Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Sony SmartBand SWR10

Får det hele med

Sony SmartBand giver dig mere information om dig selv og din dagligdag end noget andet smart armbånd.
Lyd & Billede mener
Har flere funktioner og giver et mere komplet billede af brugerens dagligdag end andre smarte armbånd, vi har prøvet. Er desuden vandtæt.
Understøtter kun Android, ikke iPhone, og kun den allernyeste Android-version.
Specifikationer
  • Understøtter: Android 4.4 KitKat
  • Mål: 40,7 x 15,3 x 7,8 mm (hovedenhed), 214/250 mm (armbånd længde)
  • Trådløst: Bluetooth 4.0, NFC
  • Batteri: Litium polymer, 5 dages levetid

I sin opbygning minder Sony SmartBand en hel del om Fitbit Flex, som vi anmeldte i maj-udgaven af Lyd & Billede. Med i pakken følger to armbånd, et lille og et stort, samt den såkaldte hovedenhed, som er selve hjernen i produktet. Hovedenheden er IP58-klassificeret og dermed vandtæt. Den placeres i et dertil indrettet hulrum i armbåndet, hvilket også indebærer, at man kan udskifte selve armbåndet (Sony planlægger samarbejde med forskellige firmaer, der skal fremstille nye armbånd i anderledes og smart design), fordi al teknologien sidder i hovedenheden.

2_SmartBand

Ligesom de fleste andre smarte armbånd registrerer Sony SmartBand brugerens bevægelser, men selve intelligensen befinder sig i brugerens smartphone – i form af de to apps, man skal bruge for at få SmartBand til at fungere efter hensigten. Dels den såkaldte SmartBand-app, som holder styr på armbåndets indstillinger, og dels app’en Lifelog, som overvåger dagens begivenheder.

Apps og funktioner
Sony SmartBand har flere funktioner end noget andet smart armbånd, vi har testet. Via SmartBand-app’en kan man indstille søvnovervågning og såkaldt smart vækning, der sørger for at vække én, mens man slumrer – altså befinder sig i sin REM-søvnfase – og herudover kan man også indstille, at armbåndet vibrerer, når telefonen modtager beskeder eller indgående opkald. Sony SmartBand byder også på en rækkeviddealarm, så armbåndet vibrerer, hvis man kommer til at efterlade sin smartphone.
Sidst, men ikke mindst kan man via Sony SmartBand styre bestemte funktioner i udvalgte apps. F.eks. kan man starte og stoppe afspilning af musik samt gå frem eller tilbage i sin play-liste, og man kan også styre lukkeren i mobilens kamera-app på en afstand af op til ti meter.

Screenshot_2014-04-29-03-18-30

Annonce

Når det gælder selvovervågning i Lifelog-app’en, er mulighederne også meget omfattende. Øverst i app-vinduet er der en grafisk tidslinje, som viser alle de begivenheder, som app’en registrerer time for time. Her kan man således se, hvornår man har talt i telefon og med hvem, hvornår og hvor man har taget et billede, og hvilken musik man har lyttet til.

I den nederste halvdel af app-vinduet kan man vælge imellem et kort og en visning af alle app’ens tællere. På kortet kan man se, hvor man har bevæget sig hen hvornår, mens tællervisningen giver overblik over antal skridt, antal forbrændte kalorier, antal aktive timer, antal timer, man har sovet, osv.

De mange funktioner ser ikke bare godt ud på papiret, de virker faktisk også i praksis. I virkeligheden er det lidt skræmmende, at man kan få samlet så mange informationer om sig selv – man kunne godt blive bekymret for privatlivets fred og den slags, hvis man nu f.eks. skulle miste sit SmartBand. Men alle informationer er knyttet til den konto, man bruger til at logge ind i de respektive apps, siger Sony, så andre personer kan angiveligt ikke tilgå informationerne, selv om de skulle få hovedenheden i hænde.

Screenshot_2014-04-29-03-18-00

Konklusion
Sony SmartBand er det bedste smarte armbånd, vi har testet til dato. Ideen med at have en hovedenhed, som er adskilt fra selve armbåndet, er god, især da vi regner med at se flere nye designs fra Sony og partnere i fremtiden, men mest imponeret er vi over det store antal funktioner, der knytter sig til Sonys SmartBand. Intet andet smart armbånd, vi har prøvet, kombinerer oplysninger om fysisk aktivitet med andre informationer fra mobiltelefonen, så man ender med et komplet overblik over sin dag.
Den eneste streg i regningen er, at Sony SmartBand kun understøtter Android, ikke iPhone, og man skal tilmed være i besiddelse af en smartphone med den allernyeste Android-version.

Annonce
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

1 Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.