Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

LG lancerer robotten Smart Home AI Agent

Den autonome hjemmerobot vil hjælpe med at holde styr på hjemmet og assistere dem, der bor der.

Skrevet af / 28/12/2023 - 14:30
LG lancerer robotten Smart Home AI Agent

Der har været mange mere eller mindre vellykkede eksperimenter med robotter til hjemmebrug. Mange af os husker nok Sonys robothund Aibo, som kom på markedet i 1999 og har fået mange opgraderinger siden da. Men den var stadig mere et stykke legetøj, hvor sjovt det end var at se den jage sin bold.

Sony Aibo. (Foto: Sony)

Nu lancerer LG noget, som de omhyggeligt undgår at kalde en robot… Det er i stedet en Smart Home AI Agent. En kombineret hushjælp og ven med kunstig intelligens. Ifølge LG bruger den en række forskellige teknologier til at bevæge sig, lære, forstå og føre komplekse samtaler.

LG전자_스마트홈허브_02 Q9_Rendering_Front-Pers
<
>
(Foto: LG)

Den skal fungere som en mobil smart home-hub, der konstant er i kontakt med smart home-maskiner, sensorer, husholdningsapparater og sikkerhedsudstyr. Den har et kamera, højttalere og sensorer, der kan aflæse temperatur, luftfugtighed og luftkvalitet.

 

Our groundbreaking smart home AI agent combines cutting-edge autonomous mobility and AI technologies with advanced communication capabilities and services to help free customers from household chores,” siger Lyu Jae-cheol, president, LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company

Når man ikke er hjemme, kan den holde styr på kæledyr og patruljere huset og give ejeren besked, hvis den opdager noget ildevarslende som et åbent vindue. Den kan også registrere, hvis dine smarte lamper er tændt, og slukke dem for at spare energi.

Læs også Feriesikret hjem Sikkerhedskameraer, der rent faktisk viser dig, hvad der sker i hjemmet, og takket være Apple Homekit uden unødige månedlige omkostninger.

Når man kommer hjem, møder den ejeren ved døren, aflæser dennes humør ved hjælp af ansigtsgenkendelse og stemmeanalyse og vælger så musik, der passer til ejerens humør. Slet ikke uhyggeligt! Den hjælper tilmed ejeren ved at fortælle om trafiksituationen, vejropdateringer, kalenderaftaler og minder sågar om, hvis man skal huske at tage medicin.

Smart Home AI Agent vil blive præsenteret på CES-messen i Las Vegas til januar.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smarte plæneklippere til budgetpris

Garmin lancerer blodtryksmåler

LG træder ind på badeværelset

Lås op med Apple Watch

Ny airfryer fra Wilfa

Spil Doom på din plæneklipper

Smartere hvidevarer fra Samsung

125 Gala Edition-tilbud i Mieles jubilæumsår

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

0
Scroll to Top