Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Næste skridt for Matter – energistyring og elbiler

CSA har lanceret Matter, version 1.3, og blandt nyhederne er funktioner for overvågning af energiforbruget i hjemmet og opladning af elbiler.

Skrevet af / 14/05/2024 - 14:33
Næste skridt for Matter – energistyring og elbiler

Connectivity Standards Alliance (CSA) offentliggjorde for nylig IoT Device Security Specification 1.0, som er tænkt som en global sikkerhedsstandard for IoT-produkter i smarte hjem, og nu har de lanceret en ny Matter-specifikation (version 1.3), der omfatter nye produktkategorier og funktioner.

Matter 1.3 har blandt andet nye energirapporteringsfunktioner, der gør det muligt for produkter at rapportere faktiske og estimerede målinger – effekt, spænding, strøm osv.

Det er også muligt for producenter af elektriske ladestandere at implementere funktioner til, hvordan forbrugerne kan oplade deres biler, f.eks. starte eller stoppe opladningen, justere opladningshastigheden eller specificere, hvor mange kilometers rækkevidde der skal oplades i et bestemt tidsrum.

Andre nyskabelser omfatter vandstyring i form af understøttelse af lækage- og frysedetektorer, regnsensorer og kontrollerbare vandventiler.

Læs også CSA har lanceret sikkerhedsstandard for intelligente hjem CSA har annonceret en sikkerhedsspecifikation og en mærkningsordning for smart home-produkter.

Bredere produktunderstøttelse

Når det gælder produktkategorier, er der nu tilføjet mikrobølgeovne, ovne, kogeplader, blæsere (emhætter og ventilationsanlæg), kombinerede vaskemaskiner og tørretumblere (i version 1.2 blev vaskemaskiner og tørretumblere tilføjet, og nu er også kombinerede apparater inkluderet) samt medieafspillere og TV’er.

TV-funktionaliteten er blevet forbedret med push-meddelelser og forbedret interaktivitet for TV-apps, så andre Matter-produkter kan sende beskeder til TV’er eller andre enheder med skærm (f.eks. for at give dig besked om, at en robotstøvsuger er kørt fast, eller at vasketøjet er klar).

Matter 1.3 implementerer også understøttelse af »scener«, således at brugerne kan skabe forskellige scenarier for et rum eller i hele huset ved at kombinere indstillinger i forskellige produkter, som derefter kan udløses med en enkelt kommando.

Tilbage står at se, hvor lang tid det vil tage for producenterne at opdatere deres apps og lancere produkter, der udnytter de nye muligheder, som specifikationen giver.

Mere information: Connectivity Standards Alliance

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Powerbanks eksploderer

Den bedste robotstøvsuger fra Roomba

Roborock lancerer nye stangstøvsugere

Ejer du denne powerbank fra IKEA?

Roborock Qrevo S gør sig selv ren

Let installeret smart lås fra Aqara

Autentisk pizza på mindre plads

Bertazzoni tager patent på Air-Tec

Smart Home-produkter til kæledyr

Kølefryseskab med 438 farvekombinationer

Musik i farver fra WiZ

Husqvarnas robotplæneklippere får solcelleopladning

Scroll to Top