Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sonys QD-OLED kan blive billigere end frygtet

Kan det passe, at Sonys nye topmodel, A95K, har en startpris på "kun" 3.000 dollars?

Skrevet af / 16/02/2022 - 13:50
Sonys QD-OLED kan blive billigere end frygtet

QD-OLED er en af de største nyheder på TV-fronten i år, og Sony er blandt de første, der bruger teknologien i en officiel model. Den nye topmodel, A95K, er således et TV, der er høje forventninger til.

Men hvor meget skal det koste?

Sony har ikke afsløret nogen officielle priser endnu, men da vi taler om en flagskibsmodel i high-end-klassen, har man haft en antagelse om, at priserne vil blive høje – måske også uforholdsmæssigt høje grundet en splinterny panelteknologi. Det er ikke ualmindeligt, at ny teknik starter i det højere prisleje, før prisen falder med de billigere modelserier.

Læs også Smugkig på Sonys nye QD-OLED Vi har taget et første kig på Sonys nye QD-OLED-TV. Barberbladsskarpt er ikke ordet – og tjek lige betragtningsvinklen!

Anslåede priser på QD-OLED

Nu spekuleres der på, om de nye QD-OLED-modeller kan blive billigere end først antaget. Rygterne udspringer af Sonys hjemmeside i USA, hvor man kan forudbestille A95K. Hjemmesiden viser ikke konkrete priser endnu, men det afsløres, at hvert TV har en værdi på et bestemt antal bonuspoint – såkaldte Sony Reward Points. Og det er det, der har fået mange til at spekulere.

Pointsystemet giver normalt et point pr. dollar, man bruger, og pointene kan senere bruges på andre produkter. Et 55 tommer XR-55A95K vil ifølge hjemmesiden give 3000 point, mens 65-tommeren XR-A95K vil give 4.000 point. Hvis disse point kan konverteres direkte til dollars som normalt, taler vi om henholdsvis 3.000 og 4.000 dollars. Hvilket svarer til cirka 20.000 og 26.000 kroner med dagens valutakurser. Plus moms og told.

Det er fortsat et stort prisskilt, men ikke voldsomt for en model i high-end-klassen, hvis ydelsen viser sig at holde stik!

Sony har endnu ikke villet kommentere rygterne, så foreløbig skal vi nok tage de anslåede priser med et gran salt. Men hvis de viser sig at stemme, bliver Sony A95K bare en anelse dyrere, end hvad hvad dagens topmodel, A90J, kostede, da den blev lanceret i 2021.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

0
Lyd & Billede
Scroll to Top