TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Sony MHC-V73D

Party-højttaler med punch

Glem de fleste Bluetooth-højttalere. Der bliver ikke rigtig fest uden en party-højttaler som denne.

forfatter
Publiceret 31/07/2021 - 19:10
Karakter
Sony MHC-V73D
L&B mener
Utroligt tryk og basniveau skaber virkelig feststemning. Veludstyret med mikrofonholdere til karaoke-party samt guitarindgang, radio og CD/DVD. Festlige lyseffekter.
Kan lyde lidt skingert og forvrænget på maksimal volumen, og lyden bliver aldrig afbalanceret nok til at tilfredsstille de mest kræsne ører.
Specifikationer
 • Type: Trådløs højttaler m. CD/DVD, FM/DAB+
 • Bas: 30 cm
 • Mellemtone: 2 x 8 cm
 • Diskant: 4 x 4 cm
 • Effekt: (ikke opgivet)
 • Lydtryk: n/a
 • Frekvensområde: 53,5 Hz – 20 kHz
 • Trådløst: Bluetooth
 • Tilslutninger: USB, HDMI, AUX, 2 x mikrofon, guitar
 • Resistens: Sprøjtesikker
 • Batteritid: Op til 15 timer
 • Mål og vægt: 92,1 x 42,8 x 37 cm / 21,2 kg
 • Andet: App-styring, fjernbetjening, Taiko-mode, bevægelsesstyring
 • Web: sony.dk
Vejl. pris 3999Pr. 31/07/2021 Produktside

Den vinder næppe nogen designkonkurrencer og vil nok ikke finde en plads blandt minimalistiske skandinaviske møbler. Men sæt den i det rigtige miljø, skru op for lyden og forbered dig på at blive blæst bagover.

Sony MHC-V73D er en enorm højttaler, der specifikt er rettet mod karaoke, fester og steder, hvor en almindelig Bluetooth-højttaler hurtigt bliver for svag til at få nogen særlig party-stemning.

Hvis 360 graders party-lys bliver for meget, kan man slå det fra.

Den har også indbygget lysshow, der blinker i alle retninger i takt med musikken. Ja, lysene kan slås fra. Skulle man finde på at sætte højttaleren i stuen, passer det ikke så godt med et vildt lysshow, hvis man bare skal høre lidt radio.

For det har den også. Både FM- og DAB+ radio. Og meget andet. Såsom CD- og DVD-afspiller. Hvis man har CD’er liggende, er det altså bare frem med dem, og DVD-afspiller er der selvfølgelig også for den, der bare MÅ synge lidt karaoke inden sengetid.

For det har den også. Karaoke altså. Med to mikrofonindgange kan man endda synge duet, og man kan hente billedet op på TV’et eller en projektor fra HDMI-udgangen på bagsiden. Det er også muligt at tilslutte en guitar – helt sandt – og bruge højttaleren som guitarforstærker.

Men det er langtfra alt.

Tromme, DJ-scratching, lyd- og lysstyring – det sprøjtesikre touch-panel kan bruges til mange ting.

Taiko

Ingen (i hvert fald få) uden for Japan har hørt om taiko, men her er der en separat taiko-tilstand, hvor man kan spille trommer på toppen af højttaleren. Jeg laver ikke sjov. Man kan vælge imellem flere trommevarianter, bl.a. djembe, bongo, surdo eller den nævnte taiko. Trommeslagene kan – til publikums begejstring eller vrede – dunke løs, mens musikken spiller.

Hvis du synes, det lyder trættende, kan alt dette slås fra, og man kan bare skrue op for lyden og danse til musikken i stedet.

For danse tror jeg, de fleste får en ubønhørlig trang til, når Jet Bass-boosteren slynger bassen ud med katapult. Tro mig, det kan mærkes. Man kan føle bassen i kroppen, og hvis det bliver for meget, kan man vælge mere moderate basindstillinger, ligesom der er en EQ, som – til en vis grad – gør det muligt at finjustere lydbilledet.

Læs også 5 party-højttalere Her er de mest højlydte trådløse højttalere, der sætter fart på hjemmefestens dansegulv.

Det nemmeste er at streame fra mobilen med Bluetooth, og højttaleren kan styres med app’en Sony Music Centre eller en ved navn Fiestable. Så kan man lege med DJ-effekter og styre funktioner med stemmekommandoer. Eller med “gestures” – bevægelsesstyring, hvor man swiper i et enkelt mønster i forskellige retninger for at styre musikafspilningen.

Toppladen er i øvrigt sprøjtesikker, så spildte læskedrikke kan bare tørres af.

Hvis man oplever, at én højttaler er lidt slapt (næppe sandsynlig), kan flere af samme slags kobles sammen for endnu mere spektakel. Op til 50 styk, faktisk.

Det burde række med én, men hvis ikke kan op til 50 styk kobles sammen.

Brutalt højt og kraftfuldt

Men én rækker langt. I hvert fald så længe man ikke skal have lyd i en stor hall, men snarere på terrassen eller indendørs derhjemme.

Som på alle sådanne højttalere er der en række forskellige lydprofiler, hvoraf de fleste bare forvrænger eller ødelægger lyden, men man kommer langt med lidt justering af bas og diskant. Så spiller den store Sony-højttaler bedre end frygtet.

Jo, der er lige lovlig meget bas, især hvis man trykker på Mega Bass, men selv da overdøver bassen ikke musikken for meget. Den store 12 tommers bas og de andre seks højttalerenheder er godt afbalanceret, og selv når man spiller rigtig højt – altså dansegulvvolumen – slipper man heldigvis for skærende skarp eller forvrænget diskant.

Mellemtonen lyder lidt hult, så vokaler opleves som tyndere, end de er, men guitarer, klaver, messingblæsere og deslige lyder fedt og kraftfuldt.

Hvis man kan undgå at dreje lydstyrken op på maks., lyder det i det store og hele ganske godt. Især for en party-højttaler af denne størrelse. Under alle omstændigheder spiller den højt nok, selv flere hak under maksimalt volumenniveau, til at holde festen i gang, indtil folk ikke kan klare mere fest og ballade.

Bærehåndtag og hjul gør den let at flytte rundt på.

Konklusion

Sony MHC-V73D er måske ikke førstevalget som stuehøjttaler, men som festhøjttaler lander den som en af vores favoritter. Den har en række funktioner, som sandsynligvis ikke vil blive brugt af alle, men det grundlæggende – at fyre op under en fest – klarer den bedre end de fleste party-højttalere.

Sony-højttaleren formår både at spille højt, sejt og klart nok til, at den absolut kan anbefales til formålet. Hvis det ikke er højt nok, kan man altid købe en til.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste højttaler En af de lækreste high-end højttalere, vi kender til, har fået sin arvtager.
lbpluss
HomePod er det nye anlæg Den større HomePod-højttaler er virkelig engagerende at lytte til, når den ikke lytter til dig.
lbpluss
Komplet stereoanlæg til det lille rum Større trådløs JBL-højttaler.
lbpluss
Musikalsk hyldest til Italiens violinbyggere Sonus faber fornyr Homage-serien.
lbpluss
Ny HomePod kommer til Danmark Apples større højttalere relanceres i en ny og smartere version.
Følg Lyd & Billede