Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Sony SmartWatch 2

Smart-uret der virker

Sonys vandtætte smart-ur er mere fleksibelt end konkurrenterne og gør, hvad det skal.
Lyd & Billede mener
SmartWatch 2 har funktioner nok til at være praktisk og er tilstrækkelig fleksibelt at have på og oplade, til at man har lyst til at bruge det.
Skærmen er lige lovlig lavopløst, og vi savner en app, der virkelig ville få folk til at løbe ned og købe det.
Specifikationer
  • Skærm: 1,6" 220 x 176 LCD
  • Trådløst: Bluetooth 4.0
  • Mål: 42 x 41 x 9 mm
  • Vægt: 122 g
  • Batteri: 3-7 dage

Sony har længe eksperimenteret med ure med små skærme til notifikationer. Eller som i tilfældet LiveView med en stor skærm, som desværre var håbløs at bruge. Men nu er tiden kommet for en ny generation af smart-ure. Desværre stjal Samsung rampelyset med deres Galaxy Gear, men det viste sig at være alt for klodset og upraktisk. Nu kommer Sony så med efterfølgeren til deres gamle SmartWatch, og det ser lovende ud.

Bortset fra den kantede og ikke så elegante form ligner det afgjort et ur. Silikoneremmen er ganske behagelig at have på, men man kan også vælge en metalrem for en ekstra slat penge. Eller købe en silikonerem i en af ​​de fem tilgængelige farver – eller en læderrem (fås i to farver), hvis man foretrækker dét. Eftersom det er en standardindfatning, kan man faktisk sætte en hvilken som helst 24 mm rem på, man ønsker.

Egenskaber og funktioner
En stor fordel ved SmartWatch 2 i forhold til Gear er, at det rent faktisk virker med alle Android-mobiler. Det er bare at downloade app’en og parre dem via Bluetooth. Og hvis telefonen har NFC, er det nok til at lade dem røre hinanden. SmartWatch 2 er også vand- og støvtæt, og har en ridsefri skærm. Desuden viser skærmen altid, hvad klokken er – i modsætning til Gear, som man skal ryste for at få tiden frem.

Som standard viser uret notifikationer fra mobilen, når der sker noget, samt ens ubesvarede opkald, ligesom der er stopur, vækkeur og “lommelygte”, som simpelthen bare er en hvid skærm. Desuden har Sony apps til at styre kameraet i telefonen, styre musikafspilning, læse indkomne sms’er og tjekke kalenderen samt klienter til Gmail, Facebook og Twitter. Hvis man bruger et Bluetooth headset, kan man også ringe op, se hvem der ringer, og besvare opkald.

6_SmartWatch_2_Open_Front 5_Smartwatch_2_Black_Closed_Front 4_SmartWatch_2_Black_Side 0_Smartwatch_2_Angled
<
>

Fordi forgængeren har været på banen et stykke tid, findes der faktisk omkring 300 apps, som er skræddersyet til SmartWatch. Desværre savner vi de fleste kendte apps i officielle versioner, selv om der ofte er tredjeparts-alternativer. F.eks. nævner Sony Runtastic som en god trænings-app, men hvor er alle de andre trænings-apps, der findes til Android? Eller Instagram, TripIt, Spotify og meddelelses-apps som WhatsApp eller Facebook Messenger?

Annonce

I brug
Efter en uges brug kom jeg frem til, at jeg ikke havde noget imod at have det på hver dag. Det er tilstrækkelig let og behageligt til, at det ikke generer. Batteriet holder et par dage, så man ikke bliver irriteret over at skulle oplade det hele tiden. Og når man så skal oplade det, er det bare at plugge telefonens almindelige Micro USB-kabel i uret. Ingen ladestation her.

Selv om man ikke kan tale i SmartWatch 2 eller tage billeder med det, som Galaxy Gear praler af, så har det faktisk præcis de funktioner, man behøver. Hvis telefonen laver lyde i lommen eller i lokalet ved siden af​, kan man tjekke, hvem der ringer, se om det er en vigtig sms, eller blive mindet om et møde. Touch-knapperne nederst er magen til dem på mobilen, så man ved, hvordan de skal bruges. Skærmen er dog lidt for lavopløst.

Konklusion
Efter flere forsøg er Sony endelig lykkedes med et smart-ur med den rette balance. Det er behageligt at have på, tåler hårdhændet behandling, batteriet holder i flere dage, og prisen er overkommelig. Samtidig kan det, hvad man reelt har brug for, nemlig at se, hvad der sker på telefonen, uden at skulle finde den frem og tjekke. Man kan endda styre mobilens musikafspilning og kamera.

Kort sagt er SmartWatch 2 det bedste smart-ur, man kan købe lige nu.

forfatter

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

1 Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.