Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2024: Sonys XR-skærm til skabelse af mixed reality indhold

Hovedmonteret skærm er et værktøj til indholdsskabere der arbejder i 3D-miljøer.

Skrevet af / 09/01/2024 - 16:15
CES 2024: Sonys XR-skærm til skabelse af mixed reality indhold

På CES-messen i Las Vegas handlede Sonys keynote-tale om, hvordan de er en kreativ underholdningsvirksomhed. Det indebærer at producere produkter til skabere inden for musik, film- og TV-produktion, visuel produktion og rumlig indholds. Sidstnævnte refererer ganske enkelt til at skabe 3D-objekter og arbejde i 3D-rum.

(Foto: Sony)

Knap havde Apple annonceret lanceringen af sit Vision Pro mixed reality-headset, før Sony afslørede sit “hovedmonterede XR-display”. Med sine 4K OLED-mikroskærme, mulighed for gennemsigtig video og controller til at interagere med det, man ser på skærmen, lyder det bestemt som en lignende teknologi. Forskellen er, at Sony primært henvender sig til skabere i stedet for forbrugere.

Læs også Apple Vision Pro kommer hurtigere end ventet Tidligere rygter om store forsinkelser viste sig at være falske.

På indersiden er der et Snapdragon XR2+ Gen 2-systemkredsløb og den nyeste XR-processor fra Qualcomm. Ud over at drive skærmene sørger chippen for bruger- og rumsporing. Til rumlig genkendelse bruges 6 kameraer og sensorer, og det styres af en ringkontrol, der giver brugeren mulighed for at manipulere objekter i den virtuelle verden. Der er også en pegekontrol til præcis pegning.

3DCG-creation Movie-PreViz Creation_RingController Creation_PointingController
<
>
(Foto: Sony)

Sony vil samarbejde med forskellige udviklere af software til 3D-produktion, både inden for underholdning og industrielt design. Ved lanceringen samarbejdede de med Siemens og deres NX Immersive Designer, en produktteknologisk løsning fra Siemens Xcelerator-portefølje. Idéen er at levere værktøjer til design, gennemgang og samarbejde inden for industrielt design.

Systemet vil blive lanceret senere i 2024, og Sony vil fortælle nærmere om detaljer, specifikationer, lanceringsdatoer og kompatibilitet på et senere tidspunkt.

Du kan se en præsentation af systemet her.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

Imponerende resultater med Googles video-AI

Jorden ramt af dobbelt solstorm - Mobile netværk og GPS nede i en halv time

Japans månelandingsfartøj er døende

Magnet-tog på konventionel jernbane

0
Scroll to Top