Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Test: Samsung HW-K960

Stadig kongen af soundbars

Jo mere konkurrence Samsung får, jo mere understreger de, at det med soundbars er noget, de virkelig kan. HW-K960 er klart bedst.

Skrevet af / 10/11/2017 - 16:14
Samsung HW-K960
Geir Gråbein Nordby

Samsungs soundbar har hele 11 højttaler-enheder, hver med sin egen forstærker. To Atmos-kanaler på toppen af HW-K960 peger op mod loftet, hvorfra lyden reflekteres tilbage på lytteren og skaber et indtryk af højde.

Men hvor både LG SJ9 og Sony HT-ST5000 skaber surround-effekten fra selve soundbaren, bruger Samsung et par dedikerede trådløse baghøjttalere. Ægte surround-sound, med andre ord! Også de har indbyggede Atmos-kanaler. Og så har Samsung endelig fået understøttelse af DTS og DTS:X i alle kanaler.

Anlægget kan indgå i et trådløst Samsung multirumssystem, og du kan streame fra Spotify, Tidal, Apple Music og meget mere via den brugervenlige app Samsung Multiroom.

(Foto: Producent)

Opsætning og brugervenlighed

Trådløs sammenkobling med både subwoofer og baghøjttalere sker automatisk, når du tænder for enheden. Soundbaren er nem i brug, fjernbetjeningen er enkel at forholde sig til, og et overskuelig display på soundbaren gør, at man har god kontrol.

Lydkvalitet

Trondheimsolisternes Atmos-udgivelse Reflections får en fantastisk holografi. De integrerede Atmos-kanaler fungerer fremragende og giver et realistisk indtryk af, at der kommer lyd ovenfra. Langt bedre end LG SJ9 og på højde med Sony HT-ST5000. Derudover har Samsung et es oppe i ærmet i form af baghøjttalere og formår at trække os længere ind i lydbilledet. Samsung omslutter os helt og kan faktisk erstatte et rimelig godt surround-anlæg af løse komponenter.

Lydmæssigt har den godt fat i det kraftige attack fra strygersektionen, med grumme kontrabasser, der ligger og ulmer i bunden og danner fundament i lydbilledet. Subwooferen er lidt af en kraftkarl i betragtning af, hvad vi har med at gøre. Hvis du slutter en ordentlig hjemmebio-sub til, så får Samsung selvfølgelig tæsk. Men den følger fint med, giver en naturlig klang til bas-instrumenter og integreres rigtig godt i lydbilledet.

(Foto: Producent)

Det samme gælder for musik i stereo. Rockbandet Morphine kommer godt ud, med et bredere lydbillede end soundbarens fysiske mål, med en klar og tydelig saxofon og helt uden pukler i den nedre mellemtone, som visse andre soundbars har en tendens til (I’m looking at you, LG …).

Film i surround lyder også mesterlig godt med et stort, luftigt og troværdigt lydbillede. Kanon!

(Foto: Producent)

Konklusion

Efter at vi har testet de fleste soundbars med Atmos på markedet, står Samsung HW-K960 klart bedst. Ikke kun fordi den har separate baghøjttalere, men også fordi den har en så klar og naturlig lydgengivelse kombineret med muskler nok til at fylde stuen med lyd. Den duer til både film og musik og er kort og godt et kup.

Selve lydkvaliteten er på niveau med Sony HT-ST5000, men sidstnævnte har ikke baghøjttalere og er heller ikke kompatibel med sådanne. Desuden er den væsentlig dyrere. Derfor løber Samsung – endnu en gang – af med sejren.

Lyd & Billede mener

Lyden fra HW-K960 er noget af det bedste, man kan få fra en soundbar. Den lyder naturligt, åbent og fuld af dynamik. Baghøjttalere bidrager til ægte hjemmebiograf. Vi kan ikke komme på noget særligt.

Også i denne test:

3 soundbars med Dolby Atmos

LG SJ9

Ganske underholdende

LG SJ9 er en soundbar med god brugervenlighed, et lækkert udseende – og helt fin lyd.

Måske er den flotteste soundbar at se på, og brugervenligheden er god. Illusionen af lyd fra oven er okay.
Lyden mangler lidt dynamik og attack, og subwooferen har en smule forsinkelse, så man kan høre, hvor den står. Understøtter ikke trådløse baghøjttalere.
Læs hele testen

Sony HT-ST5000

Rigtig god lyd

Med et mere eksklusivt udseende og en nydeligt afstemt lydgengivelse er det svært ikke at forelske sig i Sony HT-ST5000.

Herlig tung vægt og aluminium-finish følges op af glimrende lydkvalitet. Sony rammer plet i næsten alle discipliner.
Soundbaren understøtter ikke trådløse baghøjttalere, og prisen er heftig.
Læs hele testen

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Scroll to Top