Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sony SRS-XV800

Partyfaktor 9/11

Høj partyfaktor og flot lydtryk, men rammer ved siden af på lydkvaliteten.

Skrevet af / 23/06/2023 - 12:05
Sony SRS-XV800
Lasse Svendsen

Sony SRS-XV800 er i sværvægtsklassen og er ikke rigtig bærbar, men kan trækkes. To hjul gør den nem at flytte rundt, og det indbyggede batteri kan holde til op til 25 timers musik.

Den har også en separat indgang til tv-lyd via en optisk indgang (ikke HDMI) og en såkaldt TV Sound Booster, som udnytter højttalerens bagudvendte diskanter til at give en større rumfornemmelse. Ikke at forveksle med surround eller Dolby Atmos. I denne klasse er diskolys inkluderet i højttalerne, som det er tilfældet her. De kan tændes og slukkes.

Det samme kan Mega Bass, som skruer så meget op for bassen, at du kan mærke det, fra to 17 x 17 cm basenheder i fronten. Sony-højttaleren har en funktion, der kaldes Omni-directional Party Sound. Den er beregnet til at give lyden bedre spredning i rummet, men opfattes som en fasevending af lyden fra diskantenhederne. På bagsiden har den i øvrigt en mikrofon- og guitarindgang, så det er bare at rømme sig og gøre sig klar til at synge med.

Sony oplyser ikke SRS-XV800’s udgangseffekt, men den er betydelig. Lydtrykket er ikke på samme niveau som den større SRS-XV900, men de fleste vil finde både volumen og basisniveauet mere end tilstrækkeligt. Du kan altid tilføje en ekstra SRS-XV800 for at få en fyldigere lyd og mere punch, og i mange tilfælde kan det være en bedre løsning end én SRS-XV900.

Højttaleren kan styres fra toppanelet eller Music Centre-appen, hvor du kan vælge musik, oprette playlister og styre lyset fra den stænktætte højttaler. Der er også en Fiestable-funktion, hvor du finder lysstyring, DJ-funktioner og meget mere.

(Foto: Lasse Svendsen)

Partyfaktor

Man kan se SRS-XV800 som en lillebror til SRS-XV900, men den står godt på egne ben. Ja, den er stor og skal køres på hjul, men den leverer en lyd, der på mange måder ligner den større SRS-XV900, men overraskende nok ikke er meget mere overbevisende end den lyd, man får fra den mindre JBL Boombox 3 Wi-Fi. Bortset fra blinkende lys og indgange til mikrofon og guitar, tilbyder den ikke meget mere end JBL-højttaleren.

Men den koster mere, og de ekstra penge findes i DJ-funktionerne, de unægteligt seje partylys og nogle ekstra features. Lydkvaliteten lider under meget bas, især med megabas aktiveret, og et tilbagetrukket og uldent lydbillede i området over basområdet. Det meste tyder på, at Sony har prioriteret fest og sjov frem for lydkvalitet, som desværre ikke er særlig overbevisende. Hverken PNAU og Khalids The Hard Way og Everything But the Girls Nothing Left To Lose mangler dynamisk energi – eller rytme. Men der mangler indlevelse, og vokalen drukner næsten i den store lyd.

Uanset hvad er SRS-XV800 en partyhøjttaler, som nemt kan fylde en 100 kvadratmeter stor terrasse og samtidig irritere naboerne. De vil ikke høre, hvor uinteressant det er at lytte til musikken, men de vil helt sikkert bemærke det ret massive bastryk, som Sony-højttaleren producerer, når værtinden skruer op for volumen sent om aftenen.

Karakter
Sony SRS-XV800
Premium

Lyd & Billede mener

Spiller virkelig højt, med overbevisende bas og en enorm festfaktor. Lysene er faktisk ret seje. Lyden er ulden uanset lydstyrke, og bassen er ikke så kontrolleret som ønsket.

Også i denne test:

7 trådløse partyhøjttalere

JBL Charge 5 Wi-Fi

Partyfaktor 6/11

JBL Charge 5 Wi-Fi tilbyder fantastisk lyd både hjemme og ude, men partyfaktoren er selvfølgelig begrænset af dens størrelse.

Spiller højt og klart, til et vist punkt. God basgengivelse og fyldig lyd. Bonus for wifi.
Begrænset lydtryk i store rum. Lyden er ikke så fokuseret eller raffineret.
Læs hele testen

Marshall Middleton

Partyfaktor 7/11

Marshall-højttaleren forsvarer sin pris med overbevisende bas og tilstrækkeligt lydtryk.

Solid basgengivelse øger partyfaktoren. Spiller højere og fyldigere, end du ville forvente - og endda i stereo.
Begrænset, hvor meget lyd du får i store rum eller i et stort lokale.
Læs hele testen

Sony SRS-XV900

Partyfaktor 11/11

Sonys største partyhøjttaler er dyr, men overbeviser på næsten alle områder, og den sætter virkelig gang i festen.

Et lille PA-system med festlys, masser af lyd og en virkelig kraftig bas. Spiller overraskende godt af en partyhøjttaler at være.
Den er stor og dyr.
Læs hele testen

Enkl Sound Copenhagen ES1

Partyfaktor 10/11

Den nye højttaler, Enkl Sound Copenhagen lever op til den danske tradition for at bygge kvalitetshøjttalere.

Utroligt åbent og fokuseret lydbillede, massivt lydtryk med kontrolleret bas. Wow. Høj partyfaktor kombineret med audiofile kvaliteter. Spiller ekstremt højt.
Ingen lyshows, ingen partytricks og en høj pris.
Læs hele testen

JBL Boombox 3 Wi-Fi

Partyfaktor 9/11

JBL Boombox 3 Wi-Fi er den bedste bærbare højttaler på markedet lige nu.

Wow, sikke et punch! Virkelig fed lyd med kraftig bas og mærkbart lydtryk. Dolby Atmos og wi-fi er et plus.
Den er stor og tung af en bærbar at være og koster en del.
Læs hele testen

Marshall Willen

Partyfaktor 4/11

Den lille Marshall-højttaler er perfekt til de intime fester.

Masser af lyd fra en lille, vandtæt boks med acceptabelt lydtryk og basniveau. 15 timers batteritid og kompakte dimensioner gør den til den perfekte rejsekammerat.
App'en har begrænset værdi, og den lille højttaler spiller ikke så højt som sine større søskende.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Scroll to Top