Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Fem skøre gadgets der aldrig blev til noget

For hver gang der bliver skabt en gadget-succes, er der tusinder af gadget-fiaskoer. Her får du fem sjove af slagsen.

Skrevet af / 14/11/2012 - 14:19
Fem skøre gadgets der aldrig blev til noget

Ikke alle opfindelser på gadget-fronten er lige så banebrydende som eksempelvis iPod’en, da den først blev præsenteret af Apple i 2001.

Der findes derimod masser af eksempler gennem tiden på gadgets, som i teorien var nyttige og banebrydende, men som i praksis floppede stort. Mens nogle af dem blev hængende, blev en del også lagt i graven med det samme.

Herunder er fem gadgets, der aldrig rigtig fik deres gennembrud.

1. Sandaler med indbygget metaldetektor
Producenten Hammacher Schlemmer står bag disse sandaler, der scanner jorden under dine fødder, så du ikke går glip af guld eller andet spændende, der måtte være gemt. Som det fremgår af billedet, er batteriet ikke indbygget, men skal i stedet spændes rundt om læggen. Sandalerne står til 60 dollar, men kan ikke købes længere, så du må finde på noget andet til årets mandelgave.

2. Musikanlæg til knoglerne
Iført dette ’halstørklæde’ får du musik direkte gennem dine knogler. Selvom det set i bakspejlet lyder ret mystisk, var ideen og teknologien bag faktisk temmelig innovativ. Denne gadget skulle eftersigende give genlyd gennem dine knogler hele vejen til dit indre øre, så det skulle føles på samme måde som vibrationerne fra et kraftfuldt stereoanlæg. Vildt nok alligevel.

3. Cigaret-tæller-etui
Kender du det, når dine studiekammerater, kolleger eller venner nasser dine cigaretter til festen? Det gjorde de tydeligvis også i 1940’erne, hvor dette specielle etui, som tæller antallet af cigaretter, der forsvinder, så dagens lys. Tryk på en knap, hvis du tager en cigaret til dig selv, tryk på en anden, hvis du tager en for at give den væk, og etuiet holder automatisk styr på antallet. Prisen på denne uundværlige opfindelse er ukendt.

4. Armbåndskort
Det kan være ganske svært at forestille sig en verden uden Google Maps og navigationsudstyr til bilen. Men tilbage i 1920’erne kunne rutevejledning foregå via dette særlige armbånd. Det havde et indbygget landkort, som man kunne ’scrolle’ ned over manuelt. Prisen på den sag er ukendt.

5. USB-graviditetstest
Potentielle nye mødre kan med denne gadget sætte sig til computeren og analysere deres egen urin. Ifølge en note, der følger med USB-graviditetstesten, skal det horisontale design forhindre utilsigtet fugt i maskineriet – altså computeren. Den koster 18 dollar og er stadig at finde på markedet.

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top