Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Apple TV+ og iTunes streamer nu i HDR10+ på Samsung TV

Apple TV-app'en til Samsung TV streamer nu udvalgt indhold i det åbne HDR10+ format – som et alternativ til Dolby Vision.

Skrevet af / 27/10/2022 - 07:00
Apple TV+ og iTunes streamer nu i HDR10+ på Samsung TV

Samsung er en af verdens største TV-producenter, og tilbyder et bredt udvalg af skærme med masser af avancerede funktioner og finesser ombord. Understøttelse af det anerkendte HDR-format Dolby Vision har imidlertid glimret ved sit fravær i lang, lang tid: Samsung er faktisk den eneste af de store TV-producenter, som ikke har viet sig til formatet, formentlig på grund af licensomkostningerne. Men nu kan vi skimte lys for enden af tunnellen.

Samsung understøtter ikke Dolby Vision – men nu er der håb

Samsungs alternativ til Dolby Vision hedder HDR10+. Et åbent, licensfrit format, som i lighed med Dolby indeholder ekstra information (såkaldte dynamiske metadata) om kontrastforholdet i en scene, med mere højere billedkvalitet som resultat.

HDR10+ er slet ikke lige så udbredt: Med undtagelse af Amazons Prime Video, har de fleste streamingtjenester, såsom Netflix, HBO Max og Apple TV+, med en række filmproducenter i ryggen, foretrukket at satse på Dolby-formatet.

Dette har forårsaget at mange Samsung-ejere – med rette – har følt sig lidt snydt for den bedste og mest optimale billedkvaliteten i nogen tilfælde. Men nu får de hjælp – og af ingen ringere end Apple!

Apple TV HDR10 7
Apple TV+ streamer nu i HDR10+ format. (Foto: Audun Hage)
Læs også Her er det nye Apple TV 4K En ny version af Apples populære TV-boks kommer d. 4. november – med en glædelig nyhed for ejere af nyere TV-modeller fra Samsung!

Apple TV+ og iTunes streamer nu i HDR10+

Med introduktionen af den nye Apple TV 4K generation, udmeldes der nemlig samtidig om understøttelse af HDR10+. Og, fordi dette ikke skal føles som tomme løfter, er Apple nu begyndt at tilbyde noget af deres indhold i dette format.

Originale Apple-produktioner som Shantaram og Ted Lasso vises nu i HDR10+ på TV’er der understøtter formatet: Lyd & Billede har for god ordens skyld tjekket det på et Samsung-TV, vi havde til test, og fik faktisk også “HDR10+”-logoet, som bekræfter dette, frem på skærmen. Det samme gælder udvalgte iTunes-titler til køb og leje, inklusiv Top Gun: Maverick.

Bemærk: Hvorvidt en film eller serie tilbydes i HDR10+ eller ej, afhænger af om den er tilgængelig fra filmselskabet i denne kvalitet.

Apple-TV-HDR10-3-989x556 Apple-TV-HDR10-4-989x556 Apple-TV-HDR10-5-989x556
<
>
Har du et Samsung-TV af nyere dato, kan du nu se udvalgte film og serier i HDR10+ format via Apple TV-app'en.(Foto: Audun Hage)

Hvad betyder dette i praksis?

Udover at enkelte film og TV-serier nu kan vises i bedre videokvalitet på nyere Samsung-fjernsyn, indikerer det også at HDR10+ kan blive et mere populært og udbredt format i fremtiden.

Nu hvor Apple kommer på banen, kan det tænkes at flere filmproducenter og streamingtjenester vil tilbyde indhold i HDR10+, som et værdigt alternativ til Dolby Vision. Og hvem ved, måske kan HDR10+ endda også blive et aktuelt format til Youtube-videoer engang i fremtiden?

OBS! HDR10+ understøttes også af fjernsyn fra blandt andre TCL, Philips og TCL. Sony og LG understøtter derimod ikke formatet pt.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

Samsungs nye TV'er får "AI-processor"

0
Scroll to Top