TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Samsungs QD-OLED-TV kommer til at hedde QS95B

Samsung er hemmelighedsfulde omkring deres kommende QD-OLED-TV, men nu har det fået et officielt navn!

forfatter
Publiceret 14/03/2022 - 15:22

Samsungs “hemmelige” QD-OLED har været et af de mest omtalte TV’er siden CES-messen i januar, hvor det nærmere blev lækket end officielt lanceret. Og der er stadig meget stille omkring denne model fra Samsungs side. Nu er der dog kommet nye oplysninger om, hvad det skal hedde – i hvert fald på den anden side af Atlanten, ifølge Forbes.

Læs også Nyt Samsung-TV? Husk at læse det med småt! QLED, Neo QLED … ¿Qué sagde du? Vi hjælper dig med at afkode Samsungs TV-modelkoder.

Samsung QS95B i USA

Den amerikanske forhandler Value Electronics har nemlig publiceret en annonce, hvor de refererer til en kommende QD-OLED modelserie kaldet QS95B, nærmere bestemt Samsung QN55QS95B og QN65QS95B. Bemærk, at det er den amerikanske modelkode, mens den europæiske modelkode plejer at starte med “QE…”.

QS95B bliver altså tilgængelig i skærmstørrelserne 55 og 65 tommer – ligesom Sonys kommende QD-OLED A95K, der har samme billedpanel fra Samsung Display. Den model har vi allerede fået et smugkig på, og du kan læse om vores første indtryk her:

Læs også Smugkig på Sonys nye QD-OLED Vi har taget et første kig på Sonys nye QD-OLED-TV. Barberbladsskarpt er ikke ordet – og tjek lige betragtningsvinklen!
DSC 0813 scaled 1

Hvad så med Samsungs egen version? Jo, annoncen fra Value Electronics kan bl.a. fortælle, at QS95B understøtter HDMI 2.1 på alle fire indgange, og det får selvfølgelig Tizen Smart TV med stemmestyring. Den amerikanske version er også udstyret med en næstegenerations ATSC 3.0 TV-tuner.

Derudover kan vi sandsynligvis forvente nogle af de funktioner, som Samsung har lanceret på de øvrige 2022-modeller, såsom understøttelse af skærmfrekvenser op til 144 Hz, en opdateret spilmenu (Game Bar 2.0), trådløs Atmos surround-lyd til kompatible soundbars m.m.

samsung 65 qd display tv
Samsung QS95 QD-OLED. (Foto: Samsung)

Pris og tilgængelighed

Value Electronics har endnu ikke offentliggjort nogen officiel pris, men de tilbyder kunderne at skrive sig på venteliste. Det kan tyde på, at TV’et ikke er så langt væk, i hvert fald for det amerikanske marked.

Vi kan nok forvente mere håndgribelig info om dette TV for de nordiske landes vedkommende i løbet af foråret!

Hvad tænker du som læser? Er Samsungs QD-OLED en model, du er interesseret i? Hvordan tror du, det vil klare sig i sammenligning med LG’s, Sonys, Philips’ og Panasonics OLED-TV’er eller Samsungs egne QLED-modeller? Skriv gerne din mening i kommentarfeltet herunder!

Læs også Samsungs nye soundbars får trådløs Dolby Atmos Får bl.a. mulighed for trådløs Atmos-surroundlyd via Wi-Fi.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend