Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST 12 trådløse hovedtelefoner med elektronisk støjreduktion

Topopgør blandt støjdræbere

Hvem er kongen af støjreducerende premium-hovedtelefoner? Der kommer nye tronprætendenter hver måned – men kan de erobre tronen?

At rejse er at leve – men flyturen er dødens pølse! Ventetider og dårlig benplads kan man ikke gøre meget ved, men med teknologiens hjælp kan du blive fri for i hvert fald én af de udmattende belastninger ved rejsen: Støjen!

Hovedtelefoner med elektronisk støjreduktion (ANC) er blevet det helt store hit, og hovedtelefonproducenterne har kvitteret med at sende en overdådig mængde modeller på markedet. Som bliver revet væk. Og det er ikke de billigste modeller, der er mest rift om.

ANC-hovedtelefoner i premiumklassen er populære. De bruges ikke kun til flyrejser, men også på togturen og i storrumskontoret, hvor kollegernes evindelige pludren gør det svært at koncentrere sig.

Vi har i denne artikel samlet et dusin af de bedste støjreducerende hovedtelefoner, vi har testet på det seneste, og sat dem op imod hinanden. Ingen af dem er dårlige – men hvem er i sidste ende bedst?

 

Annonce

Trådløse hovedtelefoner med kabel

De første støjreducerende hovedtelefoner var kablede, men i dag er samtlige trådløse med Bluetooth-forbindelse. Det er praktisk til den daglige brug.

Da de fleste flyselskaber forbyder radiosendere i kabinen, er det vigtigt, at hovedtelefonerne også kan bruges med kabel. Et gammeldags analogt kabel med 3,5 mm minijack (af nogle fejlagtigt kaldet AUX-kabel) giver adgang til underholdningssystemet på lange flyrejser. Men da de fleste mobiltelefoner i dag mangler hovedtelefonudgang, tilbyder mange desuden direkte digital forbindelse til mobilen via USB.

 

Støj og antistøj

Annonce

Men hvordan kan det overhovedet lade sig gøre at fjerne fysisk støj fra omgivelserne med elektronisk hjælp? Svaret er modfase. ANC-hovedtelefonerne er udstyret med mikrofoner i massevis, der opfanger lyden fra omgivelserne. Efter en portion digital signalbehandling afspilles lyden i hovedtelefonerne, men fasevendt 180 grader. Dermed udlignes den lyd, der trænger ind udefra fuldkommen – og resultatet er stilhed.

I praksis er det umuligt at lave en fuldkommen perfekt udligning af al støjen, men jetmotorernes brølen bliver reduceret til en stille summen. Og har man først oplevet lettelsen ved at kunne lukke støjen ude på turen, er der ingen vej tilbage!

 

Stilhedens pris

Men den befriende stilhed har sine omkostninger. Støjreduktionen påvirker uundgåeligt det musiksignal, der spilles samtidig. Det kan opleves i form af dårligere dynamik, ujævnheder i bassen eller en indelukket mellemtone. På nogle ANC-hovedtelefoner er forskellen med og uden støjreduktion drastisk, mens det på andre knap nok mærkes.

Annonce

En anden hørbar bivirkning er en vakuum- eller klædeskabseffekt, der giver en næsten fysisk tomhedsfølelse i ørerne. Det samme opleves inde i et lyddødt rum og er egentlig et bevis på, at støjreduktionen virker. Af den grund kan det faktisk være en fordel med lidt mindre effektiv støjreduktion.

De fleste ANC-hovedtelefoner tilbyder efterhånden flere grader af støjreduktion, som gør det muligt at vælge det, der passer bedste til behovet; det være sig en blid støjreduktion til kontoret eller den mere brutale til at fjerne støjen fra flykabinen.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Produkter i denne test

Bang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen.

Gennemprøvet opskrift

Bang & Olufsens luksus-ANC-hovedtelefoner er nået til tredje generation. Forandringerne er små – næsten for små.

Fantastisk byggekvalitet, god støjreduktion og behagelig lyd. Nu også med Google Assistant.
Kun én indstilling for støjreduktion – og den tager en bid af lydkvaliteten. Koster mere end næsten alle andre.

Beats by Dre Solo Pro Wireless

Beats overrasker klart

Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?

Klar og naturlig lyd, god bærekomfort og glimrende trådløs forbindelse. Støjreduktionen fungerer fint.
Typiske Beats-fans vil savne mere bas. Trods tykke ørepuder vil små on-ear-ørekopper klemme lidt over tid.

Beyerdynamic Lagoon ANC

De mest vellydende støjdæmpere

Beyerdynamic Lagoon ANC lyder bedre med musik end andre støjreducerende hovedtelefoner, vi har testet.

Lydkvaliteten på musik er eksemplarisk, og hvert instrument får plads til at ånde i det store, opløste lydbillede. Desuden kan lyden tilpasses til brugerens ører.
Temmelig hørbar susen med støjreduktionen aktiveret. Touch-panelet på højre ørekop kunne have været mere præcist.

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Renere lyd, men mere støj

Med NCH 700 har Bose denne gang gjort sit aller, aller… næstbedste.

Lyden er mere lineær end tidligere, og støjreduktionen giver ikke samme vakuumfølelse i hovedet som visse andre modeller.
Hovedtelefonerne har ikke god nok opløsning i toppen, hvilket gør, at de kan lyde lidt hårdt og skarpt. Støjreduktionen er mindre effektiv end tidligere.

Bowers & Wilkins PX7

B&W-hørebøffer med luksusfølelse

Bowers & Wilkins har ikke sjusket med byggekvaliteten på deres nye trådløse topmodel, PX7, der også har støjreduktion.

Stor, tung bas og finmaskede overtoner, især med Android-mobil og fra PC via USB. Anstændig støjreduktion. Seriøs premiumfølelse.
Mørk klang, tynd mellemtone og grovkornet diskant med iPhone.

Sennheiser PXC 550-II Wireless

Anonym indpakning – og lyd

Sennheiser spiller på det sikre. En i forvejen velfungerende model er opdateret med variabel støjreduktion og stemmestyring. Brugerfladen er til gengæld blevet noget rod.

Lyden er behagelig, men en afdæmpet diskant giver en uengageret helhed. Støjreduktionen fungerer lydefrit. Behagelig pasform.
De nye funktioner virker som en eftertanke. Kombinationen af mikroskopiske knapper og et virvar af håndtegn gør styringen sværere end nødvendigt.

Kygo A11/800

Kygo udfordrer Bose og Sony

Det norske livsstilsmærke Kygo Life vil være med i det lukrative luksusmarked for støjreducerende hovedtelefoner.

Lækker kvalitet og god bærekomfort. Behageligt lydbillede.
Stemmeguiden er høj og kan ikke slås fra. Prisen er i den høje ende.

Denon AH-GC30

Varme og stilfærdige

Denon er klar med et nyt bud i kampen om støjtronen.

USB-DAC for direkte, tabsfri tilslutning. Byggekvaliteten matches kun af få. Prisen er attraktiv.
Lyden er noget mørk. Ikke helt så effektiv støjdæmpning som hos Sony og Bose.

Jabra Elite 85h

Jabra udfordrer eliten

Jabra vil have del i markedet for støjreducerende hovedtelefoner i luksusklassen.

Sobert design, effektiv støjreduktion med fleksible indstillinger og glimrende lydkvalitet.
SmartSound vælger kun mellem eksisterende indstillinger.

DALI IO-6

Højttalere til hovedet

DALIs hovedtelefondebut sikrer nordjyderne en plads i topklassen af luksusstøjdæmpere.

Dynamisk og ren lyd, der tåler sammenligning med gode traditionelle hovedtelefoner. Støjreduktionen fungerer upåklageligt, og byggekvaliteten er fornem.
Forholdsvis tunge. Ingen app, og kun én støjreduktionsindstilling. Men hvorfor have en masse justeringer til noget, der er i perfekt balance?

Sennheiser Momentum 3 Wireless

Trådløs luksuslyd

Vi får flere funktioner på tredje udgave af Sennheisers glimrende trådløse hovedtelefoner.

Byggekvaliteten er fremragende, og pasformen ligeså. Lyden er blandt de kraftigste i klassen med heftig bas, og også overtonerne kommer godt frem.
En lidt tynd mellemtone gør, at vokaler ikke helt får resonansrum nok. Samtalekvaliteten er middelmådig, og den trådløse rækkevidde er skuffende.

Sony WH-1000XM3

Sony bevarer føringen

Verdens bedste støjreducerende hovedtelefoner hedder stadig Sony WH-1000XM3.

Den bedste støjreduktion, der findes, plus førsteklasses lyd og fornem komfort. Og så er den oven i købet blevet billigere.
Helt tætte hovedtelefoner kan føles lidt klamme over tid.
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.