TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Sonys QD-OLED kan blive billigere end frygtet

Kan det passe, at Sonys nye topmodel, A95K, har en startpris på "kun" 3.000 dollars?

forfatter
Publiceret 16/02/2022 - 13:50

QD-OLED er en af de største nyheder på TV-fronten i år, og Sony er blandt de første, der bruger teknologien i en officiel model. Den nye topmodel, A95K, er således et TV, der er høje forventninger til.

Men hvor meget skal det koste?

Sony har ikke afsløret nogen officielle priser endnu, men da vi taler om en flagskibsmodel i high-end-klassen, har man haft en antagelse om, at priserne vil blive høje – måske også uforholdsmæssigt høje grundet en splinterny panelteknologi. Det er ikke ualmindeligt, at ny teknik starter i det højere prisleje, før prisen falder med de billigere modelserier.

Læs også Smugkig på Sonys nye QD-OLED Vi har taget et første kig på Sonys nye QD-OLED-TV. Barberbladsskarpt er ikke ordet – og tjek lige betragtningsvinklen!
DSC 0813 scaled 1

Anslåede priser på QD-OLED

Nu spekuleres der på, om de nye QD-OLED-modeller kan blive billigere end først antaget. Rygterne udspringer af Sonys hjemmeside i USA, hvor man kan forudbestille A95K. Hjemmesiden viser ikke konkrete priser endnu, men det afsløres, at hvert TV har en værdi på et bestemt antal bonuspoint – såkaldte Sony Reward Points. Og det er det, der har fået mange til at spekulere.

Pointsystemet giver normalt et point pr. dollar, man bruger, og pointene kan senere bruges på andre produkter. Et 55 tommer XR-55A95K vil ifølge hjemmesiden give 3000 point, mens 65-tommeren XR-A95K vil give 4.000 point. Hvis disse point kan konverteres direkte til dollars som normalt, taler vi om henholdsvis 3.000 og 4.000 dollars. Hvilket svarer til cirka 20.000 og 26.000 kroner med dagens valutakurser. Plus moms og told.

Det er fortsat et stort prisskilt, men ikke voldsomt for en model i high-end-klassen, hvis ydelsen viser sig at holde stik!

Sony har endnu ikke villet kommentere rygterne, så foreløbig skal vi nok tage de anslåede priser med et gran salt. Men hvis de viser sig at stemme, bliver Sony A95K bare en anelse dyrere, end hvad hvad dagens topmodel, A90J, kostede, da den blev lanceret i 2021.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics bedste OLED-TV er tilbage i fuld vigør, og nu kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E giver en simpelthen strålende billedoplevelse.
Google lancerer ny version af Chromecast Denne nye gadget fra Google kan være en overkommelig og smart opgradering til dit gamle TV.
Knivskarp 8K OLED fra LG Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!
Nu kommer Allente til Android TV Giver bl.a. mulighed for at streame flow-TV og købe eller leje indhold.
Glimrende OLED-TV Med strålende billedkvalitet og krystalklar lyd direkte fra tv-skærmen, er Sony A80K et imponerende TV - meget tæt på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye soundbar B&O's hidtil sejeste soundbar understøtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og den er skræddersyet til LG's OLED fjernsynsmodeller.
Følg Lyd & Billede