TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

Apple TV+ og iTunes streamer nu i HDR10+ på Samsung TV

Apple TV-app'en til Samsung TV streamer nu udvalgt indhold i det åbne HDR10+ format – som et alternativ til Dolby Vision.

forfatter
Publiceret 27/10/2022 - 07:00

Samsung er en af verdens største TV-producenter, og tilbyder et bredt udvalg af skærme med masser af avancerede funktioner og finesser ombord. Understøttelse af det anerkendte HDR-format Dolby Vision har imidlertid glimret ved sit fravær i lang, lang tid: Samsung er faktisk den eneste af de store TV-producenter, som ikke har viet sig til formatet, formentlig på grund af licensomkostningerne. Men nu kan vi skimte lys for enden af tunnellen.

Samsung understøtter ikke Dolby Vision – men nu er der håb

Samsungs alternativ til Dolby Vision hedder HDR10+. Et åbent, licensfrit format, som i lighed med Dolby indeholder ekstra information (såkaldte dynamiske metadata) om kontrastforholdet i en scene, med mere højere billedkvalitet som resultat.

HDR10+ er slet ikke lige så udbredt: Med undtagelse af Amazons Prime Video, har de fleste streamingtjenester, såsom Netflix, HBO Max og Apple TV+, med en række filmproducenter i ryggen, foretrukket at satse på Dolby-formatet.

Dette har forårsaget at mange Samsung-ejere – med rette – har følt sig lidt snydt for den bedste og mest optimale billedkvaliteten i nogen tilfælde. Men nu får de hjælp – og af ingen ringere end Apple!

Apple TV HDR10 7
Apple TV+ streamer nu i HDR10+ format. (Foto: Audun Hage)
Læs også Her er det nye Apple TV 4K En ny version af Apples populære TV-boks kommer d. 4. november – med en glædelig nyhed for ejere af nyere TV-modeller fra Samsung!

Apple TV+ og iTunes streamer nu i HDR10+

Med introduktionen af den nye Apple TV 4K generation, udmeldes der nemlig samtidig om understøttelse af HDR10+. Og, fordi dette ikke skal føles som tomme løfter, er Apple nu begyndt at tilbyde noget af deres indhold i dette format.

Originale Apple-produktioner som Shantaram og Ted Lasso vises nu i HDR10+ på TV’er der understøtter formatet: Lyd & Billede har for god ordens skyld tjekket det på et Samsung-TV, vi havde til test, og fik faktisk også “HDR10+”-logoet, som bekræfter dette, frem på skærmen. Det samme gælder udvalgte iTunes-titler til køb og leje, inklusiv Top Gun: Maverick.

Bemærk: Hvorvidt en film eller serie tilbydes i HDR10+ eller ej, afhænger af om den er tilgængelig fra filmselskabet i denne kvalitet.

Apple-TV-HDR10-3-989x556 Apple-TV-HDR10-4-989x556 Apple-TV-HDR10-5-989x556
<
>
Har du et Samsung-TV af nyere dato, kan du nu se udvalgte film og serier i HDR10+ format via Apple TV-app'en.(Foto: Audun Hage)

Hvad betyder dette i praksis?

Udover at enkelte film og TV-serier nu kan vises i bedre videokvalitet på nyere Samsung-fjernsyn, indikerer det også at HDR10+ kan blive et mere populært og udbredt format i fremtiden.

Nu hvor Apple kommer på banen, kan det tænkes at flere filmproducenter og streamingtjenester vil tilbyde indhold i HDR10+, som et værdigt alternativ til Dolby Vision. Og hvem ved, måske kan HDR10+ endda også blive et aktuelt format til Youtube-videoer engang i fremtiden?

OBS! HDR10+ understøttes også af fjernsyn fra blandt andre TCL, Philips og TCL. Sony og LG understøtter derimod ikke formatet pt.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

YouTube går vertikalt på TV-skærmen Nu kan du snart se de vertikale videoklip i YouTubes app til smart-TV.
OLED + Ambilight = større indlevelse! Philips er på banen med endnu et farverigt OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er scenen sat til en skøn filmoplevelse.
Det største TV vi har testet Glem 85 tommer - nu hedder det 98 tommer, hvis du vil have det største TV på vejen! TCL 98C735 er et gedigent bæst af et TV, og billedkvaliteten overrasker.
Når underholdning er i fokus Søger du den bedste filmoplevelse, eller bedre billede til sport og spil? Så kan det være tid til at købe nyt TV. Her finder du de allerbedste, vi har testet i år!
Gaming-skærm overrasker stort Den store Asus-skærms OLED-panel med perfekt sortniveau, kombineret med den matte overflade, giver intet mindre end den bedste gaming-oplevelse, vi nogensinde har haft.
Ejer du et Samsung TV? Så læs dette! Apple TV-app'en til Samsung TV streamer nu udvalgt indhold i det åbne HDR10+ format – som et alternativ til Dolby Vision.
Følg Lyd & Billede