Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Huawei TalkBand B2

To fluer med ét smæk?

Huawei TalkBand B2 er bedre end forgængeren, men holder alligevel ikke, hvad det lover.

Skrevet af / 07/06/2015 - 06:00
Huawei TalkBand B2
Peter Gotschalk

Huawei TalkBand B2 er præcis som forgængeren, TalkBand B1, lidt af en mærkelig hybrid, der lever et dobbeltliv som smart aktivitetsarmbånd og Bluetooth-headset!

Det er fremstillet af aluminium med en rem enten af læder eller et særlig blødt gummemateriale og fås også i farverne sort, sølv og guld. Armbåndet kommer med en lænke, der i toppen har et hængsel, hvor selve den smarte enhed sidder. Og den kan man simpelthen klikke ud af hængslet og stikke i øret som headset. TalkBand B2 er selv i stand til at afgøre, om det sidder i øret, så det ikke begynder at tage over fra mobilen, hvis det sidder på armen.

Måler aktivitet og søvn
Som aktivitetsarmbånd fungerer TalkBand B2 udmærket på nær et par svagheder, der trækker lidt ned i den samlede vurdering. Armbåndet virker både med Android og iOS, og man skal downloade app’en Huawei Wear for at få det fulde udbytte af produktet, selv om aktuelle oplysninger også bliver vist i armbåndets indbyggede lille PMOLED-skærm på 0,73 tommer.

TalkBand B2 kan både måle, hvor mange skridt man tager, hvor mange kalorier man forbrænder, og hvor længe og hvor dybt man sover. Disse informationer overføres automatisk til app’en, som kan vise dagens status samt en rudimentær statistik over historikken for aktivitetsniveau og søvn. Via app’en kan armbåndet også indstilles til at vibrere – enten når man har siddet stille for længe, eller hvis man skal vækkes fra en morfar på sofaen.

Sidst, men ikke mindst er det en velkommen forbedring i forhold til forgængeren, at man på armbåndets skærm kan angive, at man nu begynder et træningspas, og så kan armbåndet selv registrere, om man går, løber, cykler eller vandrer i bakket eller bjergrigt terræn.

Ulæselig i sollys
Desværre er søvnmålingen ikke den mest præcise. Man kan ikke selv fortælle armbåndet, at nu tager man sig en lur. Det forsøger TalkBand B2 at gætte sig til på egen hånd, hvilket i vores test betød, at en tur på sofaen med lidt Netflix uden nogen videre bevægelse blev tolket som søvn.

Det er også lidt noget skidt, at armbåndets lille skærm nærmest er ulæselig i sollys. Okay, der er andre smarte armbånd på markedet, som ikke har nogen skærm overhovedet, men når nu Huawei gør et stort nummer ud af alle de mange funktioner i TalkBand B2’s skærm (man kan f.eks. også se beskeder og opkald fra telefonen), så havde det været rart, hvis den havde været til at læse udendørs.

Huawei_talkbandB2

Ubrugeligt som headset
Men hvor TalkBand B2 trods alt klarer sig hæderligt som aktivitetsarmbånd, så dumper produktet med et brag som headset til mobilen. Det sidder meget løst i øret, så man hele tiden er bange for at tabe det – uanset hvilken af de tre medfølgende øresnegle vi brugte, vel at mærke – og selve talekvaliteten er noget nær elendig.

Lyden i headsettet er tynd, mens personen i den anden ende af linjen kan have decideret svært ved at høre, hvad der bliver sagt. Så dårlig er mikrofonen åbenbart.

Konklusion
Og så nytter det ikke det helt store, at batteritiden er god, og at armbåndet også kan et par andre tricks – man kan f.eks. få sin mobil til at spille en lille melodi, hvis den er blevet væk, hvilket også virker, selv om mobilen er sat på lydløs – for prisen er simpelthen for høj.

Man kan få andre, glimrende aktivitetsarmbånd til under det halve af prisen for Huawei TalkBand B2, så for at være pengene værd er det kinesiske aktivitetsarmbånd nødt til at kunne holde alle sine løfter. Og det indebærer, at det skal fungere lige så godt som headset og en slags skrabet smart-ur, som det gør som aktivitetsarmbånd.

Det gør TalkBand B2 imidlertid ikke. Dertil er lydkvaliteten for ringe og skærmen for svag, så snart man bevæger sig ud af huset.

Huawei_Wear_app
App’en Huawei Wear kan downloades til både iPhone og Android-mobiler.

Home mener

Mange funktioner inklusive smarte alarmer og aktivitetspåmindelser, og batterilevetiden er god. Virker både med iOS og Android. Helt håbløst som headset, hvilket betyder, at den høje pris ikke kan retfærdiggøres. Skærmen er en god idé, men den kan næsten ikke tydes i sollys.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lyd & Billede
Scroll to Top