Test: Audio Pro A40

Eksklusiv og exceptionel

Jubilæumshøjttaleren Audio Pro A40 er en kulmination af 40 års højttalerkonstruktion.
Karakter
Audio Pro A40
Lyd & Billede mener
Førsteklasses materialer og byggekvalitet. Multirumskompatibel. Strålende lydkvalitet.
App’en trænger til et redesign. Findes kun i 1.000 eksemplarer!
Specifikationer
  • Forstærker: 200 W klasse D
  • Diskanter: 2 x 2” BMR
  • Bas-enheder: 2 x 4”
  • Slavebasser: 2 x 6,5”
  • Frekvensområde: 35 Hz – 20 kHz
  • Tilslutninger: Wi-Fi, Bluetooth 5.0, RCA, AUX
  • Mål: 29 x 39 x 15 cm
  • Web: audiopro.com
Annonce
Annonce
forfatter

Når man siger Audio Pro, tænker unge mennesker nok umiddelbart på de populære trådløse Addon-højttalere. Men Audio Pro har faktisk lavet højttalere siden 1978. De har gjort meget for at reducere størrelsen på subwoofere og for at få bedre bas i reolhøjttalere. I 1990’erne var gulvhøjttaleren Black Diamond nok deres mest kendte. I 2000’erne kom det stilige minianlæg Stereo One, der viste, at de var begyndt at følge med tidens trends.

De sidste godt ti år har Audio Pro med succes fokuseret på digital lyd. Min første test af “iPod-højttalere”, som vi kaldte det i 2007, omhandlede bl.a. Audio Pro Porto, som fik udmærkelsen Specielt Anbefalet.

I 2011 begyndte de at eksperimentere med trådløse højttalere, bl.a. den spændende Audio Pro Living LV3. I 2013 kom de trådløse Addon-højttalere, som siden har klaret sig fænomenalt i vores tests. Og som for nylig også har fået multirumsfunktionalitet.

Det sidste års tid lader Audio Pro til at have fået ny energi. Først overraskede de med den massive Audio Pro Drumfire, der slog Marshall på deres hjemmebane. Og for nylig kom så Audio Pro A10, som ikke alene havde fået stemmeassistent, men også et nyt, indretningsvenligt udseende. Og her til deres 40 års jubilæum ser vi så den anderledes luksushøjttaler Audio Pro A40. Altså langt fra den trætte gamle mand, man kunne forestille sig.

Udseende og konstruktion

Med A40 har Audio Pro dropper regnearket og besluttet sig for at gøre alting så godt som muligt. Ikke noget med et sjovt udseende som på Addon-højttalerne. Nej, det her er det en skulpturel, næsten mejslet firkantet form, der vil se lige så godt ud om ti år. Den kraftige aluminiumramme giver et indtryk af styrke, og højttaleren er klædt i sobert gråt stof, som man kan skifte ud med en anden nuance, der følger med i æsken.

Annonce

Det bliver ikke mindre eksklusivt af det lille skilt på bagsiden, der viser, hvilket af de tusind eksemplarer det er lykkedes én at få fat i.

Tilslutninger og funktioner

Skjult på undersiden finder vi analoge RCA- og AUX-tilslutninger til eksterne lydkilder. På rammens overside er der diskrete knapper til at styre afspilning, koble trådløse kilder til, justere volumen og vælge kilde. Der er også fem knapper til hurtigvalg af streamede radiostationer eller playlister fra online-musiktjenester. Og både den praktiske Spotify Connect og direkte streamet AirPlay, hvis man har en iPhone.

På den kraftige aluminiumramme sidder alle de kontroller, man har brug for. (Foto: Audio Pro)

Det meste kan selvfølgelig styres fra mobilen, og alle indstillinger gøres i Audio Pro-app’en. Alt fra tilslutning til det trådløse netværk, opdatering af softwaren og valg af musiktjenester til tonekontrol. Eller at parre to styk i stereo, hvis man har råd. Eller gruppere med højttalere i andre rum – for A40 er selvfølgelig kompatibel med Audio Pros multirumshøjttalere.

Lydkvalitet

Når man begynder at lytte, forstår man, hvad pengene er gået til. A40 må være Audio Pros mest vellydende højttaler i denne størrelsesklasse. Der er ikke sparet på noget, hvad angår valg af enheder, konstruktion af kabinettet eller DSP-kontrol. Det er en af den slags højttalere, der får én til at glemme at prøve at høre, hvordan den lyder, fordi man i stedet fordyber sig i musikken. Der er nemlig ikke noget, der distraherer fra musikoplevelsen. Præcis som det skal være.

Med eksklusive diskanter og gedigne slavebaser er det ikke underligt, at den lyder godt. (Foto: Audio Pro)

For at få lidt perspektiv lyttede jeg til side om side med vinderen af vores test af eksklusive trådløse højttalere, Dynaudio Music 5.

Annonce

Takket være flere enheder har Dynaudio en mere åben lyd, og det virker, som om den går dybere i bassen. Men A40 har en mere direkte lyd og en kraftigere, mere kontrolleret bas. Den formår også at bevare de små detaljer i musikken, selv når Portishead brager løs på “All Mine”. Jeg blev faktisk overrasket, da jeg hørte nye ting i numre, som jeg har lyttet til mange gange på Addon T10.

Konklusion

Audio Pro fejrer 40 år som højttalerproducent ved at udsende den eksklusive jubilæumsmodel A40. Og de har ikke sparet på noget. Designet er helt anderledes end på de andre modeller og så skulpturelt, at det vil stå sig i mange år fremover. Rammen er af kraftig aluminium, og det nydelige stof kan skiftes ud. Hvis man ikke kan nøjes med at streame musik fra mobilen, er der også analoge tilslutninger til eksterne kilder.

Men det er i valget af komponenter, konstruktionen af kabinettet og trimningen af lyden, at de for alvor har slået sig løs. For Audio Pro A40 lyder sensationelt godt. Hvis man har råd og falder over et eksemplar, er der ingen grund til at tøve.

picture4
<
>
(Foto: Audio Pro)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Annonce
Annonce

Læs også

De billige trådløse Sound Blaster JAM V2 duer også fint til hjemmekontoret.
At forbedre i forvejen fremragende hovedtelefoner som Focal Clear kan ikke være nemt. Men Focal mener, at Clear MG er bedre på alle måder.
Trådløse hørepropper med Marshall-lyd og app-betjening.
Bare husk at vælge udgaven med stereolyd.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.