Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Geir Gråbein Nordbys anlæg

Fleksibelt og musikalsk

Dette anlæg er bygget op omkring en fleksibel mediastreamer med mange tilslutningsmuligheder. Anlægget lyder meget pænt og godt.

Skrevet af / 29/09/2011 - 21:30
Geir Gråbein Nordbys anlæg
Geir Gråbein Nordby

Jeg har denne gang søgt efter et anlæg, som kan gengive det meste musik meget godt. Som rockmusiker lader jeg mig normalt forføre af meget kraft, men denne gang har jeg alligevel ikke gået efter det mest strømstærke: Dette anlæg er derfor ikke forbeholdt de mest hårdkogte rockere. I stedet skal det gengive akustisk musik dejlig opløst.

Anlægget
Jeg har denne gang taget udgangspunkt i musikstreameren fra Marantz, nemlig NA7004, som jeg faldt for, da jeg testede den for kort tid siden. Et spændende produkt med mange muligheder. Her findes et væld af digitale ind- og udgange, og netværkstilslutninger gør den spændende. Tilslut en eternetkabel og du får adgang til hele musiksamlingen over netværket, enten den er lagret på computeren eller en netværksharddisk. Apple AirPlay er også indbygget. Streameren har sine mangler, blandt andet støtter den ikke AIFF eller Apple Lossless, så hvis du bruger iTunes og har musik i disse formater, er løsningen enten at bruge USB-indgangen eller AirPlay fra iTunes eller et bærbart Apple-produkt. Jeg bruger meget AirPlay selv og fokuserer derfor på det i denne test. Så er musik i ukomprimeret AIFF-format.

Forstærkeren er et vigtigt valg, og for mange handler elektronikken om æstetik såvel som ydelse. For mit vedkommende faldt valget på Marantz PM-KI Pearl lite. Den har lidt mindre effekt end storebroren, men siges at give meget af energien. Jeg tror, den vil være en god partner med streameren NA7004.

Forstærkerens manglende strømreserver gør, at højttalere må vælges med omhu. Ganske vist kunne jeg have løst problemet med et par kompakthøjttalere uden dybbas, men som ellers spiller pænt og godt. For mit vedkommende er det alligevel ikke ønskeligt, da jeg må indrømme, at jeg er glad for bas. Derfor vil jeg have gulvhøjttalere, og med Marantz forstærkeren skal de være letdrevne. Baseret på tidligere erfaringer med gulvhøjttalere i prisklassen falder valget på Monitor Audio Silver RX6.

Auduns Hages kommentar
Geirs anlæg er overraskende civiliseret af at komme fra en musiker med større sans for trommesoloer end tenorer. Marantz –produkterne er kendt for sin varme og organiske klang, og med Monitor Audio højttalere lyder det heller aldrig spidst eller hårdt. Lyden er pænere og mere afrundet i toppen af frekvensområdet end Lasses PSB/Yamaha-kombination.

Lydbilledet er ikke lige så stort, men lægger i stedet større vægt på de små detaljer og på akustisk musik, guitar og visesang lyder det rigtig magisk. Om jeg skal trække ned for noget, må det være, at lyden er lige  lovlig varm og fyldig til tider.

Lasse Svendsens kommentar
Afslappet og blødt er mit første indtryk. Ikke så massiv bas her som på Yamha/PSB og ikke så luftigt som Hegel/Dynaudio-kombinationen, men vældig godt balanceret og nydelig silkeblød mellemtone. Noget som er særlig mærkbart på Josefine Cronholmts ”In Your Wild Garden”, hvor nuancerne i vokaler kommer meget godt frem i lydbilledet. Klangen er let at kunne lide, den er fuldstændig friktionsfri, grænsende til kedelig, vil nogen nok sige.

Men de fine Monitor Audio-højttalere på Marantz-forstærkeren, hører jeg meget behagelig diskant, godt defineret og stram bas, men relativt tynd mellemtone sammenlignet med PSB/Yamaha.

Også i denne test:

3 fede lydanlæg til 30.000

Lasse Svendsens anlæg

Moderne miks

Det er altid en udfordring at finde det perfekte miks, når man skal sammensætte et stereoanlæg, hvor lydkvaliteten er i højsædet.

Læs hele testen

Audun Hages anlæg

Kompakt luksus

Selv med et begrænset budget på kr. 30.000 er det fuldt ud muligt at købe virkelig gode lydkomponenter i topklasse, noget dette mini-high-end anlæg beviser.

Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Scroll to Top