Search
Generic filters

Årets bedste 2011: Kameraer

 itemprop
Årets bedste 2011: Kameraer

Årets anbefalede kameraer

Man behøver ikke at være professionel fotograf med ubegrænset budget for at få fine billeder.

At vælge kamera handler om at vælge det rigtige værktøj til jobbet. Således er det for den professionelle, men sjældent for den glade amatør, som gerne vælger et lille kompaktkamera til opgaven.

Så bliver billedkvaliteten bedre end fra mobilkameraet, men vores erfaring viser, at der er stor forskel på billedkvaliteten, og de kreative muligheder, et lille kamera giver dig. Undtagelserne findes selvfølgelig, og som så ofte før handler det om pris. De billigste kameraer har flest begrænsninger og dårligst billedkvalitet.

Spar ikke på kvaliteten
Derfor anbefaler vi som regel kameraer fra ca. 1.500 kr. og opefter. Så får man kort og godt bedre kvalitet for pengene. Billederne bliver bedre, og man sidder tilbage med et smil på læben, når man ser, hvor fine forstørrelser det er muligt at få med et kompaktkamera.

Dyrere er ikke nødvendigvis bedre
De lidt dyrere kameraer leverer ikke nødvendigvis bedre billedkvalitet, i hvert fald ikke når man ser på kameraer med meget zoom, for eksempel 12-16 x zoom, for da falder den optiske kvalitet mærkbart. Man betaler ekstra for mere zoom og flere funktioner, men opnår sjælden bedre billedkvalitet i processen.

Professionelt og lille
Der findes en kompaktkamera-type til de professionelle, som kendetegnes ved at de kan tage billeder som råfiler til bearbejdning i billedredigeringsprogrammer, og billedsensoren har en større overflade end på et almindeligt kompaktkamera. Læg hertil en dyr optik med bedre linseelementer, og man kan regne med en billedkvalitet i en klasse for sig, hvad kompaktkameraer angår.

Hybridkameraer
En ny kameratype kaldet hybridkameraer eller kompakte systemkameraer er i færd med at rodfæste sig i markedet. De kendetegnes ved, at kameraet og objektiverne er meget mindre end spejlreflekskameraer med tilhørende optik, og har udskiftelig optik og et funktionsniveau, som minder mere om spejlrefleks end kompaktkameraer. Med undtagelse af Canon har de fleste producenter sådanne kameraer, som ofte giver billedkvalitet og har funktioner fuldt på højde med dyrere spejlreflekskameraer. Men med den åbenbare fordel, at de er meget mindre, lettere og mere praktiske at have med sig.

Spejlrefleks
Det traditionelle spejlreflekskamera er ofte foretrukket af dem, der vil have bedst mulige billedkvalitet og muligheden for udskiftelig optik. Formen er bestemt af spejlet og søgeren i kameraerne og har ikke ændret sig meget i 40 år. Mange føler sig bedre tilpas med et spejlreflekskamera, fordi de gerne har plads til store håndgreb, knapper og rat. Og dermed giver fotografen bedre brugervenlighed end mindre kameraer gør. Hvis man synes, at et spejlreflekskamera er stort og kluntet, kan et hybridkamera være et godt kompromis. Da får man stort set de samme funktioner og billedkvaliteten i et mindre og lettere kamera til samme pris.

annonce
annonce

Produkter i testen

 data-srcset

Canon IXUS 230HS

Pris: 1599 kr Annonce
 data-srcset

Panasonic Lumix DMC-FT3

Pris: 2590 kr Annonce
 data-srcset

Fujifilm X10

Pris: 3999 kr Annonce
 data-srcset

Olympus PEN P-PL3

Pris: 4699 kr Annonce
 data-srcset

Canon EOS 600D

Pris: 4889 kr Annonce

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Årets bedste 2011: Kameraer

   data-srcset

  Det vildeste Nikon-kamera

  Nikon har opgraderet deres flagskib der, hvor der er mest brug for det, og ladet resten være. Klogt.

   data-srcset

  Fuji indtager tronen igen

  Fujifilm X-T4 adresserer næsten alle forgængerens svagheder og scorer topkarakter.

   data-srcset

  Det bedste spejlrefleks

  Der er måske aldrig lavet et bedre spejlreflekskamera end Canons nye flagskib.

   data-srcset

  Se mere med sort-hvid

  Før farvefilm fandtes der kun sort-hvid. Her er det digitale kamera, der ikke tager farvebilleder.

   data-srcset

  Nikons bedste allround-spejlrefleks

  Man behøver ikke at være traditionalist for at sætte pris på funktionerne i Nikons nye fuldblods spejlreflekskamera.

   data-srcset

  Superbt allround-kamera

  Med det vellykkede Z50 viser Nikon, hvorfor alle ikke har brug for et professionelt kamera.

   data-srcset

  Klassisk professionelt kamera

  Lad dig ikke narre af det klassiske retro-­design – Fujifilm X-Pro3 er et topsejt kamera.