Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Musik direkte i ørerne – uden hovedtelefoner

SoundBeamer er en lydenhed til skrivebordet, der udstråler lyd direkte til hvert øre.

Skrevet af / 16/11/2020 - 17:35
Musik direkte i ørerne – uden hovedtelefoner

Når man arbejder på kontor, er det rart at have sin egen lyd direkte i ørerne uden at skulle genere kollegerne med sin dårlige musiksmag, og uden at hemmelige telefonsamtaler udbasuneres for alle og enhver.

Løsningen på det har hidtil været hovedtelefoner, men ville det ikke være fedt at kunne slippe for den klamhed, der følger med? Og hvad hvis man faktisk har lyst til at kunne høre, når kollegerne taler til én? Jo, mange hovedtelefoner har pass-through-funktion, der lukker omgivelseslyd igennem, men det er bare ikke helt det samme.

Læs også Oversætter direkte i øret – babelfisken findes! Som en ægte babelfisk oversætter disse hørepropper alt, hvad du siger – og tilbage igen – direkte.

Lydstråling

Det israelske firma Noveto Systems har en anden løsning, nemlig i form af “lydstråling”. Det drejer sig om en slags højttaler med en speciel teknologi. Den har et 3D-genkendelsesmodul, der finder ørernes placering ved hjælp af ultralydsbølger og derefter sender lyden – ekstremt retningsbestemt – til hvert øre.

SoundBeamer 1.0 registrerer, hvor dine ører er, ved hjælp af ultralyd og udstråler lyden direkte til hvert øre. Ingen andre end dig kan høre noget. (Foto: Noveto Systems)

Stereo eller 360 grader

Lyd kan høres i almindelig stereo eller opleves 360 grader rundt om lytteren.

“De fleste siger bare: ‘Wow, jeg kan ikke tro det’,” siger produktchef Ayana Wallwater til Associated Press. Hun fortsætter: “Man tror ikke på det, for det lyder som en højttaler, men ingen andre kan høre det.”

Ved at ændre en indstilling kan lyden følge lytteren rundt, selv når man bevæger hovedet. Man kan selvfølgelig også bevæge sig uden for lydstrålens spredningsområde, men så kan man ikke høre noget.

SoundBeamer 1.0 bagfra. (Foto: Noveto Systems)

SoundBeamer 1.0

Konceptet med lydstråling er ikke nyt, og jeg kan huske at have hørt noget lignende på Teknisk Museum i Oslo. Men Noveto bliver de første til at lancere teknologien på forbrugermarkedet. Meget oplagt hedder det første produkt SoundBeamer 1.0.

Mere info: noveto.com

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

Imponerende resultater med Googles video-AI

Jorden ramt af dobbelt solstorm - Mobile netværk og GPS nede i en halv time

Japans månelandingsfartøj er døende

Magnet-tog på konventionel jernbane

0
Scroll to Top