TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Samsung bekræfter: QD-OLED kommer til Norden – og nu kender vi prisen

Samsungs nye OLED-TV er lige rundt om hjørnet, og nu ved vi, hvor meget det kommer til at koste!

forfatter
Opdateret: 23/03/2022 - 09:40 // Først publiceret: 17.03.22

Samsungs QD-OLED-TV har allerede været meget omtalt, men indtil nu har Samsung ikke røbet meget om det potentielt banebrydende TV.

Nu tager den sydkoreanske producent endelig bladet fra munden: I en spritny pressemeddelelse bekræftes det, at OLED-TV’et faktisk eksisterer, og at det kommer til Norden om ikke så længe!

Opdatering den 23. marts: Samsung Nordic har nu annonceret prisen på 65 tommeren QE65S95B. Se prisen sidst i artiklen.

Læs også Samsungs nye QD-OLED-TV har endelig fået et navn Samsung er hemmelighedsfulde omkring deres kommende QD-OLED-TV, men nu har det fået et officielt navn!
Samsung Neo QLED scaled e1647259697766

Samsung OLED (S95B)

Det splinternye QD-OLED-TV skulle efter planen præsenteres på CES 2022 i Las Vegas lige efter nytår, men akkurat før tæppet gik op, blev TV’et taget af scenen. Siden da har det været meget omtalt af næsten alle undtagen Samsung.

QD-OLED er en splinterny billedteknologi i high-end-klassen, og det kan selvfølgelig tænkes, at Samsung ville undgå, at TV’et stjal glansen fra deres ellers righoldige TV-sortiment – deriblandt populære modelserier som The Frame og Neo QLED.

Samsung QD OLED 2
QD-OLED-teknologi fra Samsung Display. (Foto: Samsung)

Nu behøver vi dog ikke gøre os flere spekulationer, eftersom TV’et officielt er lanceret! I pressemeddelelsen omtales det godt nok blot som OLED, uden “QD” for Quantum Dots.

Pressemeddelelsen kan også fortælle, at Samsungs OLED-TV vil være udstyret med selskabets videoprocessor Neural Quantum Processor 4K, Tizen smart-TV og lydsystemet Object Tracking Sound. Her er også understøttelse af lydfunktioner som Q-Symphony og Dolby Atmos. Vi ved fra tidligere, at TV’et vil være udstyret med fire HDMI 2.1-indgange.

S95B bruger i øvrigt den samme Neural Quantum-billedprocessering som i Samsungs Neo QLED-flagskibsmodeller. Der nævnes også funktioner som OLED Brightness Booster og Perceptional Colour Mapping, som skulle give lysere, mere nøjagtige højlyseffekter og de mest realistiske farver.

Vi har allerede stiftet et tidligt bekendtskab med QD-OLED-teknologien gennem Sonys topmodel A95K, og det skal blive spændende at se, hvad Samsung kan udrette med denne teknologi – så snart vi får fingrene i et testeksemplar!

Læs også Årets TV-nyheder fra Samsung Samsung starter året med at introducere de splinternye MicroLED-, Neo QLED- og Lifestyle-TV’er – deriblandt en ny version af det populære The Frame!

Pris og tilgængelighed

Opdatering den 23. marts:

Samsung S95B introduceres i Norden i løbet af andet kvartal og bliver tilgængeligt i størrelserne 55 og 65 tommer.

Samsung Nordic har netop offentliggjort de nordiske priser for S95B eller rettere 65-tommeren QE65S95B. Det får en vejledende udsalgspris på 25.999 kroner.

Samsungs nye OLED kommer dermed til at koste det samme som virksomhedens bedste 4K Neo QLED-model for 2022, QE65QN95B. Prisen ser også ud til at blive lavere end Sonys topmodel A95K, som også anvender QD OLED-teknologi.

Prisen på 55-tommeren er endnu ikke officiel, men priserne på Samsungs amerikanske website indikerer omkring 18.500 kroner for QE55S95B (i USA er priserne opgivet til henholdsvis 2.200 og 3.000 dollars for 55 og 65 tommer, med forventet levering fra den 15. april).

Det skal blive spændende at teste de forskellige TV’er op imod hinanden!

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend