronisk hjælp? Svaret er modfase. ANC-hovedtelefonerne er udstyret med mikrofoner i massevis, der opfanger lyden fra omgivelserne. Efter en portion digital signalbehandling afspilles lyden i hovedtelefonerne, men fasevendt 180 grader. Dermed udlignes den lyd, der trænger ind udefra fuldkommen – og resultatet er stilhed.

I praksis er det umuligt at lave en fuldkommen perfekt udligning af al støjen, men jetmotorernes brølen bliver reduceret til en stille summen. Og har man først oplevet lettelsen ved at kunne lukke støjen ude på turen, er der ingen vej tilbage!

annonce

 

Stilhedens pris

Men den befriende stilhed har sine omkostninger. Støjreduktionen påvirker uundgåeligt det musiksignal, der spilles samtidig. Det kan opleves i form af dårligere dynamik, ujævnheder i bassen eller en indelukket mellemtone. På nogle ANC-hovedtelefoner er forskellen med og uden støjreduktion drastisk, mens det på andre knap nok mærkes.

En anden hørbar bivirkning er en vakuum- eller klædeskabseffekt, der giver en næsten fysisk tomhedsfølelse i ørerne. Det samme opleves inde i et lyddødt rum og er egentlig et bevis på, at støjreduktionen virker. Af den grund kan det faktisk være en fordel med lidt mindre effektiv støjreduktion.

De fleste ANC-hovedtelefoner tilbyder efterhånden flere grader af støjreduktion, som gør det muligt at vælge det, der passer bedste til behovet; det være sig en blid støjreduktion til kontoret eller den mere brutale til at fjerne støjen fra flykabinen.

Bang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen.

Gennemprøvet opskrift

Bang & Olufsens luksus-ANC-hovedtelefoner er nået til tredje generation. Forandringerne er små – næsten for små.

Lyd & Billede mener

Fantastisk byggekvalitet, god støjreduktion og behagelig lyd. Nu også med Google Assistant.
Kun én indstilling for støjreduktion – og den tager en bid af lydkvaliteten. Koster mere end næsten alle andre.
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse med ANC
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
 • Aktiv støjreduktion: Én indstilling
 • Batteritid: 25 timer med ANC og Bluetooth
 • Stemmestyring: Ja
 • App: Bang & Olufsen
 • Tilslutninger: USB-C, 3,5 mm stereo-minijack, Bluetooth 5.0 (aptX, cVc, SBC, AAC)
 • Vægt: 285 g
 • Web: bang-oufsen.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3000 kr

Beoplay H9 3rd Gen. er gennemført luksus med ørepuder af blødt lammeskind. Hovedbøjlen er betrukket med groftvævet stof og forstærket med kernelæder. Det hele er gennemført lækkert og ligner noget, der er beregnet til at holde i årtier. Ligesom mange andre har Beoplay H9 touch-betjening.

I app’en kan man vælge imellem forskellige equalizer-indstillinger og lydscenarier. Der mangler desværre en Neutral-indstilling.

Hvor konkurrenterne tilbyder flere forskellige niveauer af støjreduktion, må H9 nøjes med én – som heldigvis er effektiv. Beoplay H9 fjerner støjen fra omgivelserne omtrent lige så godt som Sony WH-1000XM3 – og lidt bedre end Bose NCH 700.

At bedømme lyden på ANC-hovedtelefoner kan være som nat og dag, alt efter om den aktive støjreduktion er slået til eller fra. På Beoplay H9 er det især den øvre mellemtone, der påvirkes. Resultatet er en “klædeskabseffekt”, hvor overtoner dæmpes, og man får den lette trykken for ørerne, som man oplever i et lyddødt rum.

Beoplay H9 giver den allerdybeste bas et ekstra skud vitaminer. Det lyder ofte behageligt, men er der i forvejen dybbas i et nummer, bliver bassen for enorm.

Sammenlignet med Sony WH-1000XM3 virker H9 mindre åbne og spiller med mindre nærvær. Det gælder især med ANC slået til.

 

annonce

Konklusion

annonce

Når det gælder byggekvalitet og finish, kommer ingen af konkurrenterne op på siden af B&O. Men det koster. Og selv om modellen er blevet noget billigere siden introduktionen, er Beoplay H9 3rd Gen. stadig testens dyreste. Sammenligner man lydkvalitet og funktioner med de stadig flere konkurrenter i klassen for støjdæmpende luksushovedtelefoner, får H9 svært ved at stå distancen.

(Foto: B&O)

Bowers & Wilkins PX7

B&W-hørebøffer med luksusfølelse

Bowers & Wilkins har ikke sjusket med byggekvaliteten på deres nye trådløse topmodel, PX7, der også har støjreduktion.

Lyd & Billede mener

Stor, tung bas og finmaskede overtoner, især med Android-mobil og fra PC via USB. Anstændig støjreduktion. Seriøs premiumfølelse.
Mørk klang, tynd mellemtone og grovkornet diskant med iPhone.
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse
 • Drivere: 43 mm
 • Frekvensområde: 10 Hz – 30 kHz
 • Aktiv støjreduktion: Variabel i flere niveauer
 • Batteritid: 30 timer med ANC og Bluetooth
 • Stemmestyring: Ja
 • App: Bowers & Wilkins PX
 • Tilslutninger: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC, aptX Adaptive), 3,5 mm analog og USB
 • Vægt: 310 g
 • Web: bowerswilkins.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2999 kr

Bowers & Wilkins PX7 er firmaets andet bud på støjdæmpende hovedtelefoner. Designmæssigt er de et friskt pust på et marked, der flyder over af sorte plastic-hørebøffer.

Nogle mærkværdigheder, der generede forgængeren, PX, er der nu rettet op. Man kan med en knap på venstre ørekop skifte mellem støjreduktionsniveauerne høj og lav samt slået helt fra. På den højre sidder der knapper til stop og start af musik og samtaler samt justering af volumen.

B&W PX7 er de første hovedtelefoner, jeg har testet med den nye codec aptX Adaptive. Det er dybest set aptX og den mere højopløste aptX HD i én og samme codec.

I ægte B&W-ånd er der masser af bas i PX7. Diskantområdet er meget distinkt og måske en smule for hårdt. Mellemtonen er noget tilbageholdende. Et klaver lyder temmelig uldent, selv om efterklangen er stor og luftig.

USB-C-forbindelsen kan ikke blot oplade, men også overføre lyd digitalt med 24 bit/96 kHz opløsning. Det giver luft og flere detaljer i toppen.

Med støjreduktionen aktiveret bliver der stille på kontoret. Men der sker også noget med lyden. Selve klangsignaturen er den samme, men musikken mister noget dynamik. Det bliver fladere, og bassen skrider ud. Der er stadig meget af den; den er bare ikke lige så taktfast.

Konklusion

Bowers & Wilkins PX7 er flotte hovedtelefoner, der oser af luksus og byggekvalitet, og jeg er vild med, at de kan afspille højopløst musik via USB.

annonce

Hvis du elsker bas, er der meget at holde af ved PX7. Desværre følger de ikke helt op i de lysere toner, og mellemtoneområdet er lige lovlig tilbageholdende. Og selv om støjreduktionen generelt er god, så er den ujævn, når man sidder i en bus, der ryster, eller er ude og gå i en frisk brise.

annonce
(Foto: Bowers & Wilkins)

Denon AH-GC30

Varme og stilfærdige

Denon er klar med et nyt bud i kampen om støjtronen.

Lyd & Billede mener

USB-DAC for direkte, tabsfri tilslutning. Byggekvaliteten matches kun af få. Prisen er attraktiv.
Lyden er noget mørk. Ikke helt så effektiv støjdæmpning som hos Sony og Bose.
 • Type: Over-ear, trådløse, støjreducerende
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 5 Hz – 50 kHz
 • Aktiv støjreduktion: 3-trins
 • Batteritid: 20 timer med ANC og Bluetooth
 • Stemmestyring: Ja
 • App: Denon Audio
 • Tilslutninger: USB-C, 3,5 mm stereo-minijack, Bluetooth 5.0 (aptX, aptX HD, AAC)
 • Vægt: 287 g
 • Web: hifiklubben.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1699 kr

Denon AH-GC30 oser af afdæmpet, “voksen” bekvemmelighed. En solid bøjle i børstet aluminium holder de ovale ørekopper fast. Overfladen er silkeagtig, og ørepuderne og bøjlen er foret med blødt kunstskind over memory-skum.

