BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% BARE DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

test : LG SJ9

Ganske underholdende

LG SJ9 er en soundbar med god brugervenlighed, et lækkert udseende – og helt fin lyd.

Lyd & Billede mener

Måske er den flotteste soundbar at se på, og brugervenligheden er god. Illusionen af lyd fra oven er okay.
Lyden mangler lidt dynamik og attack, og subwooferen har en smule forsinkelse, så man kan høre, hvor den står. Understøtter ikke trådløse baghøjttalere.
Atmos: 5.1.2 HDMI: 1 x ind, 1 x ud (ARC) Digital ind: Optisk Trådløst: Bluetooth 4.0 (SBC), Wi-Fi: Spotify, Napster, Deezer, TuneIn Analog ind: 3,5 mm minijack Subwoofer: Trådløs Mål: 120 x 5,8 x 14,5 cm Finish: Grå Andet: Multirum (Chromecast, Music Flow) Web: lg.com

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 9699 kr

LG SJ9 er en lækker afrundet soundbar, som til forveksling ligner den, der følger med deres papirtynde Wallpaper OLED-tv. Men hvor tv’ets soundbar elegant hejser to højttalere op, når den aktiveres, er højttalerne på toppen indfældet i soundbaren på SJ9. Det er Atmos-kanalerne, som sender lyd op i loftet og giver “lyd fra himlen”.

SJ9 har lige netop de nødvendige ind- og udgange med en hver af HDMI, optisk digital og 3,5 mm analog ind. HDMI-udgangen understøtter lydretur fra tv’et, så man kun behøver det ene kabel mellem de to. Den giver også Atmos-lyd på relevante titler på Netflix.

(Foto: Producent)

Opsætning og brugervenlighed

Soundbaren sluttes let til netværket via app’en Music Flow, og så er det bare at streame musik til den indbyggede Chromecast-modtager. Flere enheder kan parres i en trådløs multirumsopsætning.

Af en eller anden grund kunne vi ikke streame fra Tidal, selv om Chromecast officielt understøtter det. Spotify, Deezer og TuneIn internetradio gik derimod problemfrit.

Ellers er lydplanken nem i brug. Når du ikke skal streame til den, bruger du bare den lille fjernbetjening til at afspille lyd fra tv, Blu-ray, eller hvad det nu måtte være. Vær opmærksom på, at indgangsvælgeren hedder F (for Function).

(Foto: Producent)

Lydkvalitet

Film med Atmos-lydspor giver et rimeligt indtryk af lyd fra oven. I åbningssekvensen på Mad Max: Fury Road breder Max’ stemme sig over hele rummet, og en pigestemme svirrer omkring os. Der er dog ikke så meget lyd bagfra, og SJ9 kan slet ikke konkurrere med separate baghøjttalere.

Max’ stemme lyder fyldigt i den nedre mellemtone, hvilket giver et pænt stort indtryk. Opad i stemmeregisteret lyder det derimod lidt fladt og uldent, og subwooferen kunne godt runge endnu bedre i bunden. Men skru den op til 4, og det er okay.

Det er primært musik, der afslører svaghederne. For det første hænger subwooferen lidt bagefter. Ikke alene er den småslap, der er også en tidsforskydning mellem den og soundbaren. Det gør, at man hele tiden hører, hvor subwooferen er placeret. Hvis den står for langt fra soundbaren, lyder det mærkeligt.

Brug lydindstillingen Movie, også til musik i surround, for at få den bedste surround-effekt. Trondheimsolisternes Reflections giver i så fald et rimelig rumligt indtryk, og celloerne har god fylde. Der er ikke helt luft nok i violinerne; dertil mangler der noget opløsning i diskanten. Kontrabasserne lyder lidt svulstigt og har basområdet adskilt fra de sprøde anslag på strengene pga. af det nævnte problem med subwooferen.

(Foto: Producent)

Konklusion

LG SJ9 er en soundbar, som er let at installere og let at bruge. Den mangler nogle musiktjenester, f.eks. Tidal, og lydmæssigt er den ikke mere end okay. Her er den småslappe subwoofer den største synder.

Køb den, hvis du har et LG OLED-tv og absolut vil have Atmos-lyd fra Netflix. Den vil løfte lyden (også rent fysisk), men samtidig er det let at finde andre soundbars. der lyder bedre.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Sony HT-ST5000 - Rigtig god lyd
  Med et mere eksklusivt udseende og en nydeligt afstemt lydgengivelse er det svært ikke at forelske sig i Sony HT-ST5000.
  Samsung HW-K960 - Stadig kongen af soundbars
  Jo mere konkurrence Samsung får, jo mere understreger de, at det med soundbars er noget, de virkelig kan. HW-K960 er klart bedst.

  Læs også

  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.