Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Sony SLT Alpha 77

Grænseløst og glimrende

Sonys nye stjerneskud er et lyspunkt i det barske marked for systemkameraer.

Skrevet af / 18/12/2011 - 20:05
Sony SLT Alpha 77
Lasse Svendsen

Man skal ikke lade sig snyde af designet, som ligner de fleste systemkameraer på markedet. For innovationen sidder på indersiden af Sony SLT Alpha 77. Et systemkamera, som flytter grænser på mange områder, og som giver konkurrenterne noget at strække sig efter. A77 er et kamera rettet mod amatører eller professionelle, der stiller store krav.

A77 er det første systemkamera med hele 24,3 megapixels, på en billedsensor (CMOS) i det velkendte APS-C-format. Det er også det første med en helt ny søger med OLED-panel på ekstreme 2,4 megapixels. I sig selv nok til at få det til at rykke i udløserfingeren både hos entusiaster og professionelle.

Sony – kameraet støtter også full 1080p HD-videooptagelse med autofokus, i 50 fps hastighed, der også kan skyde stillbilled serier med hele 12 billeder per sekund. Godt nok i meget korte serier, men det er alligevel helt ny rekord. Skyder man både råfiler og jpeg samtidig, får man 11 billeder i serie, eller 13 eksponeringer på jpeg i højeste kvalitet.

Rigelig med indstillingsmuligheder
Udvalget af indstillingsvalg er enormt, man kan vælge grader af skyggekompensation som på andre Alpha-modeller fra Sony, men også graden af HDR (High Dynamic Range) op til seks eksponeringstrin og blandt meget andet finindstille de fleste af de 11 kreative filtre, Sony har langt ind i A77.

Kontrast og billeddynamik fra A77 er kort og godt strålende. Det store dynamiske omfang giver godt og dybt sortniveau, med fine graderinger samtidig med at højlys ikke brænder detaljer ud og konturer i lyse dele af motivet forsvinder.

Lyd & Billede mener

Ekstrem opløsning Solidt, fugt og støv beskyttet Fantastisk søger Lynhurtigt 1080p/24fps HD-video Bufferkapaciteten Markeret billedstøj på høj ISO

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giver baghjul til konkurrenterne

Full-frame kamera på budget

Fænomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromis

Helt vild vidvinkel!

En ulv i fåreklæder

Nikons Z8 opfylder manges drømme

Den bedste skærmkalibrering?

Optager i 6K direkte til disk

Helt uforligneligt skarpe billeder!

Sonys fedeste kamera

Fede billeder på et øjeblik

Scroll to Top