Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Samsungs QD-OLED-TV kommer til at hedde QS95B

Samsung er hemmelighedsfulde omkring deres kommende QD-OLED-TV, men nu har det fået et officielt navn!

Skrevet af / 14/03/2022 - 15:22
Samsungs QD-OLED-TV kommer til at hedde QS95B

Samsungs “hemmelige” QD-OLED har været et af de mest omtalte TV’er siden CES-messen i januar, hvor det nærmere blev lækket end officielt lanceret. Og der er stadig meget stille omkring denne model fra Samsungs side. Nu er der dog kommet nye oplysninger om, hvad det skal hedde – i hvert fald på den anden side af Atlanten, ifølge Forbes.

Læs også Hvad betyder tallene på Samsung TV? OLED, QLED, Neo QLED … ¿Qué sagde du? Vi hjælper dig med at afkode Samsungs TV-modelkoder. *Nu opdateret med 2023-modeller*

Samsung QS95B i USA

Den amerikanske forhandler Value Electronics har nemlig publiceret en annonce, hvor de refererer til en kommende QD-OLED modelserie kaldet QS95B, nærmere bestemt Samsung QN55QS95B og QN65QS95B. Bemærk, at det er den amerikanske modelkode, mens den europæiske modelkode plejer at starte med “QE…”.

QS95B bliver altså tilgængelig i skærmstørrelserne 55 og 65 tommer – ligesom Sonys kommende QD-OLED A95K, der har samme billedpanel fra Samsung Display. Den model har vi allerede fået et smugkig på, og du kan læse om vores første indtryk her:

Læs også Smugkig på Sonys nye QD-OLED Vi har taget et første kig på Sonys nye QD-OLED-TV. Barberbladsskarpt er ikke ordet – og tjek lige betragtningsvinklen!

Hvad så med Samsungs egen version? Jo, annoncen fra Value Electronics kan bl.a. fortælle, at QS95B understøtter HDMI 2.1 på alle fire indgange, og det får selvfølgelig Tizen Smart TV med stemmestyring. Den amerikanske version er også udstyret med en næstegenerations ATSC 3.0 TV-tuner.

Derudover kan vi sandsynligvis forvente nogle af de funktioner, som Samsung har lanceret på de øvrige 2022-modeller, såsom understøttelse af skærmfrekvenser op til 144 Hz, en opdateret spilmenu (Game Bar 2.0), trådløs Atmos surround-lyd til kompatible soundbars m.m.

samsung 65 qd display tv
Samsung QS95 QD-OLED. (Foto: Samsung)

Pris og tilgængelighed

Value Electronics har endnu ikke offentliggjort nogen officiel pris, men de tilbyder kunderne at skrive sig på venteliste. Det kan tyde på, at TV’et ikke er så langt væk, i hvert fald for det amerikanske marked.

Vi kan nok forvente mere håndgribelig info om dette TV for de nordiske landes vedkommende i løbet af foråret!

Hvad tænker du som læser? Er Samsungs QD-OLED en model, du er interesseret i? Hvordan tror du, det vil klare sig i sammenligning med LG’s, Sonys, Philips’ og Panasonics OLED-TV’er eller Samsungs egne QLED-modeller? Skriv gerne din mening i kommentarfeltet herunder!

Læs også Samsungs nye soundbars får trådløs Dolby Atmos Får bl.a. mulighed for trådløs Atmos-surroundlyd via Wi-Fi.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

0
Lyd & Billede
Scroll to Top