Search
Generic filters

: Nikon D5500

Praktisk amatørkamera

Nikon D5500 er et af de bedste spejlreflekskameraer til amatører.

Lyd & Billede mener

Høj billedkvalitet og forbedret brugervenlighed med touch-skærm gør Nikon-kameraet til et godt valg for amatører, der også vil have et godt videokamera.
Ikke det hurtigste kamera i klassen.
 • Type: 24 MP spejlreflekskamera med APS-C billedsensor
 • Optik: Nikkor DX 18-55 mm f/3.5-5.6 VR II
 • Skærm: 8 cm LCD, 1 mio. billedpunkter
 • Højdepunkter: Wi-Fi, 5 fps, vridbar touch-skærm, 14 bit råformat, flad videoprofil
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 6995 kr

Meget forsigtigt har Nikon taget deres bedste amatørkamera og pudset lidt på designet for at gøre det mere attraktivt for køberne. Der er ikke lavet nogen revolutionære ændringer på Nikon D5500, og billedkvalitet og ydelse er nærmest ikke forbedret i forhold til forgængeren. Men brugervenligheden er lidt bedre.

Resultatet er et spejlreflekskamera, der er lidt mindre og lettere end normalt, med vrid- og vipbar touch-skærm, som gør det nemmere at bruge, og Wi-Fi for trådløs kobling til smartphone. Og fjernstyring af kameraet. Nikon har givet den skarpe touch-skærm pegefokus og udløser, så man kan fokusere på et bestemt punkt på skærmen og tage et billede med blot en let berøring.

Sammen med bl.a. en flad billedprofil på video-optagelser for dem, der selv vil lave deres billedjusteringer, er det omtrent hele historien om D5500. Under skallen er der ikke foretaget de store ændringer i forhold til D5300, som stadig sælges, men til en lavere pris.

En skudhastighed på 5 billeder i sekundet, 39 punkts autofokus, mikrofonindgang, 1080p 50 fps HD-video med råfiler fra HDMI-udgangen og den samme 24 megapixel billedsensor med Nikons Expeed 4 processor, Det er, hvad der sidder i D5500. Det eneste, der mangler fra D5300, er GPS-logging.

Touch-skærm er noget, man enten bruger meget eller aldrig. Personligt synes jeg, at det er praktisk at kunne ændre indstillinger med pegefingeren, fordi det går hurtigt og er overskueligt. Det kan man ikke på D5300.

Nu er der også en sensor ved siden af søgeren, som slukker skærmen, når man kigger i søgeren. Ikke nødvendigvis fordi man har brug for at spare på strømmen. Kameraet har nemlig en langt bedre batterilevetid med 820 eksponeringer mod D5300’s 600 eksponeringer.

D5500_BK_18_55_LCD_1
Endelig et Nikon-kamera med touch-skærm, hvilket forbedrer brugervenligheden.

Billedkvalitet
Nikon siger, at den 24 megapixel billedsensor, der sidder i D5500, ikke er identisk med den, vi testede i D5300, men i praksis er der nærmest ingen synlig forskel på billedkvaliteten. Der er heller ikke noget lavpasfilter foran sensoren her, hvilket giver lidt finere detaljer.

Billeddynamikken er som forventet fremragende med meget høj detaljeskarphed og rigtig god, mættet farvegengivelse – så længe man ikke bruger en forkert billedprofil på stillbillederne. Indtil videre ingen forbedringer at spore. Men på billedstøj kan det se ud, som om Nikon har lavet nogle små forbedringer. Billedstøjen, som før var synlig ved ISO 3200, er bedre dæmpet, uden at det går ud over detaljeskarpheden, og billederne er fuldt brugbare ved ISO 6400. Men man skal stadig anvende ISO 12.800 og 25.600 med forsigtighed.

Videokvaliteten er heller ikke værst med god skarphed og lav billedstøj. Det medfølgende Nikkor DX 15-55 mm VR II objektiv har stillegående autofokus og er et godt valg sammen med D5500. Som også, mod et pristillæg, kan fås med et 18-140 mm med endnu mere zoom.

I brug
Forbedringerne er små på Nikon D5500, som dog endelig har fået touch-skærm – og klassens bedste batterilevetid. Billedkvaliteten er fuldt på højde med de bedste i klassen, men kameraet er ikke lige så hurtigt som tilsvarende – kompakte – kameraer fra Sony eller Olympus.

Men Nikon-kameraet er stadig et af de bedste spejlreflekser, som fotointeresserede amatører kan købe i dag. Bare ikke til action, som kræver høj skudtakt og hurtig følgefokus.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  Citation Tower beviser, at convenience-lyd ikke behøver at være små, diskrete bordhøjttalere med store kompromiser.
  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Vejl.pris 8500 kr Skyder som et systemkamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.