Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Robotplæneklipperen Ecovacs Goat G1 finder selv vej

Ecovacs Goat G1 betjenes med en app og erstatter kanttråd med virtuelle markører.

Skrevet af / 28/03/2023 - 14:37
Robotplæneklipperen Ecovacs Goat G1 finder selv vej

Foråret og sommeren er på vej, og for husejere betyder det som regel, at græsplænen kræver din opmærksomhed.

Hvis du har sat en robotplæneklipper til at gøre arbejdet med at slå græsplænen kender du sikkert til besværet med at få defineret grænserne for robotten, så den ikke maltrakterer blomsterbedene eller forsvinder under hækken. Det foregår typisk ved hjælp af kanttråd, som skal placeres manuelt, hvilket er langsommeligt og besværligt.

Læs også Robotten flytter ind En luftrensende robot, der trisser rundt i dit hjem og renser luften, hvor der er behov for det. Var det noget?

For dig, der overvejer at anskaffe dig en ny robotplæneklipper, kan den nye Ecovacs Goat G1 måske derfor være et alternativ, der er værd at overveje. I hvert fald skal plæneklipperen fungere helt uden kanttråd og anvender i stedet en app-styret automatisk grænseindstillingsfunktion, som kun tager 20 minutter at sætte op, skriver producenten i en pressemeddelelse.

Funktionen erstatter kanttråden med UWB-signaler (ultra-wideband) og gør det nemt for brugerne at tegne en virtuel grænse. Grænsen tegnes ved at bruge app’en og mobilen til at føre robotplæneklipperen langs kanterne i haven, ligesom man kører med en fjernstyret bil. Derudover skal man placere to til fire såkaldte beacons (virtuelle markører), der hjælper til med at definere grænserne. Hele processen tager som nævnt blot 20 minutter, hvis haven er omkring 600 kvadratmenter, hvilket primært dikteres af plæneklipperens tophastighed på 30 cm i sekundet.

Ecovacs Goat G1
(Foto: Ecovacs)

Intelligent ruteplanlægning giver bedre præcision

Også når arbejdsarealet er defineret skal Goat G1 være bedre til at finde rundt og planlægge arbejdet end andre robotplæneklippere, lover Ecovacs.

Ecovacs Goat G1 er udstyret med panorama- og fiskeøjekameraer, der kombineret med førnævnte UWB-teknologi samt GPS angiveligt sikrer meget nøjagtig klipning af plænen.

Derudover hjælper kameraerne med at undgå kollisioner – både med mennesker og dyr, og selvfølgelig også med forhindringer. Sten på mellem 3 og 15 cm navigerer Goat udenom. Ved forhindringer på over 15 cm, som f.eks. et træ eller et gyngestativ, beregner en ToF-sensor i kameraet den nøjagtige afstand og formår derfor stadig at klippe græsset præcist, garanterer Ecovacs.

Pris og tilgængelighed

Ecovacs Goat G1 vil kunne købes fra d. 3. april til en vejledende pris på EUR 1.599, svarende til knap 12.000 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Dobbelt airfryer i kompakt format

Enklere liv med Yales smarte dørgreb

Budgetvenlig airfryer med vindue

Små køleskabe og frysere fra Miele

Forbedret espressomaskine

Hold styr på din terrassedør med Matter

Webers flagskibsgriller bliver smarte

Pizzaovn med roterende sten

To kurve giver flere muligheder

Scroll to Top