Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nye funktioner i gamle pærer

Smartlysproducenten WiZ får med en softwareopdatering sine Wi-Fi-pærer til at optræde som bevægelsensorer!

Skrevet af / 16/09/2022 - 09:30
Nye funktioner i gamle pærer

WiZ, der er søsterselskab til Philips Hue, har netop præsenteret sin efterårskollektion af smart-lysprodukter. Og mens der selvfølgelig også var nye lamper, var det mest bemærkelsesværdige dog en opdatering af styrings-app’en og af firmwaren til WiZ-lamperne.

En firmwareopdatering er normalt noget, der kun kan få os til tasterne, hvis der ikke er andet at skrive om den dag. Men softwareingeniørerne hos WiZ har virkelig tryllet med koden!

Ingen hænder – intet problem. WiZ har tryllet med sine pærer, så de kan fungere som bevægelsessensorer! (Foto: Signify)

SpaceSense er en ny funktion, der også kommer til de eksisterende WiZ-pærer, og som vil få husets smart-pærer til at fungere som bevægelsessensorer! Der skal ikke tilføjes nye sensorer i hjemmet. Lamperne vil kunne ‘mærke’, når nogen går gennem stuen.

Det lyder fuldkommen vildt, og havde WiZ-lanceret funktionen fem måneder tidligere, ville vi have troet, at det var en aprilsnar. Men den skulle være god nok!

SpaceSense fungerer ved, at pærerne registrerer forandringer i modtagelsen af wi-fi-signalet i rummet på en måde, der minder om radar. Når en person går gennem stuen, forstyrrer det forbindelsen til det trådløse net en smule (se artikelbilledet). Og ved at sammenligne signalet fra to eller flere WiZ-pærer i rummet, kan systemet regne ud, at der er bevægelse. SpaceSense er også – siger WiZ – fintmærkende nok til at kende forskel på størrelsen af forstyrrelsen. Sådan at man kan undgå, at lyset tændes i hele huset midt om natten, når hunden lunter ud i køkkenet for at få en slurk vand.

Bevægelsesdetektionen er så følsom, at den kan kende forskel på mennesker og kæledyr. (Grafik: Signify)

SmartSense kommer i den nye udgave af WiZ’ styrings-app, som rulles ud i løbet af den kommende måned.

Når man har sundet sig over det teknologiske trylleri, som WiZ har lagt for dagen, melder spørgsmålene sig. Er det sikkert? Hvad med privatlivet?

Den del er der tilsyneladende helt styr på. Alt regnearbejdet foregår i selve smartpærerne og i app’en. Der sendes ingen bevægelsesdata ud af huset. Og da systemet bygger på det eksisterende wi-fi-signal, introduceres der ingen nye mystiske stråler i hjemmet.

Ud over SpaceSense udvides app’en også med funktionerne Quick Action og Light Scene, der skulle gøre det lettere og hurtigere at tilpasse belysningen til behov og stemning.

Hvis der er lavt til loftet, kan et fladt lyspanel være løsningen. (Foto: Signify)

WiZ havde også et par nye produkter på programmet. Dels et fladt, firkantet lyspanel til loftet. Panelet kommer i tre varianter og er egnet til rum, hvor loftshøjden ikke giver plads til almindelige lamper. Priserne begynder ved ca. 500 kroner.

De præsenterede også lyskæden String Light, der er WiZ’ første udendørsprodukt. Lyskæden med 12 pærer er vandtæt og vejrbestandig. Så du kan godt lyse haven op, selv om vi går ind i den sæson, hvor lyset bedst beundres inde fra stuen. String Light koster lige under 900 kroner.

WiZ vover sig for første gang udendørs. Det sker med en lyskæde med 12 pærer, der hver især kan lyse i alle farver. (Foto: Signify)

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

1 kommentar til “Nye funktioner i gamle pærer”

  1. Jeg vil have lov til at sige det er jo en fantastisk opfindelse det er der noget jeg helt sikkert vil invistere i nærmer fremtid.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Webers flagskibsgriller bliver smarte

Pizzaovn med roterende sten

To kurve giver flere muligheder

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Scroll to Top