Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Audio Pro Allroom Air One

Sprudlende trådløs lyd

Svenske Audio Pro rammer plet med Allroom Air One. Den bedste trådløse højttaler, vi har hørt i denne prisklasse.

Skrevet af / 19/02/2014 - 14:20
Audio Pro Allroom Air One
Lasse Svendsen

Streaming-tjenester med musik har skabt et behov for trådløse højttalere. Så kan man sidde i lænestolen og spille musik fra mobilen, uden at den er fysisk forbundet til højttaleren. Trådløse højttalere findes derfor i alle størrelser, prisklasser, farver og kvaliteter, men få af dem passer så godt til WiMP HiFi som denne.

WiMP er en norsk streaming-musiktjeneste, som man kan abonnere på, mens deres HiFi-abonnement er en lidt dyrere tjeneste med musikfiler i samme kvalitet som cd. Dvs. 16 bit lydfiler uden komprimering. Her passer Audio Pro Allroom Air One perfekt. I vores test af den 31 cm brede højttaler gav den et bredt og velklingende lydbillede med musik fra WiMP HiFi.

Men den kan også bruges med kabel, idet der er analog line-indgang på bagsiden. Hvor der også er USB-indgang og optisk digital lydindgang, så den kan anvendes sammen med en laptop eller til at give tv’et bedre lyd.

Højttaleren er nydeligt bygget og klædt i sort, hvidt eller rødt kunstlæder – og der følger en lille base med, som kan løfte den og vinkle den opad for at sprede lyden bedre, hvis den er placeret på et lavt bord eller en hylde.

Hvis man ikke kan streame, er der flere tilslutningsmuligheder på bagsiden.
Hvis man ikke kan streame, er der flere tilslutningsmuligheder på bagsiden.

iPhone- og iPad-brugere kan glæde sig over, at Allroom Air One understøtter Apples streaming-funktion AirPlay. Den har nemlig potentiale for bedre lyd end Bluetooth, som ellers anvendes til mange andre højttalere. Bl.a. Audio Pros fremragende Addon T10, som vi kårede som årets trådløse højttaler i 2013.

Air One leveres med fjernbetjening, og bag den aftagelige stoffront sidder trykknapper, som man bl.a. kan bruge, når man tilslutter højttaleren første gang. Hvis der ikke er et trådløst netværk i nærheden, man kan streame fra, kan den skabe sin eget lokale Wi-Fi netværk, så man alligevel kan streame direkte til højttaleren.

Det er ikke kun Apple-brugere, der kan nyde musik fra Audio Pro Allroom Air One. Android-brugere kan også streame musik til højttaleren, hvis de har en smartphone med DLNA-understøttelse, hvilket er meget almindeligt i dag. Der findes også en app, som man kan bruge til at konfigurere højttaleren og styre flere enheder med. Her kan man navngive højttalerne, så de f.eks. hedder stue, køkken og soveværelse.

Et bas- og et diskantelement for hver kanal drives af 4 x 25 watt forstærkere, men det lyder mere som flere hundrede watt effekt. Og lyden er enorm. Meget større end man tror, før man skruer op for volumen, og bassen rammer én lige i maven. Men det skurrer slet ikke, og lyden er klar og ren, indtil det bliver så højt, at det ikke er rart længere.

Den kan håndtere alle slags musik og har ingen problemer med hverken strygeorkestre eller Daft Punk. Vokaler er fint defineret, mellemtonen er åben, og det hele er så balanceret og melodisk, at man bare må overgive sig.

Audio Pro Allroom Air One stjæler opmærksomheden med sin hårde og samtidig raffinerede måde at spille på, så det må blive topkarakter. Men pas på, at den ikke står for tæt på bagvæggen. Så kan der blive lige lovlig meget bas.

Lyd & Billede mener

Overvældende meget lyd fra så lille en boks. Fyldig klang, sej bas og et rent, klart lydbillede gør Air One til en af vores trådløse favoritter. AirPlay med mange tilslutningsmuligheder er et stort plus. Flot finish i farvet kunstlæder. Intet af betydning.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Vi troede de var dyrere

Scroll to Top