Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Logitech UE Megaboom

Supersej lyd

Store højttalere giver større lyd. Det er Ultimate Ears Megaboom et bevis på.

Skrevet af / 16/03/2015 - 01:45
Logitech UE Megaboom
Lasse Svendsen

Da Logitech valgte at ændre navnet på deres højttalere til Ultimate Ears, gav det visse forventninger til lydkvaliteten. De skuffede næppe nogen med de små trådløse, batteridrevne højttalere i Boom-serien, der bestemt levede op til det ambitiøse navn.

Den rørformede UE Boom, som koster omkring 1.500 kroner, tog os med storm for to år siden. Endelig en lille, bærbar højttaler, der kan spille længe og trives lige så godt på stranden som på terrassen. Desuden kan man parre to Boom-højttalere og få endnu bedre lyd – i stereo.

Det kan man også med den nye UE Megaboom. Som er meget større og tungere, men ellers næsten identisk med den mindre model. Megaboom er dog helt vandtæt i modsætning til lillebror, der kun er stænksikker.

Den har også plads til større elementer, kraftigere forstærker og bedre batterikapacitet. Hvis man ikke spiller megahøjt hele tiden – maks. 90 dB – kan den klare over 20 timer på en opladning. Og den skal bruge omkring 2,5 timer for at lade helt op.

UE Megaboom har to 2 tommers elementer og to ovale 4 tommers basradiatorer, der giver sensationelt god og dyb bas. Ned mod 65 Hz – lige præcis nok til at få den laveste oktav på et klaver med.

 

UE_MEGABOOM_Group

 

Megalyd

Højttaleren kan bruges med alle mobiltelefoner, tablets eller laptops med Bluetooth, og rækkevidden er op til 30 meter. Man kan også tilslutte en lydkilde med 3,5 mm mini-jack kabel.

Alt dette kunne have beskrevet en hvilken som helst anden Bluetooth-højttaler, men Megaboom adskiller sig klart fra de fleste konkurrenter på lydkvaliteten. Bose SoundLink III og Bowers & Wilkins T7 stiller f.eks. op i samme prisklasse, men har ikke Megabooms store, dynamiske lydbillede.

Det er dog ikke perfekt alt sammen – sammenlignet med T7 kunne vi godt have ønsket mere finesse, især i mellemtonen, der kan lyde lidt mørk, men lydbilledet er hverken indelukket eller tamt.

Lyden står virkelig ud af højttaleren. Bassen er sej og massiv, og mellemtonen er klar og åben med god detaljegengivelse. Ingen mumlen her. Lydbilledet er meget større, end man skulle tro ud fra den 22 cm store højttaler, og med Megaboom-app’en kan man finjustere frekvensgangen. Lidt mere bas eller et løft i diskanten? Ikke noget problem! I app’en er der også alarm, og man kan slå fjernstyring til og fra.

 

Konklusion

Men det er lyden, der gør Megaboom til en stjerne blandt trådløse højttalere. Med et stort, fyldigt og klangfuldt lydbillede har Ultimate Ears sat standarden for, hvordan bærbare højttalere af denne størrelse skal lyde. At den også er vandtæt, har lang rækkevidde og kan spille i 20 timer, er praktisk, men UE Megaboom er den højttaler, man skal vælge, når lyden er vigtigst.

Lyd & Billede mener

Stort og fyldigt lydbillede med både kraft og finesse. To Megaboom kan parres for at få stereolyd. Den er vandtæt og spiller i over 20 timer. Den er dyr.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vi troede de var dyrere

De lyder lige så godt, som de ser ud

Trådløs retrohøjttaler

Siger ikke noget forstyrrende

Bærbart retro-pletskud

Toplyd på budget

Spilledåsen

Trådløse guldpokaler

Er dette Samsungs "Sonos-killer"?

Klassens bedste kompakthøjttaler

Stor lyd - men vi savner noget

Vi tester prisvenlige soundbars

Scroll to Top