TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhed

CES 2022: Samsung viser nye, trådløse soundbars

Får bl.a. mulighed for trådløs Atmos-surroundlyd via Wi-Fi.

forfatter
Publiceret 07/01/2022 - 13:04

Samsung viser ikke bare nye TV’er på CES-messen; de afslører også nogle af de nyheder, vi har i vente på soundbar-fronten i år. Blandt højdepunkterne finder vi den nye topmodel HW-Q995B. Derudover lancerer Samsung en helt ny design-soundbar kaldet HW-S810B/811B. De nytilkomne kan bl.a. skilte med Atmos surround-lyd via Wi-Fi.

Men vent nu lidt – betyder det, at man kan klare sig uden det der HDMI-kabel …?

Samsung HW-Q995B

HW-Q995B bliver arvtageren til den populære HW-Q960A fra 2021, som Lyd & Billede kårede til Årets Bedste Soundbar i high-end-klassen. HW-Q995B bygger videre på denne model og benytter den samme højttalerkonfiguration (11.1.4), hvor baghøjttalerne har både side- og opadrettede kanaler.

Designet er også meget lig forgængeren, men stofbetrækket er udskiftet med en perforeret front. Både subwooferen og baghøjttalerne har desuden fået en lille visuel ansigtsløftning. Samsung hævder også, at den nye subwoofer vil give en lidt dybere, fastere bas – men det må vise sig i en test.

Samsungs nye top-soundbar HW-S990B (995B her i Norden) har fået en 2022 Innovation Award. (Foto: Samsung/CES)

Samsung HW-S810B/811B

Ud over topmodellen viser Samsung den nye HW-S810B, også kaldet Ultra Slim Soundbar, som bliver en mere kompakt og design-orienteret soundbar. Den har fået et slankere formsprog, som åbenbart er designet til at matche The Frame og andre TV’er i lifestyle-segmentet. Soundbaren er relativt bred, men til gengæld slank i både højde og dybde, så den f.eks. kan hænges på væggen uden at stikke ud.

Til trods for slanke mål har Samsung formået at klemme højdekanaler til Dolby Atmos ind. Der medfølger også en trådløs subwoofer, som i lighed med soundbaren kan fås i enten sort eller hvid. Det bliver spændende at teste denne model og se, hvordan den klarer sig mod f.eks. Sonos Beam Gen 2.

Samsung HW-S810B i hvid. (Foto: Samsung)

Wireless Atmos Technology – Atmos uden HDMI eARC?

En interessant nyhed på de nye 2022-soundbars er muligheden for at overføre lydsignalet trådløst via Wi-Fi. For nu bliver det faktisk muligt at sende Dolby Atmos-lydsporet digitalt mellem TV og soundbar – uden at skulle bruge lydreturkanalen HDMI eARC! Dermed kan man potentielt klare sig med et HDMI-kabel mindre og får en ledig indgang, som kan bruges til andre A/V-kilder – f.eks. en ekstra spilkonsol.

Den nye funktion kræver imidlertid, at man – foruden en af de nye soundbars – også investerer i en af Samsungs nye TV-modeller. Efter hvad Lyd & Billede erfarer, behøver man altså en 2022-model Samsung-TV (model QN80B eller højere), som er kompatibel med den nye funktion.

Q Symphony udnytter TV’ets højttalere

Det er efterhånden blevet populært at bruge soundbars sammen med et TV af samme mærke. Det kan ofte give adgang til ekstra funktioner – såsom at bruge TV’ets egne højttalere i kombination med soundbaren. Samsung var blandt de første til at introducere dette via funktionen Q Symphony, noget, de viderefører på 2022-modellerne. Bruger man f.eks. HW-Q995B sammen med flagskibs-TV’et QN900B, får man hele 22 individuelle lydkanaler, som kan bruges til Dolby Atmos.

Det må selvfølgelig testes i praksis – vores erfaring er, at TV’ets indbyggede højttalere ofte kan lyde lidt anstrengt, når man spiller virkelig højt.

Pris og tilgængelighed

Samsung HW-Q995B og HW-S810B/811B ventes til Norden i løbet af foråret/sommeren 2022. Priserne er foreløbig ukendte.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Annonce
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
De bedste, vi har hørt De grønne højttalere fra Monitor Audio er en fødselsdagsgave af karat! Her får du faktisk i både pose og sæk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I højttalernes Hall of Fame vil en højttaler stå for sig selv. I et separat rum med en lille rørforstærker tilsluttet. Hvor den afspiller Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil blive bjergtaget af klangen.
Lyd på ingen plads Indbygningshøjttalerne DALI Phantom K-60 LP kræver stort set ingen indbygningsplads i dybden.
Virkelig magiske højttalere Raidho X1t lyder så rent, opløst og stort, at instrumenter og sangstemmer står som skåret i krystal.
Følg Lyd & Billede