Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST TV 2 Play

TV 2 Play

TV 2 var blandt de første i Danmark til at tilbyde indhold via internettet. Sputnik var navnet på tv-kanalens første tjeneste, der så dagens lys for en del år siden, og som også tilbød brugerne at se diverse tv-programmer on-demand, længe før dét begreb blev moderne. Nu er Sputnik blevet lagt i graven og er afløst af tjenesten TV 2 Play, som dels kan ses via din web-browser på pc eller Mac og dels på iPhone, iPod eller iPad via en ny app til iOS. En app til Windows Phone skulle være klar, når du læser dette blad (den blev udviklet af ti udviklere på 72 timer, hvilket du kan læse om her: http://kortlink.dk/b4eg), mens en app til Android kommer senere i år. TV 2’s kommunikationsafdeling har ikke kunnet oplyse os om nogen nøjagtig dato.

Brugervenlighed i højsædet
Vi har afprøvet TV 2 Play som app på en iPad 3, og på intet tidspunkt anvendte vi Wi-Fi til at komme på nettet. Tanken var, at hvis app’en fungerer godt på 3G-netværket, så vil den under alle omstændigheder virke efter hensigten koblet op til et hurtigt hotspot. Vi fik et brugernavn og et kodeord til 30 dages adgang fra TV 2, og så var det ellers bare at gå i gang med at navigere rundt i app’en og prøve alle mulighederne.

Og lad det være sagt med det samme, at TV 2 Play er både overskuelig og meget, meget brugervenlig. Hovedmenuen lader dig navigere mellem en forside, live-tv, on-demand tv, on-demand film samt en tv-guide. Det kunne næsten ikke være nemmere.

Vælger du så f.eks. menupunktet “TV”, har du adgang til en lang række af de programmer – dokumentarer, serier, sport, underholdning, nyheder osv. – som bliver sendt på TV 2. Udvalget består både af aktuelle programmer – sågar snigpremierer – samt en imponerende stor del af TV 2’s bagkatalog. På samme måde kan du få adgang til en stor del af de film, som bliver vist på kanalen TV 2 Film. App’en lader dig under hvert menupunkt navigere rundt i de forskellige kategorier, så du hurtigt kan finde din fodboldkamp eller yndlings-krimiserie. Det skal dog nævnes, at ikke alle programmer er tilgængelige, hvis du tilgår TV 2 Play fra udlandet. Det er et spørgsmål om rettigheder.

Små og få børnesygdomme
App’en har stadig et par børnesygdomme. Vi fik på et tidspunkt en norsk fejlmeddelelse (“Ingen Treff”), når vi forsøgte at vælge en kategori under “TV” eller “Film”, men dagen efter var problemet rettet. Vi oplevede også en enkelt gang, at det valgte indhold ikke ville loade.

Annonce

Men disse fejl må være undtagelserne, der bekræfter reglen, for alt i alt er TV 2 Play app’en overraskende god. Ud over at være nem at bruge, så loader indholdet hurtigt, og vi oplevede ingen afbrydelser af afspilningen. Hverken når vi så live-tv eller streamede indhold on-demand, selv om vi som nævnt brugte en 3G-forbindelse og i øvrigt så tv og film i adskillige timer. Billedkvaliteten er også mere end godkendt, selv om det kan ses med det blotte øje, at billedet skal bruge et par sekunder i begyndelsen af en afspilning på at blive bedre. Det skyldes formentlig, at signalet tilpasses download-hastigheden, hvilket er en ret fin finesse.

Alt i alt er TV 2 Play absolut godkendt, selv om man selvfølgelig skal være mere end almindeligt glad for at se TV 2 for at være villig til at betale prisen på 119 kroner om måneden. Den kunne TV 2 med rimelighed sætte ned til under det halve!

forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.