Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2022: Samsung viser nye, trådløse soundbars

Får bl.a. mulighed for trådløs Atmos-surroundlyd via Wi-Fi.

Skrevet af / 07/01/2022 - 13:04
CES 2022: Samsung viser nye, trådløse soundbars

Samsung viser ikke bare nye TV’er på CES-messen; de afslører også nogle af de nyheder, vi har i vente på soundbar-fronten i år. Blandt højdepunkterne finder vi den nye topmodel HW-Q995B. Derudover lancerer Samsung en helt ny design-soundbar kaldet HW-S810B/811B. De nytilkomne kan bl.a. skilte med Atmos surround-lyd via Wi-Fi.

Men vent nu lidt – betyder det, at man kan klare sig uden det der HDMI-kabel …?

Samsung HW-Q995B

HW-Q995B bliver arvtageren til den populære HW-Q960A fra 2021, som Lyd & Billede kårede til Årets Bedste Soundbar i high-end-klassen. HW-Q995B bygger videre på denne model og benytter den samme højttalerkonfiguration (11.1.4), hvor baghøjttalerne har både side- og opadrettede kanaler.

Designet er også meget lig forgængeren, men stofbetrækket er udskiftet med en perforeret front. Både subwooferen og baghøjttalerne har desuden fået en lille visuel ansigtsløftning. Samsung hævder også, at den nye subwoofer vil give en lidt dybere, fastere bas – men det må vise sig i en test.

Samsungs nye top-soundbar HW-S990B (995B her i Norden) har fået en 2022 Innovation Award. (Foto: Samsung/CES)

Samsung HW-S810B/811B

Ud over topmodellen viser Samsung den nye HW-S810B, også kaldet Ultra Slim Soundbar, som bliver en mere kompakt og design-orienteret soundbar. Den har fået et slankere formsprog, som åbenbart er designet til at matche The Frame og andre TV’er i lifestyle-segmentet. Soundbaren er relativt bred, men til gengæld slank i både højde og dybde, så den f.eks. kan hænges på væggen uden at stikke ud.

Til trods for slanke mål har Samsung formået at klemme højdekanaler til Dolby Atmos ind. Der medfølger også en trådløs subwoofer, som i lighed med soundbaren kan fås i enten sort eller hvid. Det bliver spændende at teste denne model og se, hvordan den klarer sig mod f.eks. Sonos Beam Gen 2.

Samsung HW-S810B i hvid. (Foto: Samsung)

Wireless Atmos Technology – Atmos uden HDMI eARC?

En interessant nyhed på de nye 2022-soundbars er muligheden for at overføre lydsignalet trådløst via Wi-Fi. For nu bliver det faktisk muligt at sende Dolby Atmos-lydsporet digitalt mellem TV og soundbar – uden at skulle bruge lydreturkanalen HDMI eARC! Dermed kan man potentielt klare sig med et HDMI-kabel mindre og får en ledig indgang, som kan bruges til andre A/V-kilder – f.eks. en ekstra spilkonsol.

Den nye funktion kræver imidlertid, at man – foruden en af de nye soundbars – også investerer i en af Samsungs nye TV-modeller. Efter hvad Lyd & Billede erfarer, behøver man altså en 2022-model Samsung-TV (model QN80B eller højere), som er kompatibel med den nye funktion.

Q Symphony udnytter TV’ets højttalere

Det er efterhånden blevet populært at bruge soundbars sammen med et TV af samme mærke. Det kan ofte give adgang til ekstra funktioner – såsom at bruge TV’ets egne højttalere i kombination med soundbaren. Samsung var blandt de første til at introducere dette via funktionen Q Symphony, noget, de viderefører på 2022-modellerne. Bruger man f.eks. HW-Q995B sammen med flagskibs-TV’et QN900B, får man hele 22 individuelle lydkanaler, som kan bruges til Dolby Atmos.

Det må selvfølgelig testes i praksis – vores erfaring er, at TV’ets indbyggede højttalere ofte kan lyde lidt anstrengt, når man spiller virkelig højt.

Pris og tilgængelighed

Samsung HW-Q995B og HW-S810B/811B ventes til Norden i løbet af foråret/sommeren 2022. Priserne er foreløbig ukendte.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Overraskende billig high-end

Pillen der virker på humøret

Legendarisk guitarorstærker får nyt liv

Boom for evigt

Ekstrem soundbar fra Steinway Lyngdorf

Skjulte basmuskler fra Neat

Franske højttalere får mundvandet til at løbe

Berømt kunstner udsmykker B&O

Se den vildeste JBL-samling i verden

Se hvilken højttaler der er tilbage!

Superdiskant er kronen på værket

En ny stjerne på højttalerhimlen

Scroll to Top