Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Teslas firehjulstrækker får mågevinge-døre

Rummelig, elektrisk SUV-bil til den store forstadsfamilie - med DeLorean-døre, firehjulstræk og plads til otte personer.

Skrevet af / 17/06/2014 - 11:38
Teslas firehjulstrækker får mågevinge-døre

Som teknologinørder kan vi rigtig godt lide Tesla. De fleste elbiler er grønne og fornuftige, men kedelige. Det kan man ikke sige om Teslas modeller, der alle som en er über-gadgets på hjul.

Hidltil har vi set supersportsvogne og touring-biler fra Tesla. Men nu kommer også en bil, beregnet til de nørder, der har stiftet familie og slået sig ned i forstaden, med plads til alle indkøb og til ungerne, der skal køres til ridning og ishockey.

Tesla Model X er en SUV (Sport Utility Vehicle), altså en stationcar i størrelse XL. Men selv om amerikanske forstæder er fulde af netop den biltype, vil der nok blive kastet misundelige blikke over hækken, når familien kører model X ud af den rummelige garage. Forstadskampvognen er nemlig udstyret med mågevingedøre. Lige som klassiske sportsvogne som Bricklin, Mercedes 300SL – og selvfølgelig DeLorean.

De tophængslede døre var med på koncepmodellen af Tesla X, men de fleste havde regnet med, at den færdige udgave, som leveres fra begyndelsen af 2015, ville blive udstyret med mere almindelige adgangsveje. Nu har Tesla imidlertid meddelt til de kunder, der allerede har afgivet forhåndsbestilling på Teslas første familiebil, at mågevingerne også vil være at finde på de biler, som de vil få leveret. Noget som de færreste familiefædre nok vil finde grund til at klage over.

bg_01_modelx_prod-01

Af andre features på Model X kan nævnes mulighed for en tredje række af sæder, så hele familien kan få plads i køretøjet, bagudvendt bagsæde. Og så selvfølgelig firehjulstræk, som det hører til på en ægte SUV.

Du kan stadig nå at reservere en Model X til levering i 2015. Det koster 30.000 – 225.000 kroner i forudbetaling. Men kan kan også bare klikke rundt på sitet og lege med de interaktive døre med musen.

Kilde: TechCrunch

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top