Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

test: LG SJ9

Ganske underholdende

LG SJ9 er en soundbar med god brugervenlighed, et lækkert udseende – og helt fin lyd.

Skrevet af / 10/11/2017 - 16:14
LG SJ9
Geir Gråbein Nordby

LG SJ9 er en lækker afrundet soundbar, som til forveksling ligner den, der følger med deres papirtynde Wallpaper OLED-tv. Men hvor tv’ets soundbar elegant hejser to højttalere op, når den aktiveres, er højttalerne på toppen indfældet i soundbaren på SJ9. Det er Atmos-kanalerne, som sender lyd op i loftet og giver “lyd fra himlen”.

SJ9 har lige netop de nødvendige ind- og udgange med en hver af HDMI, optisk digital og 3,5 mm analog ind. HDMI-udgangen understøtter lydretur fra tv’et, så man kun behøver det ene kabel mellem de to. Den giver også Atmos-lyd på relevante titler på Netflix.

(Foto: Producent)

Opsætning og brugervenlighed

Soundbaren sluttes let til netværket via app’en Music Flow, og så er det bare at streame musik til den indbyggede Chromecast-modtager. Flere enheder kan parres i en trådløs multirumsopsætning.

Af en eller anden grund kunne vi ikke streame fra Tidal, selv om Chromecast officielt understøtter det. Spotify, Deezer og TuneIn internetradio gik derimod problemfrit.

Ellers er lydplanken nem i brug. Når du ikke skal streame til den, bruger du bare den lille fjernbetjening til at afspille lyd fra tv, Blu-ray, eller hvad det nu måtte være. Vær opmærksom på, at indgangsvælgeren hedder F (for Function).

(Foto: Producent)

Lydkvalitet

Film med Atmos-lydspor giver et rimeligt indtryk af lyd fra oven. I åbningssekvensen på Mad Max: Fury Road breder Max’ stemme sig over hele rummet, og en pigestemme svirrer omkring os. Der er dog ikke så meget lyd bagfra, og SJ9 kan slet ikke konkurrere med separate baghøjttalere.

Max’ stemme lyder fyldigt i den nedre mellemtone, hvilket giver et pænt stort indtryk. Opad i stemmeregisteret lyder det derimod lidt fladt og uldent, og subwooferen kunne godt runge endnu bedre i bunden. Men skru den op til 4, og det er okay.

Det er primært musik, der afslører svaghederne. For det første hænger subwooferen lidt bagefter. Ikke alene er den småslap, der er også en tidsforskydning mellem den og soundbaren. Det gør, at man hele tiden hører, hvor subwooferen er placeret. Hvis den står for langt fra soundbaren, lyder det mærkeligt.

Brug lydindstillingen Movie, også til musik i surround, for at få den bedste surround-effekt. Trondheimsolisternes Reflections giver i så fald et rimelig rumligt indtryk, og celloerne har god fylde. Der er ikke helt luft nok i violinerne; dertil mangler der noget opløsning i diskanten. Kontrabasserne lyder lidt svulstigt og har basområdet adskilt fra de sprøde anslag på strengene pga. af det nævnte problem med subwooferen.

(Foto: Producent)

Konklusion

LG SJ9 er en soundbar, som er let at installere og let at bruge. Den mangler nogle musiktjenester, f.eks. Tidal, og lydmæssigt er den ikke mere end okay. Her er den småslappe subwoofer den største synder.

Køb den, hvis du har et LG OLED-tv og absolut vil have Atmos-lyd fra Netflix. Den vil løfte lyden (også rent fysisk), men samtidig er det let at finde andre soundbars. der lyder bedre.

Lyd & Billede mener

Måske er den flotteste soundbar at se på, og brugervenligheden er god. Illusionen af lyd fra oven er okay. Lyden mangler lidt dynamik og attack, og subwooferen har en smule forsinkelse, så man kan høre, hvor den står. Understøtter ikke trådløse baghøjttalere.

Også i denne test:

3 soundbars med Dolby Atmos

Sony HT-ST5000

Rigtig god lyd

Med et mere eksklusivt udseende og en nydeligt afstemt lydgengivelse er det svært ikke at forelske sig i Sony HT-ST5000.

Herlig tung vægt og aluminium-finish følges op af glimrende lydkvalitet. Sony rammer plet i næsten alle discipliner.
Soundbaren understøtter ikke trådløse baghøjttalere, og prisen er heftig.
Læs hele testen

Samsung HW-K960

Stadig kongen af soundbars

Jo mere konkurrence Samsung får, jo mere understreger de, at det med soundbars er noget, de virkelig kan. HW-K960 er klart bedst.

Lyden fra HW-K960 er noget af det bedste, man kan få fra en soundbar. Den lyder naturligt, åbent og fuld af dynamik. Baghøjttalere bidrager til ægte hjemmebiograf.
Vi kan ikke komme på noget særligt.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lyd & Billede
Scroll to Top