TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

Logitech UE Megaboom

Supersej lyd

Store højttalere giver større lyd. Det er Ultimate Ears Megaboom et bevis på.

forfatter
Publiceret 16/03/2015 - 01:45
L&B mener
Stort og fyldigt lydbillede med både kraft og finesse. To Megaboom kan parres for at få stereolyd. Den er vandtæt og spiller i over 20 timer.
Den er dyr.
Specifikationer
  • Vandtæt
  • Line-indgang
  • 20 timers batteritid
Vejl. pris 2500Pr. 16/03/2015 Produktside

Da Logitech valgte at ændre navnet på deres højttalere til Ultimate Ears, gav det visse forventninger til lydkvaliteten. De skuffede næppe nogen med de små trådløse, batteridrevne højttalere i Boom-serien, der bestemt levede op til det ambitiøse navn.

Den rørformede UE Boom, som koster omkring 1.500 kroner, tog os med storm for to år siden. Endelig en lille, bærbar højttaler, der kan spille længe og trives lige så godt på stranden som på terrassen. Desuden kan man parre to Boom-højttalere og få endnu bedre lyd – i stereo.

Det kan man også med den nye UE Megaboom. Som er meget større og tungere, men ellers næsten identisk med den mindre model. Megaboom er dog helt vandtæt i modsætning til lillebror, der kun er stænksikker.

Den har også plads til større elementer, kraftigere forstærker og bedre batterikapacitet. Hvis man ikke spiller megahøjt hele tiden – maks. 90 dB – kan den klare over 20 timer på en opladning. Og den skal bruge omkring 2,5 timer for at lade helt op.

UE Megaboom har to 2 tommers elementer og to ovale 4 tommers basradiatorer, der giver sensationelt god og dyb bas. Ned mod 65 Hz – lige præcis nok til at få den laveste oktav på et klaver med.

 

UE_MEGABOOM_Group

 

Megalyd

Højttaleren kan bruges med alle mobiltelefoner, tablets eller laptops med Bluetooth, og rækkevidden er op til 30 meter. Man kan også tilslutte en lydkilde med 3,5 mm mini-jack kabel.

Alt dette kunne have beskrevet en hvilken som helst anden Bluetooth-højttaler, men Megaboom adskiller sig klart fra de fleste konkurrenter på lydkvaliteten. Bose SoundLink III og Bowers & Wilkins T7 stiller f.eks. op i samme prisklasse, men har ikke Megabooms store, dynamiske lydbillede.

Det er dog ikke perfekt alt sammen – sammenlignet med T7 kunne vi godt have ønsket mere finesse, især i mellemtonen, der kan lyde lidt mørk, men lydbilledet er hverken indelukket eller tamt.

Lyden står virkelig ud af højttaleren. Bassen er sej og massiv, og mellemtonen er klar og åben med god detaljegengivelse. Ingen mumlen her. Lydbilledet er meget større, end man skulle tro ud fra den 22 cm store højttaler, og med Megaboom-app’en kan man finjustere frekvensgangen. Lidt mere bas eller et løft i diskanten? Ikke noget problem! I app’en er der også alarm, og man kan slå fjernstyring til og fra.

 

Konklusion

Men det er lyden, der gør Megaboom til en stjerne blandt trådløse højttalere. Med et stort, fyldigt og klangfuldt lydbillede har Ultimate Ears sat standarden for, hvordan bærbare højttalere af denne størrelse skal lyde. At den også er vandtæt, har lang rækkevidde og kan spille i 20 timer, er praktisk, men UE Megaboom er den højttaler, man skal vælge, når lyden er vigtigst.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

Snart kommer den også hertil Nu forstår HomePod mini snart dansk.
5 tips til bedre soundbar-lyd Har du lige købt dig en ny soundbar? Her er nogle enkle tips, som gør opsætningen til en leg!
Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Højttalere til mandehulen Elipson Heritage XLS11 er franske - men ligner amerikanske monitorhøjttalere fra stereoens guldalder.
Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
Følg Lyd & Billede