SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Musik direkte i ørerne – uden hovedtelefoner

SoundBeamer er en lydenhed til skrivebordet, der udstråler lyd direkte til hvert øre.

Når man arbejder på kontor, er det rart at have sin egen lyd direkte i ørerne uden at skulle genere kollegerne med sin dårlige musiksmag, og uden at hemmelige telefonsamtaler udbasuneres for alle og enhver.

Løsningen på det har hidtil været hovedtelefoner, men ville det ikke være fedt at kunne slippe for den klamhed, der følger med? Og hvad hvis man faktisk har lyst til at kunne høre, når kollegerne taler til én? Jo, mange hovedtelefoner har pass-through-funktion, der lukker omgivelseslyd igennem, men det er bare ikke helt det samme.

Læs også Oversætter direkte i øret – babelfisken findes! Som en ægte babelfisk oversætter disse hørepropper alt, hvad du siger – og tilbage igen – direkte.

Lydstråling

Det israelske firma Noveto Systems har en anden løsning, nemlig i form af “lydstråling”. Det drejer sig om en slags højttaler med en speciel teknologi. Den har et 3D-genkendelsesmodul, der finder ørernes placering ved hjælp af ultralydsbølger og derefter sender lyden – ekstremt retningsbestemt – til hvert øre.

SoundBeamer 1.0 registrerer, hvor dine ører er, ved hjælp af ultralyd og udstråler lyden direkte til hvert øre. Ingen andre end dig kan høre noget. (Foto: Noveto Systems)

Stereo eller 360 grader

Lyd kan høres i almindelig stereo eller opleves 360 grader rundt om lytteren.

“De fleste siger bare: ‘Wow, jeg kan ikke tro det’,” siger produktchef Ayana Wallwater til Associated Press. Hun fortsætter: “Man tror ikke på det, for det lyder som en højttaler, men ingen andre kan høre det.”

Ved at ændre en indstilling kan lyden følge lytteren rundt, selv når man bevæger hovedet. Man kan selvfølgelig også bevæge sig uden for lydstrålens spredningsområde, men så kan man ikke høre noget.

SoundBeamer 1.0 bagfra. (Foto: Noveto Systems)

SoundBeamer 1.0

Konceptet med lydstråling er ikke nyt, og jeg kan huske at have hørt noget lignende på Teknisk Museum i Oslo. Men Noveto bliver de første til at lancere teknologien på forbrugermarkedet. Meget oplagt hedder det første produkt SoundBeamer 1.0.

Mere info: noveto.com

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Serien består af seks episoder og er baseret på den anmelderroste podcast Equinox 1985 af Tea Lindeburg og har blandt andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
  Nu vil B&O også være med i 48 tommers klubben!
  Ny specialmodel henter dele fra øverste hylde.
  De nye RHA TrueControl ANC lader dig vælge, hvor meget støjreduktion og EQ du vil have.
  Nedtællingen til Black Friday er begyndt. Her er de TV’er, vi anbefaler at have i kikkerten!
  Det professionelle Sony FX6 kombinerer det bedste fra deres spejlløse systemkameraer med det bedste inden for 4K-cinematografi.
  Logitech har netop udsendt, hvad de hævder er “verdens letteste trådløse gaming-mus til e-sport”.
  Forstærkere behøver ikke altid at være sorte – se bare her.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  DALI Oberon On-Wall C

  Vejl.pris 10998 kr Går i ét med omgivelserne

  Sony SRS-XB33

  Vejl.pris 1199 kr Festlyd på farten

  Sony SRS-XB43

  Vejl.pris 1799 kr Festlyd på farten

  Huawei Sound X

  Vejl.pris 2490 kr Glimrende lyd fra Huawei-debut
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.