TEST: TrekStor SurfTab Xintron i 7.0

Første økonomitablet med Android Lollipop

Takket være et samarbejde med Intel er tyske TrekStor først ude med en lavpristablet, der kører Android 5.0.
Lyd & Billede mener
Slank og lynhurtig lommetablet med den nyeste Android-version og to års garanti for automatiske opdateringer.
RAM og lagerplads er lidt skrabet, og batteritiden er kort.
Specifikationer
  • Operativsystem: Android 5.0 Lollipop
  • Skærm: 7″ IPS, 1280 x 800, 160 dpi, 10-punkts multitouch
  • Processor: 1,8 GHz Intel Atom Z3735G quad-core
  • Grafik: Intel HD Graphics
  • Hukommelse: 1 GB ram / 16 GB lager (+microSD-kort op til 32 GB)
  • Kamera: 5 MP (bag) / 1,26 MP (front)
  • Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, MiraCast
  • Tilslutning: Lyd (3,5 mm mini-jack), Micro USB, microSDHC-kort
  • Mål: 18,9 x 11 x 0,9 cm
  • Vægt: 308 g
Annonce
Annonce
forfatter

Når der komme en ny udgave af Android-styresystemet, starter et kapløp om at få mobiler og tablets på markedet, som kører det nye system. Først på pladsen er Googles Nexus-referenceenheder – som for eksempel Google Nexus 9, men herefter er der frit spil. Både når det gælder nye enheder og opdateringer af tidligere modeller.

Tyske TrekStor er kommet godt fra start med Xintron i 7.0-tabletten, som er den første enhed med Android 5.0 Lollipop efter  de kostbare Nexus-modeller. Som i’et i modelnavnet antyder, er hardwaren indeni fra Intel, og det er gennem dette samarbejde, at der er lykkedes at få tabletten ud stort set samtidig med selve styresystemet. Den Xintron i 7.0, som vi har testet, blev leveret med Android 4.4 installeret, og opdateret automatisk nogle få dage senere.

Processoren er en quad-core 1,8 GHz Intel Atom (Z37335G) med 1 gigabyte ram og 8 gigabyte lagerplads. Lagerpladsen kan udvides med microSD-kort, men dog kun når det gælder billeder og programdata. Apps kan kun installeres i tablettens eget lager.

Næsten dobbelt så hurtig som forgængeren
Tabletgenerationerne skifter lynhurtigt. Vi testede sidste sommer en Xintron-tablet, som brugte en dual-core Intel-CPU. Den nye model er opgraderet til quad-core, og det sætter sine tydelige spor på ydelsen. Med en GeekBench-score på 2074 (og 699 for single-core) er ydelsen næsten dobbelt så høj som forgængeren, og direkte sammenlignelig med Acer Iconia W4-820 og Dell Venue Pro, som vi testede i september. Nu er vi bare kommet helt ned i økonomiklassen. I den grafiktunge Antutu 4-benchmark klarer Xintron i 7.0 en score på 29.270. Det er igen bedre end sædvanligt for prisklassen, og rigeligt til de fleste spil.

surftab_xintron_i_01
Tabletten er både slank og hurtig. Bagkameraet er på 5 MP, hvilket er OK – men heller ikke mere.

Skærmopløsningen er på 1.280 x 820 pixel, hvilket ikke ligefrem er “retina”-opløsning, men udmærket på en syvtommers-skærm. Og skærmen er i øvrigt lækker og lysstærk med pænt naturlige farver, som kun hælder en anelse mod det kølige. Den ekstra processorkraft gør det til en fornøjelse at surfe på tabletten, også på tunge hjemmesider og Facebook, som plejer at kunne tage pippet fra langsommere økonomitablets.

Annonce

Kameraerne på henholdsvis 5 MP (bag) og 1,2 MP (front) er i “god-nok-klassen”. Det er rart at have et kamera ved hånden, mens man bruger sin tablet, men fotos er ikke grunden til at købe denne tablet.

Garanteret opdatering i to år
TrekStor lover, at det ikke kun er ved købet, at man er up-to-date med styresystemet. De garanterer, at tabletten vil modtage alle Android-updates i 24 måneder efter lanceringen. Så køberne skulle være garanteret at kunne køre Android M (6.0), når den efter forventningen lanceres en gang i løbet af 2016. Og selvfølgelig alle mindre opdateringer i mellemtiden.

Konklusion
SurfTab Xintron i 7.0 er et spændende bekendtskab. Ikke blot får man en ydelse, der kan konkurrere med dyrere mærkevarer. Der er også tale om den første Lollipop-tablet, der ikke kommer fra Google selv. Tabletten er både slank og lommevenlig. Al den kraft på så kompakt plads betyder dog, at den ikke kører så langt på en opladning som tidligere – og halv så hurtige – modeller. Det kan dog ikke ødelægge indtrykket af en særdeles vellykket tablet til en meget rimelig pris.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.