Når man pakker Vooni Boombox ud, er det lige før, man begynder at grine. Den er så stor, at man tror, det er en joke. Når man så prøver at løfte den ud af kassen, får man hold i ryggen og holder hurtigt op med at grine. De kan da ikke i fuld alvor mene, at det her er en transportabel musikafspiller?! Party-højttalere i samme vægtklasse plejer at have hjul på. Med god grund!
Der er ganske vist en bærerem, men den er kun fæstnet med to små skruer direkte ind i den tynde spånplade, som kabinettet er lavet af. Designet er latterligt, og det er ikke nogen overraskelse, at højttaleren ikke er mere solid end et billigt IKEA-skab.
Hvad den mangler i kvalitet, kompenserer Vooni for med mængder af knapper samt ind- og udgange. Man får ikke alene en line-indgang og to line-udgange, men også en guitarindgang, og der medfølger en trådløs mikrofon. Vooni Boombox virker mere som et PA-anlæg end som en egentlig boombox. Ud over Bluetooth kan man afspille musik fra USB-nøgle og hukommelseskort. Glemte vi at sige, at der er FM-radio?
Ved siden af ind- og udgangene sidder volumenhjul og tonekontroller samt knapper til afspilning. På fronten er der også en gigantisk spectrum analyzer, men man skal spille vanvittig højt, før den viser noget som helst.
I tråd med det øvrige indtryk lader det ikke til, at nogen rent faktisk har lyttet til resultatet, før Vooni begyndte at sælge deres Boombox. Lydbilledet er ubalanceret og fuldstændig usammenhængende. Det lyder, som om man lytter til en bas- og en diskanthøjttaler, der tilfældigvis står i nærheden af hinanden.
Bassen går ganske vist ret dybt, men er alt for umarkeret. Mellemtonen dominerer, så vokaler og visse instrumenter overdøver alt andet. Og diskanten lyder skærende, hvis man presser den. Jeg fik ligefrem flashbacks til 80’erne, da vennerne udskiftede højttaler-enheder i deres biler uden at ane noget som helst om akustik, eller hvad der fungerer sammen.
Konklusion
Vi forestiller os, at Vooni Boombox opstod som en Vodka & Red Bull-inspireret idé en sen nat på en strand på Ibiza …
Hvor store skal enhederne være? Kæmpestore! Hvad skal den indeholde? Alt! Hvilke lydkilder skal den have? Dem alle sammen! Hvad med batterilevetiden? Mega-lang! Bliver den så ikke meget stor og tung? Jo, men så skruer vi da bare et stort håndtag på! Men bliver den ikke meget dyr? Nej, vi smider bare nogle standarddele sammen i en kasse af spånplader. Men hvis den skal bruges udendørs, skal den vel bygges solidt? Nah, folk må bare være lidt forsigtige. Det er vores bedste idé nogensinde! Hvem gi’r shots?
Ikke os.
Lyd & Billede mener
Mange decibel pr. krone. Mange lydkilder. Trådløs mikrofon medfølger. Uhåndtérbart stor og forfærdelig tung. Billig, uigennemtænkt konstruktion. Lyder forfærdeligt.
Vejl. pris 1950 kr
Specifikationer
Også i denne test:
6 trådløse boomboxes
JBL Boombox
Small box, big boom
Til trods for sin relativt lille størrelse har JBL Boombox stor lyd og seriøs basgengivelse.
Aiwa Exos-9
Ude dårligt, hjemme godt
Aiwa Exos-9 FAKTA Bestykning: 2 x 1”, 2 x 3”, 6,5” bas Frekvensområde: 40 Hz – 20 kHz Forstærker: 200 W Maks. lydtryk: 100 dB Tilslutninger: AUX, Bluetooth 4.0 (NFC) Batteritid: 9 timer (18 timer m. ekstraudstyr) Mål: 50 x 30 x 20 cm Vægt: 7,2 kg Pris: 3.000 kr. Web: turascandinavia.com Ude dårligt, hjemme godt Lyden kan man ikke klage over, men den har sine begrænsninger som boombox. Plus: Udskiftelig batteripakke. Spiller højt og kraftfuldt. God, afbalanceret lyd. Minus: Overtonerne er ikke de mest opløste. Ikke vejrbeskyttet. Ikke en egentlig boombox. Hjemme i stuen er Aiwa Exos-9 et ægte monster, der buldrer løs, så man kan få helt ondt i ørerne. Den er ekstremt kraftfuldt, og bassen er stram og fast uden at skride ud. Når man ser den, kunne man tro, at det er “party-højttaler”, der ikke kan spille rigtig musik, men det kan den faktisk. Den er ikke det bedste valg, hvis du foretrækker klassisk, jazz og anden helt akustisk musik, men hvis du vil have en allround-højttaler, så bliver det ikke meget bedre til prisen. Exos-9 passer dog ikke rigtig som boombox, fordi den er besværlig at bære rundt. Og da den ikke er specielt beskyttet, skal man nok ikke tage den med til stranden. Karakter (1-6): 5
Braven BRV-XXL
Alsidig under panseret
En tank udvendig, der viser sig at have uventede musikalske kvaliteter indeni.
Sony GTK-XB60
Mere blink end dunk
Trods sit festglade ydre spiller XB60 ikke lige så medrivende som konkurrenterne.
Monster Superstar Blaster
Kanon lyd og udseende
Monsters boombox er kynisk brutal at se på, men lyder pænere end forventet.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer