TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Samsungs QD-OLED-TV kommer til at hedde QS95B

Samsung er hemmelighedsfulde omkring deres kommende QD-OLED-TV, men nu har det fået et officielt navn!

forfatter
Publiceret 14/03/2022 - 15:22

Samsungs “hemmelige” QD-OLED har været et af de mest omtalte TV’er siden CES-messen i januar, hvor det nærmere blev lækket end officielt lanceret. Og der er stadig meget stille omkring denne model fra Samsungs side. Nu er der dog kommet nye oplysninger om, hvad det skal hedde – i hvert fald på den anden side af Atlanten, ifølge Forbes.

Læs også Nyt Samsung-TV? Husk at læse det med småt! QLED, Neo QLED … ¿Qué sagde du? Vi hjælper dig med at afkode Samsungs TV-modelkoder.

Samsung QS95B i USA

Den amerikanske forhandler Value Electronics har nemlig publiceret en annonce, hvor de refererer til en kommende QD-OLED modelserie kaldet QS95B, nærmere bestemt Samsung QN55QS95B og QN65QS95B. Bemærk, at det er den amerikanske modelkode, mens den europæiske modelkode plejer at starte med “QE…”.

QS95B bliver altså tilgængelig i skærmstørrelserne 55 og 65 tommer – ligesom Sonys kommende QD-OLED A95K, der har samme billedpanel fra Samsung Display. Den model har vi allerede fået et smugkig på, og du kan læse om vores første indtryk her:

Læs også Smugkig på Sonys nye QD-OLED Vi har taget et første kig på Sonys nye QD-OLED-TV. Barberbladsskarpt er ikke ordet – og tjek lige betragtningsvinklen!
DSC 0813 scaled 1

Hvad så med Samsungs egen version? Jo, annoncen fra Value Electronics kan bl.a. fortælle, at QS95B understøtter HDMI 2.1 på alle fire indgange, og det får selvfølgelig Tizen Smart TV med stemmestyring. Den amerikanske version er også udstyret med en næstegenerations ATSC 3.0 TV-tuner.

Derudover kan vi sandsynligvis forvente nogle af de funktioner, som Samsung har lanceret på de øvrige 2022-modeller, såsom understøttelse af skærmfrekvenser op til 144 Hz, en opdateret spilmenu (Game Bar 2.0), trådløs Atmos surround-lyd til kompatible soundbars m.m.

samsung 65 qd display tv
Samsung QS95 QD-OLED. (Foto: Samsung)

Pris og tilgængelighed

Value Electronics har endnu ikke offentliggjort nogen officiel pris, men de tilbyder kunderne at skrive sig på venteliste. Det kan tyde på, at TV’et ikke er så langt væk, i hvert fald for det amerikanske marked.

Vi kan nok forvente mere håndgribelig info om dette TV for de nordiske landes vedkommende i løbet af foråret!

Hvad tænker du som læser? Er Samsungs QD-OLED en model, du er interesseret i? Hvordan tror du, det vil klare sig i sammenligning med LG’s, Sonys, Philips’ og Panasonics OLED-TV’er eller Samsungs egne QLED-modeller? Skriv gerne din mening i kommentarfeltet herunder!

Læs også Samsungs nye soundbars får trådløs Dolby Atmos Får bl.a. mulighed for trådløs Atmos-surroundlyd via Wi-Fi.
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Samsung Relumino En ny billedtilstand til Samsung TV'er vil gøre skærmbilledet lettere at tyde for folk med nedsat syn.
Trådløst OLED-TV fra LG Ny topmodel med trådløs videotransmission.
Nu kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify giver overraskende muligheder - en slags 'Ambilight' til Samsung TV?
Panasonic lancerer nyt OLED-flagskib Med stærkt forbedret lysstyrke og ny 'Filmmaker mode' kan dette blive en lækkerbisken for filmentusiasterne.
Større OLED-skærme fra Samsung Samsung præsenterer både Neo QLED, Micro LED og OLED TV'er i Las Vegas, deriblandt en ny 77-tommer!
Følg Lyd & Billede