TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Philips OLED807 kommer i 48-77 tommer

Det kommende OLED807 får både nyt OLED-panel, opgraderet videoprocessor og mere avanceret Ambilight-lys.

forfatter
Publiceret 28/01/2022 - 21:55

Philips har fået meget ros for deres OLED-TV’er, deriblandt OLED806 og OLED856, som vi har testet med et glimrende resultater. Nu er efterfølgeren OLED807 på vej, og Philips ser ud til at være gået grundigt til værks, når de skulle forbedre et i forvejen godt TV.

Philips OLED807

Det nye OLED-TV kommer i fire størrelser – 48, 55, 65 og 77 tommer – og har den seneste generation af OLED-paneler fra LG Display, også kendt som OLED EX. Disse paneler lover bl.a. op til 30 procent højere lysstyrke end den traditionelle variant. Philips har også trimmet billedprocesseringen i form af en ny 6. generations P5 AI-videoprocessor.

OLED807 ville ikke være et ægte Philips-TV uden omgivelseslyset Ambilight, og producenten hævder også at have opnået nogle forbedringer her. Det firesidede Ambilight-lys skal byde på en mere detaljeret farvegengivelse og justerer nu både lysstyrke, gamma og farver kontinuerligt efter lysforholdene i rummet.

Philips har tidligere markeret sig med bred understøttelse af forskellige HDR-videoformater. Nyt på listen i år er IMAX Enhanced, som kommer oven i Dolby Vision, HDR10+ og HLG.

OLED807 OLED837 F 989x719 1
Philips OLED807. (Foto: Philips)

Farverig spiloplevelse

Med kontrastrig OLED på forsiden og farvestrålende Ambilight-lys på bagsiden bliver Philips OLED807 ekstra medrivende til spil.

Philips har også taget hensyn til de gaming-interesserede iblandt os ved at opdatere TV’et med en såkaldt Game Bar-menu. Her får man hurtig adgang til de vigtigste spilrelaterede indstillinger. HDMI 2.1 er selvfølgelig på plads, ligesom understøttelse af FreeSync Premium og G-SYNC/VRR – Variable Refresh Rate – fra 48 til 120 Hz.

Brugerfladen er ligesom før Android-baseret (Android 11), og OLED807 har desuden fået en premium fjernbetjening i metal med læderbetræk og bagbelyste knapper.

OLED807 OLED837 RFT 989x989 1 OLED807 OLED837 L 989x689 1 OLED807 OLED837 LFT 989x989 1
<
>
Philips OLED807. (Foto: Philips)

Hvad med lyden?

Philips OLED807 må klare sig uden højttalere fra Bowers & Wilkins, som er forbeholdt de endnu dyrere modeller. Til gengæld har det et indbygget 2.1-lydsystem med 70 watt forstærkereffekt og en aktiv bashøjttaler med hele fire passive enheder på bagsiden.

Hvis man vil opgradere fra den indbyggede lyd, er der også muligheder for det: Philips’ TV kan udsende lydsignaler via HDMI eARC eller trådløst.

Desuden kan det indgå i et multirumssystem (DTS Play-Fi), som gør det muligt at udvide med trådløse baghøjttalere og en subwoofer. Så vil det også være muligt at bruge TV’ets egne højttalere som dedikeret centerkanal. Det lyder interessant i vores ører og er noget, vi ser frem til at tjekke ud, når vi får OLED807 på testbænken.

Læs også Farvestrålende spiloplevelse Med kontrastrig OLED på forsiden og farvestrålende Ambilight-lys på bagsiden bliver Philips OLED806 ekstra medrivende til gaming!

Philips OLED707

Ud over OLED807 kommer der også en nedskaleret model ved navn OLED707. Den har mange af de samme funktioner som OLED807, inklusive HDMI 2.1, 4K 120 Hz og VRR, men ikke det nye EX OLED-panel.

Priser og tilgængelighed

Vi har endnu ikke fået de nordiske priser på Philips OLED807 og OLED707 bekræftet, eller præcis hvornår de forventes i butikkerne, men så sent som juli 2022 bliver antydet. Vi opdaterer, når vi ved mere!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Google lancerer ny version af Chromecast Denne nye gadget fra Google kan være en overkommelig og smart opgradering til dit gamle TV.
Knivskarp 8K OLED fra LG Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!
Nu kommer Allente til Android TV Giver bl.a. mulighed for at streame flow-TV og købe eller leje indhold.
Glimrende OLED-TV Med strålende billedkvalitet og krystalklar lyd direkte fra tv-skærmen, er Sony A80K et imponerende TV - meget tæt på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye soundbar B&O's hidtil sejeste soundbar understøtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og den er skræddersyet til LG's OLED fjernsynsmodeller.
Tjek lige de nye fjernsyn fra Philips Topmodellerne OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god billedkvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede