Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Den russiske månelanding resulterede i et styrt

Ruslands første forsøg på at lande på månen siden 1970'erne er slået helt fejl.

Skrevet af / 21/08/2023 - 12:57
Den russiske månelanding resulterede i et styrt

For en uge siden rapporterede vi, at Rusland med succes havde opsendt månemodulet Luna 25 med det formål at komme før Kina til Sydpolen og bekræfte tilstedeværelsen af vand. Nu har det russiske rumagentur Roscosmos bekræftet, at fartøjet er gået tabt, hvilket er en katastrofal fiasko for det russiske rumprogram.

Screenshot: Roscosmos Telegram (Oversættelse: Google)

Lørdag meddelte Roscosmos kortvarigt på sin Telegram-kanal, at de havde sendt en kommando til fartøjet om at gå i kredsløb, klar til landing. Men ifølge meddelelsen opstod der en “nødsituation, der ikke gjorde det muligt at udføre manøvren med de specificerede parametre”. Den vage besked blev efterfulgt af en erklæring om, at de nu ville analysere situationen.

Screenshot: Roscosmos Telegram (Oversættelse: Google)

I går, søndag, bekræftede de på Telegram, at kommunikationen med Luna 25 var gået tabt. Ifølge analysen “skiftede fartøjet til et ikke-designet kredsløb og ophørte med at eksistere efter at have kollideret med månens overflade”.

(Foto: Roscosmos)

Dette er et kæmpe nederlag for det russiske rumprogram. Sidste gang Sovjetunionen landede en rumsonde på Månen var i 1976. Det russiske rumprogram har kæmpet med finansieringen, og manglen på vestlige komponenter gør teknologien forældet.

Ifølge bloggeren Scott Tilley blev kommunikationen med Luna 25 sandsynligvis forværret af, at Rusland ikke har noget kommunikationsnetværk til det ydre rum. Derfor kan de kun kommunikere med Månen, når den er synlig over Rusland.

Læs også:

Rusland dyster med Indien om at komme først til Månen

Sigter mod at lande ved Månens sydpol for at bekræfte forekomst at vand.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Burgerkæde fyrer kreativ AI

Lær blindeskrift med LEGO

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Scroll to Top