Search
Generic filters

7 trådløse rejsehøjttalere

 itemprop
7 trådløse rejsehøjttalere

Tag musikken med

Med en trådløs batteridrevet højttaler kan du nyde din musik på rejsen, ude i haven eller på skovturen. Vi har testet de bedste lige nu.

Når solen kigger frem, og temperaturen stiger, så begynder det at spjætte i benene af udlængsel. Og hvad enten vi tager i sommerhus eller ud at rejse med familien, vil vi gerne lytte til god musik, selv om vi ikke er hjemme og har adgang til stereoanlægget. Til sololytning er et par gode hovedtelefoner selvfølgelig det bedste valg. Men hvis man gerne vil dele musikken med andre, så kræver det en praktisk og bærbar højttaler.

Det nemmeste synes vi er en batteridrevet højttaler, som man trådløst forbinder med sin mobil eller tablet. Eller til den bærbare, hvis man er på et hotelværelse eller i sommerhuset. Så kan man nyde lidt afslappende klassisk, inden man går i seng, noget cool jazz, mens man tager sig en drink, eller en omgang festmusik, hvis man har inviteret naboerne indenfor.

Vi har testet syv højttalere, som vi synes opfylder de vigtigste krav. De er store nok til at rumme højttaler-elementer, der kan give ordentlig lyd. Batterikapaciteten er god nok til, at man kan have dem med sig hele dagen uden at skulle lede efter en stikkontakt. De har ofte smarte features som f.eks. højttalertelefon, og nogle kan endda oplade din mobiltelefon, hvis batteriet løber tør. Og så har vi gjort os umage for at holde os i et rimeligt prisleje.

Trådløs ordliste
Bluetooth – En trådløs standard til, at apparater kan kommunikere over kort afstand, typisk op til 10 meter. En praktisk måde at forbinde sin smartphone med trådløse hovedtelefoner eller højttalere på.

NFC – Near Field Communication. En nem måde for enheder at kommunikere på, uden at man skal gøre andet end at lade dem røre hinanden. Med Bluetooth-enheder slipper du for at søge eller indtaste kodeord. De fleste nyere smartphones bortset fra iPhone understøtter NFC.

aptX – En kompressionsstandard velegnet til trådløs lyd, som giver bedre lydkvalitet end almindelig Bluetooth. Både lydkilden (mobilen) og modtageren (højttaleren) skal understøtte aptX. Blandt telefoner, der understøtter aptX, er HTC One, Samsung Galaxy S4 og Sony Xperia Z Ultra.

Testkriterier
Vi har opstillet strenge kriterier for, hvad der kunne kaldes rejsehøjttalere. De skulle ikke være så små, at de kunne være i en lomme, for så giver de ikke ordentlig lyd. Men de skulle heller ikke være så store eller tunge, at man ville tøve med at stoppe dem ned i tasken. Desuden skulle de selvfølgelig være batteridrevne og kunne kobles til mobilen med Bluetooth.

annonce

For at kunne lave retfærdige sammenligninger satte vi et priskrav omkring 1.500 kroner. Det sorterer de dårligste højttalere fra, uden at det bliver urimelig dyrt.

annonce

Hvis man skal kunne have højttaleren med sig, skal den kunne tåle at blive rystet rundt i en taske. Vi har derfor lagt ekstra vægt på byggekvalitet og robusthed. Brugervenligheden blev vurderet ud fra, hvor let det var at få forbindelse til mobiltelefonen, og om knapper og betjening var til at forstå.

Endelig har vi spillet et bredt udvalg af musik af god teknisk kvalitet og bedømt lydkvaliteten. Den samlede karakter er en generel vurdering, som også tager prisen i betragtning.

Produkter i testen

 data-srcset

Cambridge Minx Go

Pris: 1000 kr Annonce
Diskret fremtoning, der ikke afskrækker nogen, og fantastisk batteritid. Balanceret lyd, der duer til det meste, og godkendte basressourcer.
Kan ikke oplade mobilen fra batteriet, og NFC savnes.
 data-srcset

JBL Charge

Pris: 1150 kr Annonce
God batteritid, og det er praktisk at kunne oplade både mobil og tablet.
Få andre funktioner. Ikke velegnet, hvis man vil spille højt eller høre andet end hitlistemusik.
 data-srcset

Jabra Solemate

Pris: 1200 kr Annonce
Smartphone-app, der forbedrer lyden og giver flere muligheder. Holdbar konstruktion og smart ledningsopbevaring. God lyd i forhold til størrelsen.
Begrænset lydtryk og bas.
 data-srcset

LG NP3530

Pris: 1300 kr Annonce
God understøttelse af trådløse standarder. Flot form, der også gør, at den står fast på underlaget.
App’en giver ingen egentlige fordele. Lyden er indelukket og ikke specielt spændende.
 data-srcset

Beats Pill 2.0

Pris: 1500 kr Annonce
Nem Bluetooth-parring og gode tilslutningsmuligheder. Praktisk, at man kan oplade mobilen og bruge enheden som højttalertelefon.
Overraskende svagt batteri. Mangler både volumenressourcer og engagerende bas.
 data-srcset

Harman Kardon Esquire

Pris: 1500 kr Annonce
Robust bygget af gode materialer. Er nem at tilslutte og har praktiske funktioner. Duer til de fleste musikgenrer.
Begrænsede volumenressourcer.
 data-srcset

Sony SRS-X5

Pris: 1500 kr Annonce
Sofistikeret design og praktisk mobilopladning. Rigtig god lyd for en rejsehøjttaler.
Følsom over for fingeraftryk og ingen smartphone-app.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til 7 trådløse rejsehøjttalere

   data-srcset

  Nu holder den også vand

  A1 fra Bang & Olufsen er fortsat en af de bedste små Bluetooth-højttalere. Og nu i forbedret og mere robust udgave.

  (Foto: Argon)

  Fuldvoksen hi-fi uden tråd

  Argons aktive højttalere har fordoblet effekten, antallet af basser – og prisen. Men de er fortsat et godt køb.

   data-srcset

  Lyden knuser konkurrenterne

  Bowers & Wilkins’ nyeste trådløse højttaler, Formation Wedge, overbeviser stort på lyden.

   data-srcset

  Festlig IKEA-disko

  Årets sjoveste højttalerpakke med diskolamper, du sætter sammen, præcis som du vil.

   data-srcset

  Koncertlyd i reolen

  Technics laver ikke bare en af de bedste bordhøjttalere i sin klasse, de laver to!

   data-srcset

  Videoanmeldelse: Himmelsk trådløs lyd

  Vi er blevet imponeret af trådløse højttalere før, men B&W ­Formation Duo er det første højttalerpar, der tager os til himmels.