Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Nikon Coolpix S800c

Budgetvalget

Et billigt kompaktkamera med en gammel Android-mobil på bagsiden.

Skrevet af / 17/02/2013 - 15:20
Nikon Coolpix S800c
Jonas Ekelund

Fysisk er S800c betydelig mindre end Samsung Galaxy Camera. Det er virkelig et kompakt kamera, som let glider ned i lommen. Faktum er, at alt undtagen bagsiden ser ud som, føles som og fungerer som et almindeligt kamera. Udløseren sidder let tilgængeligt med en traditionel vippekontakt til zoom, og man får et ganske godt greb om kameraet.

Bagsiden er mere lig en ældre smartphone, med tre fysiske knapper for tilbage, hjem og menu. Også på indersiden er specifikationerne beskedne, med en langsom processor og sparsom hukommelse. S800c leveres med en to år gammel Android-version, og det er usikkert, om den kan opgraderes. Visse apps kan altså ikke bruges, eftersom de kræver en nyere Android-version. Det gør, at det føles omtrent som en et år gammel budgetmobil.

At anvende S800c føles virkelig som at have to apparater i ét. Har man Android oppe, kan man ikke trykke på udløseren for at tage et billede. Har man kamerabrugerfladen oppe, er man nødt til at være i den rette position for at skifte over til Android. Og man får ikke fuld kontrol over kameraet med de fleste apps. Det er naturligvis nyttigt at kunne sende billeder til sociale medier eller lagringstjenester på nettet. Men det kræver Wi-Fi-dækning, så det er stadig ikke lige så let som med mobilkameraet.

Med tanke på de ting, S800c kæmper imod, så er billedkvaliteten god. Den er klart bedre end med selv de bedste kameramobiler, specielt når belysningen er dårlig. Dermed ikke sagt, at den er specielt god, og man må fortsat være forberedt på en hel del støj eller udtværede detaljer. Sammenlignet med kompaktkameraer bliver man nødt til at gå til modeller til den halve pris for at finde noget tilsvarende. Farvegengivelsen er god, og eksponeringerne ofte okay, selv om det til tider har fokusproblemer.

Konklusion
Coolpix S800c er et okay kompaktkamera, hvor Nikon har smidt en Android-løsning på, til en så lav pris som muligt. Det betyder desværre, at det føles fremtvunget, og mange af de fordele, det kunne have medført, savnes. I stedet for at være spændende og interessant bliver det mere og mere irriterende, jo flere ting man opdager, at man ikke kan. Og selv om det er lykkedes at holde prisen nede, er det fortsat et ganske dyrt stykke legetøj, når du kan få et tilsvarende Nikon S6300 uden Android til den halve pris.

Lyd & Billede mener

Android Forholdsvis rimelig pris Dårlig batteritid Langsomt Dårlig integration

Også i denne test:

2 kompaktkameraer med Android

Samsung Galaxy Camera EK-GC100

Luksusvalget

Et gennemsnitligt kompaktkamera sammensmeltet med en moderne smartphone.

Ny Android Udmærket skærm Den gadget-gales drøm
Dyrt Gennemsnitlig billedkvalitet Stort og tungt
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rejsevenligt og kompakt

Ekstrem skarphed i et handy format

Kameraet der aldrig går af mode

Længe ventet opgradering

Kompakt og kompetent telezoom

Større instant-billeder

Flyvende dobbeltdækker

Kamera med kunstig intelligens

Giver baghjul til konkurrenterne

Full-frame kamera på budget

Fænomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromis

Lyd & Billede
Scroll to Top