Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Lasse Svendsens anlæg

Moderne miks

Det er altid en udfordring at finde det perfekte miks, når man skal sammensætte et stereoanlæg, hvor lydkvaliteten er i højsædet.

Skrevet af / 29/09/2011 - 21:23
Lasse Svendsens anlæg
Lasse Svendsen

Hvad den almindelige forbruger vil vælge, kan vi kun gætte på. Men det, vi ved, er, at mange dem, der kan bruge 30.000 kroner til et anlæg har meget at glæde sig til, enten de er repræsentative for flertallet eller ej. Der findes nemlig meget fint udstyr indenfor budgettet, men man kan ikke uden videre være sikker på, at alt passer sammen. Man bør derfor tage en tur i butikkerne med en liste af produkter, som har fået gode tests og få hørt dem i forskelige kombinationer, før man bestemmer sig.

Anlægget
Det er et godt udgangspunkt, og fremgangsmåden jeg selv valgte. For med en testvinder kan jeg ikke tage fejl, tænkte jeg, og valgt PSB Imagine T som højttalere i mit anlæg.

Så langt så godt, men det skulle straks blive værre. Målet var ikke bare bedst mulig lyd for pengene, men jeg ville også have et anlæg, som på den ene side spillede højt og barskt nok til at man let kom i feststemning, og samtidig ikke gjorde kammermusik eller opera til skamme. Et allroundanlæg om du vil. Men at finde forstærker blev ikke så let. Ikke fordi der ikke findes gode alternativer i den aktuelle prisklasse, men jeg vil have en kraftig og fyldig lyd. Efter et par uger kvaler forkaster jeg et halvt dusin forstærkere og endte efter megen hovedbrud med Yamaha A-S1000 med 2 x 90 W. En nydelig forstærker i retrodesign, som jeg følte ville gøre klangen fra højttalerne endnu større. Det skulle vise sig at være et smart valg.

Lige så smart mener jeg det er at bruge Mac Mini som mediecenter i anlægget. Da den er en fuldblods computer, har man fuld funktionalitet, netadgang og muligheden for at lagre sit eget musikbibliotek på harddiske. Musikafspilningen styres med en iPhone eller en trådløs Bluetooth-mus. Musik kan afspilles fra iTunes, YouSe Play eller Wimp uden ekstraudstyr. Og så har man ægte internet på tv´et i stuen. Den eneste ulempe er, at man ikke får Blu-ray afspilning og den støtter ikke AirPlay fra en iPhone eller iPad.

For at lydkvaliteten ikke skal lide under computeren som lydkilde, valgte jeg en Musical Fidelity V-DAC digitalkonverter koblet til Mac Mini med Monsters optiske kabel.

Geir Gråbein Nordbys kommentar
Først og fremmest varter anlægget op med flot dynamik og sprød bas. Jeg oplever ikke bassen som virkelig dyb, det er i mellemtonen morskaben ligger. Sammenlignet med Auduns Dynaudio-anlæg med subwoofer, går Lasses anlæg ikke lige så dybt og mangler også lidt af bassens tonale opløsning. Til gengæld er underholdningsfaktoren større fra redaktørens komposition.

Går vi videre op over i toneområdet, er der fin opløsning, og alle instrumenter lyder stort. Der er imidlertid ikke samme luftige rum rundt om instrumenterne som med Auduns anlæg, der har en lidt bedre opløsning

Audun Hages kommentar
Her er der stor skala over lydbilledet, med en enorm bredde og dybde. Lyden har desuden større tyngde og mere fundament i bassen end den mere kompakte Dynaudio-løsning.

Lyden er vældig usminket og direkte. Sammen med den dynamiske Yamaha-forstærker bliver dette en vældig potent kombination for dig, som kan lide rock n roll, men for mig blev det en anelse for anstrengende til tider. I mine ører lyder det hele lidt mere balanceret, når vi kobler Marantz-forstærkeren ind foran Imagine T.

Også i denne test:

3 fede lydanlæg til 30.000

Geir Gråbein Nordbys anlæg

Fleksibelt og musikalsk

Dette anlæg er bygget op omkring en fleksibel mediastreamer med mange tilslutningsmuligheder. Anlægget lyder meget pænt og godt.

Læs hele testen

Audun Hages anlæg

Kompakt luksus

Selv med et begrænset budget på kr. 30.000 er det fuldt ud muligt at købe virkelig gode lydkomponenter i topklasse, noget dette mini-high-end anlæg beviser.

Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Scroll to Top