: Audio Pro Allroom Air One

Sprudlende trådløs lyd

Svenske Audio Pro rammer plet med Allroom Air One. Den bedste trådløse højttaler, vi har hørt i denne prisklasse.
Lyd & Billede mener
Overvældende meget lyd fra så lille en boks. Fyldig klang, sej bas og et rent, klart lydbillede gør Air One til en af vores trådløse favoritter. AirPlay med mange tilslutningsmuligheder er et stort plus. Flot finish i farvet kunstlæder.
Intet af betydning.
Specifikationer
  • Audio Pro Allroom Air One
  • AirPlay-højttaler
  • USB-ladestik og -indgang
  • Line-indgang
  • Optisk digitalindgang
  • Subwoofer-udgang
  • Fjernbetjening

 

Annonce
Annonce
forfatter

Streaming-tjenester med musik har skabt et behov for trådløse højttalere. Så kan man sidde i lænestolen og spille musik fra mobilen, uden at den er fysisk forbundet til højttaleren. Trådløse højttalere findes derfor i alle størrelser, prisklasser, farver og kvaliteter, men få af dem passer så godt til WiMP HiFi som denne.

WiMP er en norsk streaming-musiktjeneste, som man kan abonnere på, mens deres HiFi-abonnement er en lidt dyrere tjeneste med musikfiler i samme kvalitet som cd. Dvs. 16 bit lydfiler uden komprimering. Her passer Audio Pro Allroom Air One perfekt. I vores test af den 31 cm brede højttaler gav den et bredt og velklingende lydbillede med musik fra WiMP HiFi.

Men den kan også bruges med kabel, idet der er analog line-indgang på bagsiden. Hvor der også er USB-indgang og optisk digital lydindgang, så den kan anvendes sammen med en laptop eller til at give tv’et bedre lyd.

Højttaleren er nydeligt bygget og klædt i sort, hvidt eller rødt kunstlæder – og der følger en lille base med, som kan løfte den og vinkle den opad for at sprede lyden bedre, hvis den er placeret på et lavt bord eller en hylde.

Hvis man ikke kan streame, er der flere tilslutningsmuligheder på bagsiden.
Hvis man ikke kan streame, er der flere tilslutningsmuligheder på bagsiden.

iPhone- og iPad-brugere kan glæde sig over, at Allroom Air One understøtter Apples streaming-funktion AirPlay. Den har nemlig potentiale for bedre lyd end Bluetooth, som ellers anvendes til mange andre højttalere. Bl.a. Audio Pros fremragende Addon T10, som vi kårede som årets trådløse højttaler i 2013.

Annonce

Air One leveres med fjernbetjening, og bag den aftagelige stoffront sidder trykknapper, som man bl.a. kan bruge, når man tilslutter højttaleren første gang. Hvis der ikke er et trådløst netværk i nærheden, man kan streame fra, kan den skabe sin eget lokale Wi-Fi netværk, så man alligevel kan streame direkte til højttaleren.

Det er ikke kun Apple-brugere, der kan nyde musik fra Audio Pro Allroom Air One. Android-brugere kan også streame musik til højttaleren, hvis de har en smartphone med DLNA-understøttelse, hvilket er meget almindeligt i dag. Der findes også en app, som man kan bruge til at konfigurere højttaleren og styre flere enheder med. Her kan man navngive højttalerne, så de f.eks. hedder stue, køkken og soveværelse.

Et bas- og et diskantelement for hver kanal drives af 4 x 25 watt forstærkere, men det lyder mere som flere hundrede watt effekt. Og lyden er enorm. Meget større end man tror, før man skruer op for volumen, og bassen rammer én lige i maven. Men det skurrer slet ikke, og lyden er klar og ren, indtil det bliver så højt, at det ikke er rart længere.

Den kan håndtere alle slags musik og har ingen problemer med hverken strygeorkestre eller Daft Punk. Vokaler er fint defineret, mellemtonen er åben, og det hele er så balanceret og melodisk, at man bare må overgive sig.

Audio Pro Allroom Air One stjæler opmærksomheden med sin hårde og samtidig raffinerede måde at spille på, så det må blive topkarakter. Men pas på, at den ikke står for tæt på bagvæggen. Så kan der blive lige lovlig meget bas.

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.