Denon har valgt at bruge knapper i stedet for touch. Det skal de ikke høre noget ondt for. Selv om fem knapper – hvoraf de fleste har dobbeltfunktioner – kan være svære at finde rundt i.

AH-GC 30 er trådløse, men man kan også bruge den indbyggede DAC via USB. Batteritiden er opgivet til 20 timer med Bluetooth og ANC slået til.

Denon AH-GC30 har tre støjreduktionsindstillinger: Plane Mode, City Mode og Office Mode. Selv om Sony fjerner mere støj, er vi stadig oppe i en klasse, hvor du kan nøjes med at bekymre dig om benpladsen og flymaden, når først hovedtelefonerne er tændt.

Ingen støjreducerende hovedtelefoner nøjes med kun at fjerne støjen. Især i den kraftige Plane Mode kan overtoner blive noget dunkle.

Som ren musikgengiver, med ANC slået fra, er indtrykket et intimt lydbillede med en rund og fyldig øvre bas og nedre mellemtone. Diskanten er velopløst nok, men den står i skyggen af bunden. Støjreduktionen forstærker den tendens.

Over USB-forbindelsen kommer der lidt mere luft i toppen, men det ændrer ikke på AH-GC30’s generelt varme klang.

annonce

 

annonce

Konklusion

Konkurrencen på ANC-hovedtelefoner er benhård. Denons bud på støjdæmpende hovedtelefoner i luksusklassen er lækre at bruge. Siden lanceringen er prisen nedjusteret, hvad der gør dem interessante for flere.

Lydbilledet er varmt på grænsen til det dunkle, hvilket vil skille vandene. Men vi har at gøre med hovedtelefoner til hyggestunder, som nok især vil tiltale dem, der har nået en så moden alder, at de giver pokker i, hvad andre mener.

(Foto: Denon)

annonce
Jabra Elite 85h

Jabra udfordrer eliten

Jabra vil have del i markedet for støjreducerende hovedtelefoner i luksusklassen.

Lyd & Billede mener

Sobert design, effektiv støjreduktion med fleksible indstillinger og glimrende lydkvalitet.
SmartSound vælger kun mellem eksisterende indstillinger.
 • Type: Over-ear, trådløse, støjreducerende
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 10 Hz – 20 kHz
 • Aktiv støjreduktion: Fire niveauer
 • Batteritid: 32 timer med ANC og Bluetooth
 • Stemmestyring: Ja
 • App: Jabra Sound+
 • Tilslutninger: USB-C, 3,5 mm stereo-minijack, Bluetooth 5.0
 • Vægt: 296 g
 • Web: jabra.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1490 kr

Jabra Elite 85h er hovedtelefoner i et design, der bedst beskrives som upåfaldende. To ovale ørekopper holdes af en bred plastbøjle med kunstlæderforing. Skal Jabra have æren for at have tilføjet noget nyt til den opskrift, bliver det, at hovedbøjlen og ørekopperne nogle steder er belagt med groftvævet stof.

Jabra Elite 85h har ikke nogen tænd/sluk-knap. Man kan i app’en vælge, hvor lang tid der skal gå, inden de går i standby, og ellers slukkes de automatisk, når man folder dem sammen for transport. I øvrigt er standby-tiden opgivet til at være et år, så problemet er ikke stort!

Støjreduktionen har fire tilstande: Commute, In Public, Private og My Moment (brugerindstillet). Ud over disse er der Hear Through, hvor ANC er slået fra, og mikrofonerne bruges til at forstærke lyden fra omgivelserne.

Ingen støjreducerende hovedtelefoner er helt fejlfri, men Jabra Elite 85h klarer den opgave bedre end de fleste.

Med ANC slået til mistes noget af åbenheden i lydbilledet i form af mindre luft i toppen og mindre frihed i den øverste mellemtone. Effekten er mest udtalt i Commute-indstillingen.

