TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR

5 Fitness-trackere

Sæt tal på din hverdag

I en travl hverdag lægger du ikke mærke til, om du tager dine 10.000 daglige skridt eller får nok søvn. Her kan en af de smarte fitness-trackere hjælpe.

forfatter
Publiceret 30/01/2017 - 14:00
Produkter i denne test
 • Polar M600
 • TomTom Touch
 • Apple Watch Nike+
 • Samsung Gear Fit 2
 • Fitbit Charge 2
 • De er måske primært tiltænkt det aktivt trænende folk, men fitness-trackere kan med deres alsidige egenskaber bruges til mange formål. Savner du motivation til at lette måsen fra sofaen, eller har du allerede godt styr på det med den daglige motion og trænger bare til et detaljeret overblik over dine udskejelser, så vil du være i målgruppen for en fitness-tracker. Om du så skal have en helt banal tracker eller et moderne smart-ur med tracking-egenskaber, afhænger af dit behov.

  Med de sidste par års udvikling inden for smart-ure er urene også begyndt at blive seriøse konkurrenter til de rene trackere, selv om prisen naturligvis stadig er i en anden boldgade. En fitness-tracker koster i gennemsnit lidt over 1.000 kroner, mens et smart-ur hurtigt løber op i tre gange så meget.

  Hvad har de så tilfælles?

  Fælles for begge produktkategorier er, at de alle har indbyggede pulsmåler, kan agere skridttæller og registrerer dit søvnmønster. Nogle har dertil GPS og indbygget lagerplads, hvilket betyder, at du kan cutte forbindelsen til din smartphone, som der alligevel sjældent er plads til i dine løbeshorts.

  Markedet er broget, og der er meget at vælge imellem. Derfor er det vigtigt, at du gør op med dig selv, præcis hvad du har brug for. Er det vigtigt, at trackeren bare holder strøm længe og kun diskret indsamler data, så bør du styre helt uden om urene. Vil du til gengæld gerne have de ekstra smart-funktioner, som urene kan tilbyde, bør du overveje at investere lidt ekstra.

  Fælles for alle de inkluderede modeller er, at de egner sig til både almindelig 24/7 tracking af dit aktivitetsmønster og særlige træningspas.

  Sådan testede vi

  De enkelte trackere/smart-ure er blevet parret med enten en Android-telefon eller en iPhone. De respektive apps er hentet og benyttet i testperioden.

  Urene er hver især båret på enten højre eller venstre arm i en uges tid ad gangen for at danne et repræsentativt billede af deres respektive egenskaber. Herved er det også blevet tydeligt, hvor ofte de skulle lades op, samt hvor gode de har været til at indsamle data under rolige forhold og ved besøg i det lokale fitnesscenter.

  Dem testede vi:

  TomTom Touch                         1.148 kroner

  Fitbit Charge 2                           1.249 kroner

  Apple Watch Nike+                  3.499 kroner

  Samsung Gear Fit 2                  1.599 kroner

  Polar M600                                2.599 kroner

  Produkter i denne test

  Polar M600

  Et Android-ur i forklædning

  Polar trækker på erfaringen og smider et smart-ur med i pakken.

  Polar M600 er tro mod sit bagland og har godt styr på, hvordan en fitness-tracker skal skrues sammen. Smart-ur-funktionerne skal ses som en glædelige bonus.
  Designet er kedeligt, og ladekablet alt for kort. Batteriet løber hurtigt tør for strøm.

  TomTom Touch

  Lykken er en fedtmåler

  TomTom Touch skiller sig ud med fedtmåling, men snubler på målstregen.

  Måling af fedtprocent er en unik funktion, som TomTom har for sig selv. Pasformen er god, og takket være IPX7-certificering behøver du ikke at huske at tage det af, før du hopper i bad efter løbeturen.
  Batteriet løber hurtigt tør for strøm. Det er irriterende, at displayet ikke kan vise alle målinger direkte på enheden, og at det, der vises, vender modsat af den øvrige tekst.

  Apple Watch Nike+

  Gammel vin på nye flasker

  Re-branding behøver ikke at være en skidt ting, så længe det gøres ordentligt.

  Displayet er stort og tydeligt, og den indbyggede Nike+ Run Club fungerer rigtig godt. Den specielle Nike-rem leder effektivt sved væk fra håndleddet.
  GPS’en sluger meget strøm, som i forvejen kun findes i begrænsede mængder. Det ville være rart, hvis remmene kunne købes separat og ikke krævede køb af et helt nyt ur.

  Samsung Gear Fit 2

  Prisbilligt smart-ur

  Gear Fit 2 ligner en tracker, men er mere ur end dataindsamler.

  Gear Fit 2 er et godt alternativ til dyrere smart-ure. Især AMOLED-skærmen er flot, og du får i det hele taget en del for pengene.
  Fordi uret ikke har indbygget lysmåler, er der altid skruet helt op for intensiteten, når du drejer håndleddet. Det er lidt synd.

  Fitbit Charge 2

  Næsten perfekt

  God software og nem navigation gør Charge 2 til en vinder.

  Charge 2 har et godt display og kan vise en masse nyttig information. Trackeren er nem at betjene, og den medfølgende app er god og overskuelig.
  Ærgerligt, at Charge 2 ikke er vandtæt og derfor ikke kan tages med i bad eller i poolen. Fordi SMS-beskeder vises på den smalle led af displayet, er de svære at læse.

  Nyeste artikler:

  Skriv en kommentar

  Nyeste artikler:

  En kæmpe mobil til et kæmpe budget Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en værdig arvtager til sin skamroste forgænger. Men alligevel er vi ikke helt oppe at ringe denne gang.
  På jagt efter ny mobil? Her er de 10 bedste smartphones! Her finder du de ti bedste mobiler, der kan købes for penge.
  L&B TechCast episode 5 I femte episode snakker vi blandt andet om lanceringen af den nye iPhone 14, det nye Apple Watch Ultra, og om foldbare mobiler har nogen fremtid.
  Flip er ikke et flop, men vi flipper ikke ud Samsung Galaxy Z Flip 4 er en glimrende mobil, men den byder på for få vigtige opdateringer i forhold til sin forgænger.
  Kommende foldbar iPhone vil selv kunne reparere ridser og buler i skærmen I forbindelse med udviklingen af en foldbar mobil arbejder Apple på ny teknologi, der vil lade skærmene vedligeholde sig selv. Det viser en patentansøgning, der dog er sparsom med detaljer.
  Tre grunde til at købe iPhone 14 Pro Man skal stå tidligt op, hvis man vil prøve at lave en bedre mobil end iPhone 14 Pro.
  Følg Lyd & Billede