Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Samsung SmartThings: Smarte dimser til dit hus

Samsung er klar med en række smart-ting, der skal gøre livet enklere.

Skrevet af / 28/10/2019 - 21:29
Samsung SmartThings: Smarte dimser til dit hus

Vi er mange, der drømmer om et smart hjem, hvor alt kører på automatik. Og virkelighedens smarte hjem er måske tættere på, end vi aner: Inden for belysning, smarte dørlåse og video-overvågning er der allerede nu en række smart-produkter at vælge imellem.

Udfordringen er at vide, hvor man skal begynde, og hvilke produkter der egner sig bedst til hvad. Hvad enten man bygger nyt eller renoverer, er det svært at se nogen rød tråd hos de forskellige smart-producenter.

Samsung har valgt en lidt anden strategi end konkurrenterne. I stedet for at kæmpe med markedslederne på de forskellige felter har de fokuseret på et produkt, der binder det hele sammen. Desuden lancerer de nu en mængde små dimser, der skal gøre det lettere at bygge et smartere hjem, stykke for stykke.

(Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Smart-hus i Stockholm

For at kunne demonstrere de forskellige smart-faciliteter i samspil med hinanden har Samsung indrettet et lokale i Stockholm. Det såkaldte Samsung Connected Living: Open House er åbent for publikum og betjenes af Samsungs smart home-specialister.

Samsungs vision er et smart-hjem, der vækker dig med dejlig musik og står klar med kaffen, når du vakler ud i køkkenet. Et køleskab, der altid er fyldt med friske varer og giver dig dagens vigtigste nyheder med det samme. En ringeklokke, der fortæller, hvem der ringer på, og lader dig lukke dem ind uden at rejse dig fra sofaen. Overvågningskameraer og sensorer, der fortæller dig alt, hvad der sker i huset. Og hvor alt kan styres med stemmen eller fra mobilen.

Samsungs SmartThings Hub sigter på at blive en “brobygger” inden for produkter til det smarte hjem. (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

SmartThings Hub

Dirigenten af det hele og årets store smart-nyhed fra Samsung er hovedenheden SmartThings Hub. Denne lille dims til 669 kroner kobles til Wi-Fi-netværket derhjemme og kan derefter “tale med” og fjernstyre en række forskellige smart-ting og sensorer på forskellige platforme.

Hub understøtter bl.a. de vigtige protokoller ZigBee og Z-wave, der åbner op for en lang række smart-produkter fra Bose, IKEA, Philips, Yale, Arlo m.fl. Understøttelse af stemmestyring fra Google og Amazon er også på plads.

SmartThings Hub er kompatibel med en række af de mest etablerede smart-standarder på markedet. (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Ved hjælp af en SmartThings Hub og en app til mobilen kan du nemt programmere forskellige scenarier i hjemmet. Et tænkt scenarie er “God morgen”, som sender synkroniserede kommandoer til belysning, højttalere og andre enheder (f.eks. kaffemaskinen) for at vække huset til live. Eller “God nat”, der slukker og låser huset med et enkelt knaptryk.

Du kan også vælge, at forskellige scenarier skal udløses af forskellige begivenheder, f.eks. når en sensor registrerer bevægelse eller temperaturændring.

SmartThings

Nok lige så vigtige som SmartThings Hub er Samsungs øvrige produkter i SmartThings-porteføljen. De gør det nemt at udvide systemet, hvor du ikke har et smart-produkt i forvejen.

Produkterne inkluderer bl.a. et strømstik, en bevægelsessensor og en universalknap samt forskellige sensorer og kameraer, som alle kan styres via Smarthub. De er fleksible “byggeklodser”, der også fremstår relativt billige – fra under 200 kroner for den billigste sensor til små 2.000 kroner for det dyreste kamera.

SmartThings Switch er et fleksibelt stik med afbryder, der gør det nemt at styre produkter uden indbyggede smart-funktioner. Her vist på en kaffemaskine. (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Samsung har selvfølgelig sørget for at gøre mange af deres hvidevarer og elektronikprodukter smart-kompatible. Et eksempel herpå er deres TV’er, hvor man også kan downloade SmartThings-app’en og styre vigtige funktioner (f.eks. overvågningskameraer) via TV-skærmen. Family Hub-køleskabe og komfurer kan også knyttes til SmartThings Hub.

Samsungs SmartThings-produkter er allerede i handelen og sælges bl.a. hos Elgiganten og Power.

Med Samsungs Family Hub-køleskab er det let at se, hvem der ringer på døren, og lukke op for vedkommende. Eller lade være. (Foto: Audun Hage, Lyd & Billede)

Efter hvad Lyd & Billede erfarer, så arbejdes der også på at etablere lignende Connected Living-huse andre steder i Skandinavien. I mellemtiden kan vi anbefale en lille Stockholm-tur til alle, der overvejer at gøre deres eget hjem smartere!

www.samsung.com/dk/smartthings/

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu er EU's skrappe netregler trådt i kraft

Luna 25 styrtede ned på Månen

Google Search kan nu opsummere artikler med AI

Ruslands første rumraket i 50 år

Første turister i rummet!

Google Assistent får AI-motor

Lyd & Billede
Scroll to Top