TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

test: Sony HT-ST5000

Rigtig god lyd

Med et mere eksklusivt udseende og en nydeligt afstemt lydgengivelse er det svært ikke at forelske sig i Sony HT-ST5000.

Af / 10/11/2017 - 16:14
Sony HT-ST5000

Lyd & Billede mener

  • Herlig tung vægt og aluminium-finish følges op af glimrende lydkvalitet. Sony rammer plet i næsten alle discipliner.
  • Soundbaren understøtter ikke trådløse baghøjttalere, og prisen er heftig.

Hvor de to soundbars fra LG og Samsung har en overflade med meget plast, er det aluminium, der dominerer på Sony HT-ST5000, hvis lækre udseende giver et godt kvalitetsindtryk. Center- og surround-højttalerne har hver sin diskant uden på mellemtonen for en mere dynamisk gengivelse af hele toneområdet. Atmos-kanalerne på toppen er vinklet skråt op mod loftet for at give en bedre effekt af lyd fra himlen, end hvis de pegede lige op.

Subwooferen er også stor og tung nok til, at man får høje forventninger til basgengivelsen.

Opsætning og brugervenlighed

Tilslutning til det trådløse netværk sker via skærmmenuen på tv’et. Lidt mere besværligt end at gøre det direkte fra mobilen, men det fungerer godt og stabilt.

Ligesom LG SJ9 understøtter Sonys soundbar ikke trådløse baghøjttalere, så nogen særlige udbygningsmuligheder har du ikke, bortset fra at HT-ST5000 kan indgå i en multirumsopsætning med andre, kompatible Sony-produkter.

Ellers er brugervenligheden fin, og fjernbetjeningen giver mange muligheder. Det er dog lidt mærkeligt, at man ikke kan vælge imellem forskellige lydindstillinger, når man streamer musik via Chromecast, så man må tage det, man får. I øvrigt understøtter Sony flere streaming-tjenester, bl.a. Tidal, som LG ikke gør.

Annonce

Lydkvalitet

Musik med Atmos-surround lyder rigtig godt; husk at vælge lydindstillingen 3D Surround Sound for at få den største Atmos-effekt. Trondheimsolisternes Reflections gengives med grove strygere med et sejt attack, der samtidig har en naturlig fylde i klangen. Der er godt med rum omkring dem, og Sony giver et større indtryk af lyd i højden. Det er, som om vores lytterum pludselig har fået fem meter til loftet!

Strygerne er pågående, uden at det lyder skarpt. Rigtig godt. Subwooferen følger også meget bedre med end LG’s, så kontrabasserne lyder mægtigt og attackeret, samtidig med at de er godt integreret med resten af orkesteret.

Sony HT ST5000 22933
Foto: Sony

Lyden er kraftig, og man kan skrue godt op, før soundbaren får åndenød. Omtrent på højde med Samsung. Det er også rart, når man spiller musik i stereo, som lyder tilpas godt til, at man ikke behøver noget hi-fi-anlæg ved siden af.

Atmos-sporet på filmen Mad Max: Fury Road gengives overbevisende, og stemmen i åbningssekvensen cirkulerer fint i rummet. Ligesom LG formår Sony ikke at gengive bagkanalerne helt så overbevisende som Samsungs separate baghøjttalere, men af en enkelt soundbar at være imponerer Sony stort.

Konklusion

Sony HT-ST5000 udstråler byggekvalitet, både hvad angår vægt og overflade i aluminium. Den er nem i brug, og – vigtigst af alt – den lyder rigtig godt. Lyden er naturtro, samtidig med at der er flot dynamik og god opløsning opad. Både film og musik imponerer.

Der mangler kompatibilitet med separate trådløse baghøjttalere, så her har Sony en ulempe i forhold til Samsung HW-K960. Bortset fra det har Sony gjort alt rigtigt med deres soundbar. Hvis man altså ser bort fra den høje pris.

Også i denne test:

LG SJ9

Ganske underholdende

LG SJ9 er en soundbar med god brugervenlighed, et lækkert udseende – og helt fin lyd.

Måske er den flotteste soundbar at se på, og brugervenligheden er god. Illusionen af lyd fra oven er okay.
Lyden mangler lidt dynamik og attack, og subwooferen har en smule forsinkelse, så man kan høre, hvor den står. Understøtter ikke trådløse baghøjttalere.
Læs hele testen

Samsung HW-K960

Stadig kongen af soundbars

Jo mere konkurrence Samsung får, jo mere understreger de, at det med soundbars er noget, de virkelig kan. HW-K960 er klart bedst.

Lyden fra HW-K960 er noget af det bedste, man kan få fra en soundbar. Den lyder naturligt, åbent og fuld af dynamik. Baghøjttalere bidrager til ægte hjemmebiograf.
Vi kan ikke komme på noget særligt.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *