Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: TV 2 Play

TV 2 Play

Skrevet af / 08/09/2012 - 00:00
TV 2 Play
Peter Gotschalk

TV 2 var blandt de første i Danmark til at tilbyde indhold via internettet. Sputnik var navnet på tv-kanalens første tjeneste, der så dagens lys for en del år siden, og som også tilbød brugerne at se diverse tv-programmer on-demand, længe før dét begreb blev moderne. Nu er Sputnik blevet lagt i graven og er afløst af tjenesten TV 2 Play, som dels kan ses via din web-browser på pc eller Mac og dels på iPhone, iPod eller iPad via en ny app til iOS. En app til Windows Phone skulle være klar, når du læser dette blad (den blev udviklet af ti udviklere på 72 timer, hvilket du kan læse om her: http://kortlink.dk/b4eg), mens en app til Android kommer senere i år. TV 2’s kommunikationsafdeling har ikke kunnet oplyse os om nogen nøjagtig dato.

Brugervenlighed i højsædet
Vi har afprøvet TV 2 Play som app på en iPad 3, og på intet tidspunkt anvendte vi Wi-Fi til at komme på nettet. Tanken var, at hvis app’en fungerer godt på 3G-netværket, så vil den under alle omstændigheder virke efter hensigten koblet op til et hurtigt hotspot. Vi fik et brugernavn og et kodeord til 30 dages adgang fra TV 2, og så var det ellers bare at gå i gang med at navigere rundt i app’en og prøve alle mulighederne.

Og lad det være sagt med det samme, at TV 2 Play er både overskuelig og meget, meget brugervenlig. Hovedmenuen lader dig navigere mellem en forside, live-tv, on-demand tv, on-demand film samt en tv-guide. Det kunne næsten ikke være nemmere.

Vælger du så f.eks. menupunktet “TV”, har du adgang til en lang række af de programmer – dokumentarer, serier, sport, underholdning, nyheder osv. – som bliver sendt på TV 2. Udvalget består både af aktuelle programmer – sågar snigpremierer – samt en imponerende stor del af TV 2’s bagkatalog. På samme måde kan du få adgang til en stor del af de film, som bliver vist på kanalen TV 2 Film. App’en lader dig under hvert menupunkt navigere rundt i de forskellige kategorier, så du hurtigt kan finde din fodboldkamp eller yndlings-krimiserie. Det skal dog nævnes, at ikke alle programmer er tilgængelige, hvis du tilgår TV 2 Play fra udlandet. Det er et spørgsmål om rettigheder.

Små og få børnesygdomme
App’en har stadig et par børnesygdomme. Vi fik på et tidspunkt en norsk fejlmeddelelse (“Ingen Treff”), når vi forsøgte at vælge en kategori under “TV” eller “Film”, men dagen efter var problemet rettet. Vi oplevede også en enkelt gang, at det valgte indhold ikke ville loade.

Men disse fejl må være undtagelserne, der bekræfter reglen, for alt i alt er TV 2 Play app’en overraskende god. Ud over at være nem at bruge, så loader indholdet hurtigt, og vi oplevede ingen afbrydelser af afspilningen. Hverken når vi så live-tv eller streamede indhold on-demand, selv om vi som nævnt brugte en 3G-forbindelse og i øvrigt så tv og film i adskillige timer. Billedkvaliteten er også mere end godkendt, selv om det kan ses med det blotte øje, at billedet skal bruge et par sekunder i begyndelsen af en afspilning på at blive bedre. Det skyldes formentlig, at signalet tilpasses download-hastigheden, hvilket er en ret fin finesse.

Alt i alt er TV 2 Play absolut godkendt, selv om man selvfølgelig skal være mere end almindeligt glad for at se TV 2 for at være villig til at betale prisen på 119 kroner om måneden. Den kunne TV 2 med rimelighed sætte ned til under det halve!

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Tag skærmen med dig overalt! 

Marantz' flagskib på testbænken

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Scroll to Top