data-srcset
Nikon D5500

Praktisk amatørkamera

Nikon D5500 er et af de bedste spejlreflekskameraer til amatører.

Høj billedkvalitet og forbedret brugervenlighed med touch-skærm gør Nikon-kameraet til et godt valg for amatører, der også vil have et godt videokamera.
Ikke det hurtigste kamera i klassen.
Bedste priser

Meget forsigtigt har Nikon taget deres bedste amatørkamera og pudset lidt på designet for at gøre det mere attraktivt for køberne. Der er ikke lavet nogen revolutionære ændringer på Nikon D5500, og billedkvalitet og ydelse er nærmest ikke forbedret i forhold til forgængeren. Men brugervenligheden er lidt bedre.

Resultatet er et spejlreflekskamera, der er lidt mindre og lettere end normalt, med vrid- og vipbar touch-skærm, som gør det nemmere at bruge, og Wi-Fi for trådløs kobling til smartphone. Og fjernstyring af kameraet. Nikon har givet den skarpe touch-skærm pegefokus og udløser, så man kan fokusere på et bestemt punkt på skærmen og tage et billede med blot en let berøring.

Sammen med bl.a. en flad billedprofil på video-optagelser for dem, der selv vil lave deres billedjusteringer, er det omtrent hele historien om D5500. Under skallen er der ikke foretaget de store ændringer i forhold til D5300, som stadig sælges, men til en lavere pris.

En skudhastighed på 5 billeder i sekundet, 39 punkts autofokus, mikrofonindgang, 1080p 50 fps HD-video med råfiler fra HDMI-udgangen og den samme 24 megapixel billedsensor med Nikons Expeed 4 processor, Det er, hvad der sidder i D5500. Det eneste, der mangler fra D5300, er GPS-logging.

Touch-skærm er noget, man enten bruger meget eller aldrig. Personligt synes jeg, at det er praktisk at kunne ændre indstillinger med pegefingeren, fordi det går hurtigt og er overskueligt. Det kan man ikke på D5300.

Nu er der også en sensor ved siden af søgeren, som slukker skærmen, når man kigger i søgeren. Ikke nødvendigvis fordi man har brug for at spare på strømmen. Kameraet har nemlig en langt bedre batterilevetid med 820 eksponeringer mod D5300’s 600 eksponeringer.

D5500_BK_18_55_LCD_1
Endelig et Nikon-kamera med touch-skærm, hvilket forbedrer brugervenligheden.

annonce

Billedkvalitet
Nikon siger, at den 24 megapixel billedsensor, der sidder i D5500, ikke er identisk med den, vi testede i D5300, men i praksis er der nærmest ingen synlig forskel på billedkvaliteten. Der er heller ikke noget lavpasfilter foran sensoren her, hvilket giver lidt finere detaljer.

annonce

Billeddynamikken er som forventet fremragende med meget høj detaljeskarphed og rigtig god, mættet farvegengivelse – så længe man ikke bruger en forkert billedprofil på stillbillederne. Indtil videre ingen forbedringer at spore. Men på billedstøj kan det se ud, som om Nikon har lavet nogle små forbedringer. Billedstøjen, som før var synlig ved ISO 3200, er bedre dæmpet, uden at det går ud over detaljeskarpheden, og billederne er fuldt brugbare ved ISO 6400. Men man skal stadig anvende ISO 12.800 og 25.600 med forsigtighed.

Videokvaliteten er heller ikke værst med god skarphed og lav billedstøj. Det medfølgende Nikkor DX 15-55 mm VR II objektiv har stillegående autofokus og er et godt valg sammen med D5500. Som også, mod et pristillæg, kan fås med et 18-140 mm med endnu mere zoom.

I brug
Forbedringerne er små på Nikon D5500, som dog endelig har fået touch-skærm – og klassens bedste batterilevetid. Billedkvaliteten er fuldt på højde med de bedste i klassen, men kameraet er ikke lige så hurtigt som tilsvarende – kompakte – kameraer fra Sony eller Olympus.

Men Nikon-kameraet er stadig et af de bedste spejlreflekser, som fotointeresserede amatører kan købe i dag. Bare ikke til action, som kræver høj skudtakt og hurtig følgefokus.

annonce

Fakta

 • Type: 24 MP spejlreflekskamera med APS-C billedsensor
 • Optik: Nikkor DX 18-55 mm f/3.5-5.6 VR II
 • Skærm: 8 cm LCD, 1 mio. billedpunkter
 • Højdepunkter: Wi-Fi, 5 fps, vridbar touch-skærm, 14 bit råformat, flad videoprofil

Pris

6995 ,-

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

1
Leave a Reply

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of

  Alternativer til Nikon D5500

   data-srcset

  Nikons bedste allround-spejlrefleks

  Man behøver ikke at være traditionalist for at sætte pris på funktionerne i Nikons nye fuldblods spejlreflekskamera.

  (Foto: Canon)

  Canons billigste full-frame spejlrefleks er fuld af kompromiser, men lykkes med det vigtigste.

  (Foto: Nikon)

  Et kamera, der er godt til alting, er utopi, men Nikon D850 kommer meget tæt på.

  Vejrtætnet kamerahus med store indstillingshjul, som man kan betjene med handsker på.

  Pentax beviser, at man ikke har brug for et spejlreflekskamera fra Canon eller Nikon for at få fantastiske billeder.

  (Foto: Nikon)

  Nikon viser, at det kan betale sig at blive ved med det, man er bedst til.

  Foto: Canon

  Canon har gjort det lettere at få flotte billeder med et kamera, der ikke skuffer.

  (Foto: Producent)

  Har du brug for 20x zoom og skarp 4K-video? Så har Panasonic det kamera, du leder efter.

  (Foto: Producent)

  Canons hurtigste kamera passer til krævende brug og kræsne actionfotografer som hånd i handske.

  (Foto: Producent)

  Dette kamera er bestemt ikke for alle, men dem, der har brug for sådan et, vil sætte pris på egenskaberne.

  (Foto: Producent)

  For mærketro entusiaster med en tyk tegnebog og høje krav til billedkvaliteten er det svært at gå galt i byen med Canon EOS 80D.

   data-srcset

  Hvis du vil have spejlrefleks, findes der et godt alternativ til Canon og Nikon.

   data-srcset

  Her er kameraet, der mere end fordobler opløsningen, når du har brug for det.