Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

VW ID.4 GTX er her snart

Nu kan du snart bestille en Volkswagen ID.4 med firehjulstræk. Og måske opgraderet bilstereo?

Skrevet af / Opdateret: 26/04/2021 - 21:08 // Først publiceret: 21.04.21
VW ID.4 GTX er her snart

Volkswagens nye el-SUV ID.4 er for nylig kommet på vejene her i Norden, men de versioner, man hidtil har kunnet købe, har manglet noget, der er vigtigt for mange nordboere: Firehjulstræk. Det bliver der lavet om på nu, for i denne uge lanceres den opgraderede version ID.4 GTX.

Læs også Vi har set (og lyttet til) VW ID.4 De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!

GTX – nyt, sporty medlem af ID-familien

Det har længe været kendt, at Volkswagens el-SUV efterhånden ville komme med træk på alle fire hjul, og onsdag den 28. april viser Volkswagen den nye topmodel i serien – ID.4 GTX – frem for første gang.

Volkswagen er kendt for deres GTI- og GTE-modeller med sportsligt tilsnit, mens de mere sporty modeller i ID-familien nu får betegnelsen GTX. Det skal stå for elektrisk mobilitet på en ny og sporty måde, siger Volkswagen i en pressemeddelelse.

VW ID.4 GTX får (naturligt nok) en ekstra elmotor foran, som sammen med den bagi vil levere omkring 300 hestekræfter og 460 Nm drejningsmoment. Frontmotoren aktiveres på få millisekunder, når der er behov for mere vejgreb. Alternativt er firehjulstræk permanent aktiveret i kørselstilstanden Traction. Det er opsætning, der ligner den, som Audi Q4 e-tron quattro kommer med.

Desuden kan vi sandsynligvis forvente et mere sporty chassis. Nøjagtige specifikationer ventes ved lanceringen.

Det nye GTX-logo signalerer højere ydelse. (Foto: Volkswagen)

Mulighed for opgraderet lyd?

Det store spørgsmål set med Lyd & Billede-briller er selvfølgelig, om ID.4 GTX også kan fås med opgraderet infotainment-system og lydanlæg. Mens f.eks. Audi Q4 e-tron kan bestilles med et opgraderet Sonos-anlæg i kommende e-tron-modeller, har de, der køber ID.4 – i hvert fald indtil nu – måttet tage til takke med et relativt trist standard-lydanlæg.

Læs også Nu er den officiel: Sådan bliver Audi Q4 e-tron Audis nye elektriske SUV bliver den første bil med Sonos-lyd. Se lanceringsvideoen her!

Om ID.4 GTX rent faktisk får opgraderet lyd fra Dynaudio, Beats eller andre, er endnu ikke bekræftet. Vi får sandsynligvis mere at vide ved den officielle lancering på onsdag!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er VW's stationcar

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

Nu kan du bestille Polestar 4

Apple Car i 2028?

Nu kommer Teslas "folkevogn"

Porsche Macan bliver helt elektrisk

0
Scroll to Top