Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

ChatGPT får plugins som giver den adgang til nettet

Ved hjælp af plugins kan ChatGPT interagere med tredjepartstjenester og også hente nye informationer fra internettet.

Skrevet af / 26/03/2023 - 12:00
ChatGPT får plugins som giver den adgang til nettet

Ifølge OpenAI, som står bag ChatGPT, kan den nye funktionalitet “hjælpe ChatGPT med at få adgang til opdaterede oplysninger, udføre beregninger eller bruge tredjepartstjenester”. Ifølge virksomheden er det på teststadiet, og nogle få producenter har fået adgang til værktøjerne, mens man studerer det for at sikre, at det ikke får negative konsekvenser for sikkerheden eller integriteten.

Blandt de tredjepartsleverandører, der er med i den første bølge af plugins, er Expedia, Kayak, Klarna shopping, OpenTable, Shopify, Slack og Spotify.

Ifølge virksomhedens demonstrationsvideo kan man f.eks. bede ChatGPT om restaurantanbefalinger, bede om madopskrifter og endelig bede den om at bestille ingredienserne i en butik.

Nogle af de plugins, som testes. (Skærmbillede: openai.com)

Dette virker måske som en lille opdatering, men den kan få store konsekvenser. For eksempel nævner OpenAI i en sidebemærkning, at de selv har givet ChatGPT “en browser og en kodefortolker”. Det betyder, at den kunstige intelligens, som indtil nu kun har fået adgang til gamle downloadede oplysninger, nu pludselig kan begive sig ud på nettet. Og den kan køre programmer.

Om dette vil få den kunstige intelligens til at løbe løbsk på nettet med uforudsete konsekvenser, er endnu uvist. Der er en grund til, at OpenAI bruger en stor del af sit blogindlæg på at tale om sikkerhed.

Læs også:

ChatGPT: Et skridt tættere på total AI-dominans?

Et gennembrud inden for AI-teknologi eller et trussels-scenarie?

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top