TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Apple lancerer ny generation af Apple TV 4K

En ny version af Apples populære TV-boks kommer d. 4. november – med en glædelig nyhed for ejere af nyere TV-modeller fra Samsung!

forfatter
Publiceret 18/10/2022 - 21:05

Det eksisterende Apple TV 4K har været en upåklagelig tilgang til Apples underholdnings-univers, og nu varer det ikke længe før den opgraderede 2022-version ankommer: Nærmere bestemt d. 4. november.

Den nye generation af Apple TV 4K drives af A15 Bionic-processoren, som lover 50% hurtigere ydelse og bedre flow under gameplay. Den kører operativsystemet tvOS, som giver adgang til et bredt spektrum af smarte finesser og apps, såsom f.eks. streamingtjenesterne Apple TV+, Apple Music, og ikke mindst spiltjenesten Apple Arcade. Og den styres selvfølgelig af den populære Siri-fjernbetjening. Den nye fjernbetjening har samme design og funktionalitet som forgængeren, men kan nu oplades via USB-C.

Apple TV 4K kan også fungere som midtpunkt i dit smarthome, og kan kobles til kompatible smart-gadgets såsom HomeKit-kameraer, belysning, solafskærmning og lignende. Understøttelse af smart-standarden Matter skal efter sigende også være på plads.

Apple TV 4K TV Plus 221018
Apple TV 4K 2022. (Foto: Apple)

Understøttelse af HDR10+

En anden interessant fornyelse, fremhæver Apple, er understøttelse af videoformatet HDR10+ med dynamiske metadata. Dét indebærer at flere fjernsyn på én gang kan drage fordel af optimal billedkvalitet fra Apple-boksen. På lydsiden er der selvfølgelig understøttelse af surround sound-formater som Dolby Atmos og Spatial Audio.

Apple har længe understøttet Dolby Vision via boksen og sin egen streamingtjeneste Apple TV+, men med HDR10+ oven i hatten kan for eksempel dem, som ejer et Samsung TV af nyere dato, opnå bedre billedkvalitet end tidligere.

At Apple nu anerkender og understøtter HDR10+, betyder sandsynligvis, at vi kan forvente os mere indhold i dette format. I så fald er dette uden tvivl en glædelig nyhed for Samsung, som længe har holdt fast ved “sit” HDR-format, og samtidig har undladt at understøtte Dolby Vision. Så dette glæder vi os til at teste i praksis!

Læs også Apple TV 4K med små forbedringer Apple har opdateret Apple TV 4K med en ordentlig fjernbetjening og en funktion, som mange har brug for.
Apple TV 4K Siri Remote 221018
Apple TV 4K 2022 med Siri Remote. (Foto: Apple)

Pris og tilgængelighed

Det nye Apple TV 4K vil være tilgængelige i to udgaver: Apple TV 4K (Wi-Fi), med 64GB lagring, og Apple TV 4K (Wi-Fi + Ethernet), med 128 GB lagring og støtte for Gigabit Ethernet – med endnu hurtigere netværk og streaming. Prisen starter på 1.299 kroner for 64 GB udgaven. Begge bokse er tilgængelige fra 4. november, men kan forudbestilles allerede nu.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
"Usynlig" storskærm med laser Med en ultra short throw projektor som Epson EH-LS800 kan du få et enormt billede på væggen, som skjules når du ikke bruger det. Og billedkvaliteten er bare lækker!
lbpluss
Drømmeforstærkere til hjemmebioen fra Marantz Marantz AV10 og AMP 10 er et gedigent forstærkersæt til hjemmebiografen. Billigt er det ikke, men vi vil tro, at du bliver rig på oplevelser ...
lbpluss
McIntosh lancerer AV-receiver med Dolby Vision McIntosh MHT300 Home Theater Receiver har 150 watt i alle kanaler, 8K-video og Dirac Live-rumkorrektion.
Skræmmende realistisk biografbillede Sony tager laserbio til nye højder med en high-end-projektor, som får kæben til at ramme gulvet.
lbpluss
Trådløst OLED-TV fra LG Ny topmodel med trådløs videotransmission.
Følg Lyd & Billede