TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Samsung bekræfter: QD-OLED kommer til Norden – og nu kender vi prisen

Samsungs nye OLED-TV er lige rundt om hjørnet, og nu ved vi, hvor meget det kommer til at koste!

forfatter
Opdateret: 23/03/2022 - 09:40 // Først publiceret: 17.03.22

Samsungs QD-OLED-TV har allerede været meget omtalt, men indtil nu har Samsung ikke røbet meget om det potentielt banebrydende TV.

Nu tager den sydkoreanske producent endelig bladet fra munden: I en spritny pressemeddelelse bekræftes det, at OLED-TV’et faktisk eksisterer, og at det kommer til Norden om ikke så længe!

Opdatering den 23. marts: Samsung Nordic har nu annonceret prisen på 65 tommeren QE65S95B. Se prisen sidst i artiklen.

Læs også Samsungs nye QD-OLED-TV har endelig fået et navn Samsung er hemmelighedsfulde omkring deres kommende QD-OLED-TV, men nu har det fået et officielt navn!
Samsung Neo QLED scaled e1647259697766

Samsung OLED (S95B)

Det splinternye QD-OLED-TV skulle efter planen præsenteres på CES 2022 i Las Vegas lige efter nytår, men akkurat før tæppet gik op, blev TV’et taget af scenen. Siden da har det været meget omtalt af næsten alle undtagen Samsung.

QD-OLED er en splinterny billedteknologi i high-end-klassen, og det kan selvfølgelig tænkes, at Samsung ville undgå, at TV’et stjal glansen fra deres ellers righoldige TV-sortiment – deriblandt populære modelserier som The Frame og Neo QLED.

Samsung QD OLED 2
QD-OLED-teknologi fra Samsung Display. (Foto: Samsung)

Nu behøver vi dog ikke gøre os flere spekulationer, eftersom TV’et officielt er lanceret! I pressemeddelelsen omtales det godt nok blot som OLED, uden “QD” for Quantum Dots.

Pressemeddelelsen kan også fortælle, at Samsungs OLED-TV vil være udstyret med selskabets videoprocessor Neural Quantum Processor 4K, Tizen smart-TV og lydsystemet Object Tracking Sound. Her er også understøttelse af lydfunktioner som Q-Symphony og Dolby Atmos. Vi ved fra tidligere, at TV’et vil være udstyret med fire HDMI 2.1-indgange.

S95B bruger i øvrigt den samme Neural Quantum-billedprocessering som i Samsungs Neo QLED-flagskibsmodeller. Der nævnes også funktioner som OLED Brightness Booster og Perceptional Colour Mapping, som skulle give lysere, mere nøjagtige højlyseffekter og de mest realistiske farver.

Vi har allerede stiftet et tidligt bekendtskab med QD-OLED-teknologien gennem Sonys topmodel A95K, og det skal blive spændende at se, hvad Samsung kan udrette med denne teknologi – så snart vi får fingrene i et testeksemplar!

Læs også Årets TV-nyheder fra Samsung Samsung starter året med at introducere de splinternye MicroLED-, Neo QLED- og Lifestyle-TV’er – deriblandt en ny version af det populære The Frame!

Pris og tilgængelighed

Opdatering den 23. marts:

Samsung S95B introduceres i Norden i løbet af andet kvartal og bliver tilgængeligt i størrelserne 55 og 65 tommer.

Samsung Nordic har netop offentliggjort de nordiske priser for S95B eller rettere 65-tommeren QE65S95B. Det får en vejledende udsalgspris på 25.999 kroner.

Samsungs nye OLED kommer dermed til at koste det samme som virksomhedens bedste 4K Neo QLED-model for 2022, QE65QN95B. Prisen ser også ud til at blive lavere end Sonys topmodel A95K, som også anvender QD OLED-teknologi.

Prisen på 55-tommeren er endnu ikke officiel, men priserne på Samsungs amerikanske website indikerer omkring 18.500 kroner for QE55S95B (i USA er priserne opgivet til henholdsvis 2.200 og 3.000 dollars for 55 og 65 tommer, med forventet levering fra den 15. april).

Det skal blive spændende at teste de forskellige TV’er op imod hinanden!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Google lancerer ny version af Chromecast Denne nye gadget fra Google kan være en overkommelig og smart opgradering til dit gamle TV.
Knivskarp 8K OLED fra LG Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!
Nu kommer Allente til Android TV Giver bl.a. mulighed for at streame flow-TV og købe eller leje indhold.
Glimrende OLED-TV Med strålende billedkvalitet og krystalklar lyd direkte fra tv-skærmen, er Sony A80K et imponerende TV - meget tæt på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye soundbar B&O's hidtil sejeste soundbar understøtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og den er skræddersyet til LG's OLED fjernsynsmodeller.
Tjek lige de nye fjernsyn fra Philips Topmodellerne OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god billedkvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede