TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Fem skøre gadgets der aldrig blev til noget

For hver gang der bliver skabt en gadget-succes, er der tusinder af gadget-fiaskoer. Her får du fem sjove af slagsen.

forfatter
Publiceret 14/11/2012 - 14:19

Ikke alle opfindelser på gadget-fronten er lige så banebrydende som eksempelvis iPod’en, da den først blev præsenteret af Apple i 2001.

Der findes derimod masser af eksempler gennem tiden på gadgets, som i teorien var nyttige og banebrydende, men som i praksis floppede stort. Mens nogle af dem blev hængende, blev en del også lagt i graven med det samme.

Herunder er fem gadgets, der aldrig rigtig fik deres gennembrud.

1. Sandaler med indbygget metaldetektor
Producenten Hammacher Schlemmer står bag disse sandaler, der scanner jorden under dine fødder, så du ikke går glip af guld eller andet spændende, der måtte være gemt. Som det fremgår af billedet, er batteriet ikke indbygget, men skal i stedet spændes rundt om læggen. Sandalerne står til 60 dollar, men kan ikke købes længere, så du må finde på noget andet til årets mandelgave.

2. Musikanlæg til knoglerne
Iført dette ’halstørklæde’ får du musik direkte gennem dine knogler. Selvom det set i bakspejlet lyder ret mystisk, var ideen og teknologien bag faktisk temmelig innovativ. Denne gadget skulle eftersigende give genlyd gennem dine knogler hele vejen til dit indre øre, så det skulle føles på samme måde som vibrationerne fra et kraftfuldt stereoanlæg. Vildt nok alligevel.

3. Cigaret-tæller-etui
Kender du det, når dine studiekammerater, kolleger eller venner nasser dine cigaretter til festen? Det gjorde de tydeligvis også i 1940’erne, hvor dette specielle etui, som tæller antallet af cigaretter, der forsvinder, så dagens lys. Tryk på en knap, hvis du tager en cigaret til dig selv, tryk på en anden, hvis du tager en for at give den væk, og etuiet holder automatisk styr på antallet. Prisen på denne uundværlige opfindelse er ukendt.

4. Armbåndskort
Det kan være ganske svært at forestille sig en verden uden Google Maps og navigationsudstyr til bilen. Men tilbage i 1920’erne kunne rutevejledning foregå via dette særlige armbånd. Det havde et indbygget landkort, som man kunne ’scrolle’ ned over manuelt. Prisen på den sag er ukendt.

5. USB-graviditetstest
Potentielle nye mødre kan med denne gadget sætte sig til computeren og analysere deres egen urin. Ifølge en note, der følger med USB-graviditetstesten, skal det horisontale design forhindre utilsigtet fugt i maskineriet – altså computeren. Den koster 18 dollar og er stadig at finde på markedet.

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Razer til kamp mod corona og omikron Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.
ReCyko Charge 10: Oplades på ti minutter ReCyko-batterierne fra GP Batteries er de hurtigste, du finder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend