Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Audun Hages anlæg

Kompakt luksus

Selv med et begrænset budget på kr. 30.000 er det fuldt ud muligt at købe virkelig gode lydkomponenter i topklasse, noget dette mini-high-end anlæg beviser.

Skrevet af / 29/09/2011 - 21:19
Audun Hages anlæg
Audun Hage

Med dette anlæg har jeg tænkt lydkvalitet frem for kvantitet og brugt budgettet på få, men nøje udvalgte komponenter. Jeg startede med den bedste lydkilde, jeg havde råd til, nærmere bestemt Hegels nye HD20, som vi kårede til den bedste af D/A konverter tidligere i år. Denne er så koblet direkte ind i en anden testvinder, nemlig de aktive højttalere Focus 110A fra Dynaudio.

Anlægget
Airport Express lader os spille musikfiler direkte fra iTunes og iPod via AirPlay og koster bare kr. 699. Apple-modtageren kobles direkte til digitalkonverteren via en optisk kabel med miniplugg i den ene ende.

Hegel HD20 er en vældig alsidig D/A (digital til analog) konverter, eller DAC som det kaldes i fagsproget. Den har indbygget volumenkontrol og kan i modsætning til mange andre DAC´er bruges direkte i en effektforstærker eller i dette tilfælde, direkte i højttalerne.

Med den aktive version af Dynaudio Focus 110 behøves nemlig ingen separat forstærker. I hver af de to højttalere sidder en indbygget tokanals forstærker, som driver diskant- og baselementerne direkte.

Lasse Svendsens kommentar
Behagelig klangbalance, praktisk og kompakt løsning til moderne hjem, som er tilsluttet nettet og har lagret musik på harddisk eller iPhone.

Selv uden sub er der rigelig med fast, præcis og fysisk bas. Pianosolen på Josefine Cronholms sang synes jeg kommer pragtfuld frem i lydbilledet. Den muterede trompets klangfarver kunne jeg ønske mig endnu tydeligere, men den er tydelig fokuseret i lydbilledet, med varm fyldig klang. Ellers synes jeg, der er en lidt vel afslappet overtonestruktur i diskanten.

Auduns anlæg kunne jeg leve godt med, måske havde jeg sprunget subwooferen over og brugt pengene til bedre strøm- og signalkabler i stedet.

Geir Gråbein Nordbys kommentar
Højttalerne fra Dynaudio har i sig selv dyb nok bas til at fungere fint på egen hånd, men subwooferen gør, at lydbilledet hviler på et godt fundament af dybbas, noget som skaber yderligere fylde og ikke mindst dybde i lydbilledet. Højttalerne er meget hurtige, og opløsningen er totalt set bedst af de tre anlæg. Jeg er helt sikker på, at jeg personligt ville have valgt Auduns anlæg fremfor både mit og Lasses.

Også i denne test:

3 fede lydanlæg til 30.000

Geir Gråbein Nordbys anlæg

Fleksibelt og musikalsk

Dette anlæg er bygget op omkring en fleksibel mediastreamer med mange tilslutningsmuligheder. Anlægget lyder meget pænt og godt.

Læs hele testen

Lasse Svendsens anlæg

Moderne miks

Det er altid en udfordring at finde det perfekte miks, når man skal sammensætte et stereoanlæg, hvor lydkvaliteten er i højsædet.

Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Træd ind i filmen med Dolby Atmos!

Fantastisk lyd fra en standerhøjttaler

Fornem højttalerteknologi på budget

Vægpryd med lyd

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Scroll to Top