Sammenlignet med Sony WH-1000XM3 er Jabra Elite 85h lidt mere tilbagetrukne i toppen, men vi er i småtingsafdelingen. Vi har stadig at gøre med ANC-hovedtelefoner, der behandler alle toneområder lige. Det går dog nogle gange galt i bassen, hvor frekvensgangen kan blive ujævn.

 

annonce

Konklusion

annonce

Jabra Elite 85h er et ambitiøst forsøg på at anbringe Jabra i eliten af hovedtelefonproducenter. Teknikken er i orden, og designet er det heller ikke muligt at sætte en finger på. Men det er svært som “ukendt” mærke at blande sig i toppen. Siden introduktionen i 2019 har prisen imidlertid fået et nøk nedad, og det gør dem til et rigtig godt køb.

(Foto: Jabra)

DALI IO-6

Højttalere til hovedet

DALIs hovedtelefondebut sikrer nordjyderne en plads i topklassen af luksusstøjdæmpere.

Lyd & Billede mener

Dynamisk og ren lyd, der tåler sammenligning med gode traditionelle hovedtelefoner. Støjreduktionen fungerer upåklageligt, og byggekvaliteten er fornem.
Forholdsvis tunge. Ingen app, og kun én støjreduktionsindstilling. Men hvorfor have en masse justeringer til noget, der er i perfekt balance?
 • Type: Over-ear, trådløse, støjreducerende
 • Drivere: 50 mm, papirfiber
 • Frekvensområde: 10 Hz – 20 kHz
 • Aktiv støjreduktion: Ja
 • Batteritid: 30 timer med ANC og Bluetooth
 • Stemmestyring: Ja
 • App: Nej
 • Tilslutninger: USB-C, 3,5 mm stereo-minijack, Bluetooth 5.0 (aptX, aptX HD, AAC)
 • Vægt: 325 g
 • Web: dali-speakers.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2999 kr

Med IO-6 har DALI meldt sig ind i kampen for støjreducerende luksushovedtelefoner. IO-6 føles og ser lige så eksklusive ud som deres prisseddel. Beoplay H9 er stadig en tand mere luksuriøse, men vi er i samme boldgade.

IO-6 er først og fremmest beregnet til trådløs brug, men man kan også lytte kablet via USB samt med standard minijack-kabel.

Som alle andre har IO-6 en “transparency mode”, hvor signalet fra omgivelserne ledes igennem. De mangler til gengæld mulighed for at variere mængden af støjreduktion. App-styring må man også kigge i vejviseren efter.

DALI er gået imod tendensen med touch-styring. Hvad der er bedst, er en smagssag, men jeg finder det behageligt at slippe for at sidde og famle febrilsk efter den korrekte fingerbevægelse.

DALI IO-6 er nogle af de reneste og mest uforvrængede trådløse hovedtelefoner, jeg har hørt. Og de er herligt befriet for “lydsignatur”. Der er hverken for lidt eller for meget bund eller top. Det er også let at høre forskel på en god og en mindre god optagelse.

Elektronisk støjreduktion har altid en pris, da noget af musiksignalet uundgåeligt ryger med i købet, når støjen fra omgivelserne barberes bort. Men på DALI IO-6 er den pris meget beskeden.

 

annonce

Konklusion

annonce

IO-6 er DALIs debut på hovedtelefonmarkedet, men de har her bevist, at de magter at overføre erfaringerne fra deres højttalere til det mindre format. Der mangler en lækker livsstils-app til mobilen, og der er kun én ANC-indstilling. Men hvorfor gøre tingene unødvendigt komplicerede?

Støjreduktionen er ikke lige så effektiv i mellemtonen som Sonys, men påvirkningen af lyden er langt blidere. For IO-6’s stærkeste kort er og bliver lydkvaliteten, som er noget af det bedste, vi endnu har hørt på et sæt ANC-hovedtelefoner.

(Foto: DALI)

Sony WH-1000XM3

Sony bevarer føringen

Verdens bedste støjreducerende hovedtelefoner hedder stadig Sony WH-1000XM3.

Lyd & Billede mener

Den bedste støjreduktion, der findes, plus førsteklasses lyd og fornem komfort. Og så er den oven i købet blevet billigere.
Helt tætte hovedtelefoner kan føles lidt klamme over tid.
 • Type: Over-ear, trådløse, støjreducerende
 • Drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 40 kHz
 • Aktiv støjreduktion: Ja
 • Batteritid: 30 timer med ANC og Bluetooth
 • Stemmestyring: Ja
 • App: Sony Headphones Connect
 • Tilslutninger: 3,5 mm stereo-minijack, USB-C, Bluetooth 4.2, aptX/LDAC
 • Vægt: 225 g
 • Web: sony.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1990 kr

Der er gået mere end et år, siden Sony WH-1000XM3 styrtede Bose QC35 II fra tronen og blev kongen af lydløs rejse. Det er lang tid i ANC-land, hvor der lanceres nye modeller hver eneste måned.

Designmæssigt er WH-1000XM3 underspillet elegante. De store ovale ørekopper giver god plads til ørerne, og de bløde ørepuder slutter godt og behageligt til.

WH-1000XM3 kan styres med stemmen, enten via Google Assistant eller Apple Siri. Batterilevetiden er 30 timer, og takket være hurtigopladning med USB-C tager det kun ti minutter at få fem timers brug!

De understøtter ukomprimeret lyd via Bluetooth gennem Sonys LDAC-codec (kræver en Sony-mobil). Og mens andre hovedtelefoner har digital forstærkning, har Sony valgt analog til XM3.

Lydmæssigt er vi i den gode ende, selv om Sennheiser, Beyerdynamic og DALI gør det mere hi-fi-agtigt. Bassen er solid uden at være overdrevet. Diskanten er dog lidt behersket, men uden at lyden bliver direkte mørk.

Sony har arbejdet hårdt på at gøre støjreduktionen effektiv. Og hvor nogle ANC-modeller er mest effektive i diskantområdet, giver WH-1000XM3 også en glimrende reduktion i bassen og mellemtoneområdet. Magen til effektiv støjreduktion har jeg aldrig hørt før!

 

annonce

Konklusion

annonce

Antallet af konkurrenter er vokset, men trods alderen bevarer Sony distancen til alle andre. Komforten er glimrende (uden luksus-excesser a la B&O og Sennheiser Momentum). Og støjreduktionen er tavs som graven med en frekvenslinearitet, som vi ikke har hørt magen til. Lyden er også glimrende med god dynamik og baskontrol.

Læg hertil ekstremt hurtig opladning, og Sony WH-1000XM3 er simpelthen verdens bedste støjreducerende hovedtelefoner lige nu. At prisen til med er reduceret, gør at man skal have helt særlige grunde for at vælge noget andet.

(Foto: Sony)

Beats by Dre Solo Pro Wireless
Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?
Beyerdynamic Lagoon ANC
Beyerdynamic Lagoon ANC lyder bedre med musik end andre støjreducerende hovedtelefoner, vi har testet.
Bose Noise Cancelling Headphones 700
Med NCH 700 har Bose denne gang gjort sit aller, aller… næstbedste.
Sennheiser PXC 550-II Wireless
Sennheiser spiller på det sikre. En i forvejen velfungerende model er opdateret med variabel støjreduktion og stemmestyring. Brugerfladen er til gengæld blevet noget rod.
Kygo A11/800
Det norske livsstilsmærke Kygo Life vil være med i det lukrative luksusmarked for støjreducerende hovedtelefoner.
Sennheiser Momentum 3 Wireless
Vi får flere funktioner på tredje udgave af Sennheisers glimrende trådløse hovedtelefoner.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Endelig nogen, der slår Sony på støjreducerende hovedtelefoner. Og så er det Sony selv! WH-1000XM4 overtager tronen som markedsleder.
  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Timekettle M2

  Vejl.pris 800 kr Din egen tolk direkte i øret

  HiFiMAN HE-1000se

  Vejl.pris 27650 kr Det rene vanvid – men åh, så dejligt!

  Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

  Vejl.pris 2750 kr Sved og løb kabelfrit med B&O

  JBL Live 300TWS

  Vejl.pris 1199 kr Prop hi-fi i øret
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link