Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Bekræftet: Nu er LG’s trådløse OLED M3 i handelen

Vil du have 97-tommeren, må du være forberedt på at punge ud.

Skrevet af / 19/09/2023 - 12:18
Bekræftet: Nu er LG’s trådløse OLED M3 i handelen

Vi har allerede skrevet en del om LG’s trådløse OLED M3, som blev vist for allerførste gang på CES 2023 i januar, og for nylig på IFA 2023 i Berlin. Nu er topmodellen officielt bekræftet for Norden og er begyndt at dukke op i netbutikkerne. Til en relativt heftig pris!

Som markedsførende inden for OLED i over 10 år stræber vi hele tiden efter at skabe nye og innovative produkter, der gør forbrugernes liv lettere. Det nye OLED M3 giver brugerne mulighed for en mere kreativ placering af TV’et, uanset om det er på væg eller gulv. Med Gallery Design kan TV’et indstilles til at vise et motiv efter eget valg. Vores ambition er, at OLED M skal blive en personlig indretningsdetalje i hjemmet,” siger Erik Svalberg, produktspecialist hos LG Electronics Nordic.LG 97″ OLED M3 med Zero Connect box. (Illustration: LG)

LG OLED M3: Trådløs OLED-TV

M3-serien har meget til fælles med G3- og C3-serierne fra LG, som vi har testet tidligere, men det er værd at bemærke, at kun 77″-modellen bruger det allernyeste MLA-panel med højere lysstyrke. Skærmene har et såkaldt One Wall Design og er beregnet til enten at blive hængt direkte på væggen med det medfølgende vægbeslag, stilles på en hylde eller anbringes direkte på gulvet.

Ellers er den store forskel med M3, at den har trådløs overførsel af audio/video-signalerne

Hovedformålet med dette er at opnå en mere ryddelig og stilfuld TV-installation, som illustreret i denne video fra LG.

 

Eksterne videokilder som Blu-ray-afspillere, Apple TV, spillekonsoller osv. tilsluttes direkte til den trådløse Zero Connect-boks, som derefter kan placeres på en separat hylde eller reol op til 9 meter fra TV’et. TV-skærmen kan dermed stå frit på gulvet eller hænge frit på væggen – men skal naturligvis stadig have et strømkabel.

Zero Connect-boksen sender videosignaler til skærmen i op til 4K / 120 Hz og HDR-kvalitet. Overførselshastigheden siges at være betydeligt hurtigere end Wi-Fi 6.

LG hævder at have udviklet en algoritme, der sikrer optimal og stabil overførsel, som også kan tilpasse sig ændringer i rummet – for eksempel hvis man kommer imellem boksen og TV’et.

Vi ved endnu ikke, hvor meget forsinkelse den kan introducere – den såkaldte input lag, som især gamere er bekymrede for – men LG har inkluderet en low latency mode med den lavest mulige forsinkelse samt en dedikeret Game bar fuld af tilpasningsmuligheder. TV’et understøtter også spilstreaming via Geforce Now.

Hvad så med soundbars?

LG har sørget for, at du også kan tilslutte ekstern lyd, men det kræver dog en trådløs soundbar fra LG, som understøtter deres WOWCAST-teknologi.

Læs også Kan du fristes af et trådløst OLED-TV? LGs nye flagskibsmodel leveres i 97", 83" og 77".

Pris og tilgængelighed

OLED M3-serien vil være tilgængelig i løbet af september og fås i skærmstørrelserne 77, 83 og 97 tommer. Officielt er det kun den største 97-tommers model, der bærer Signature-navnet: Denne ekstra overdådige model har en lidt mere eksklusiv indramning og leveres med stilfulde, V-formede metalben, så den kan placeres frit på gulvet.

Prisen på Signature OLED97M3 kommer også til at ligge i den høje ende – 229.999 kroner, og hertil kommer evt. tilkøb af metalben. De mindre OLED83M3 og OLED77M3 kommer til at koste henholdsvis 74.999 og 52.999 kroner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Mere sofistikeret kunst til The Frame

Her er efterårets nye tv-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viser gennemsigtig OLED

Storskærm med gaming-mode

Store, stærke og lynhurtige TV'er fra Hisense

Lyd & Billede
Scroll to Top